Huawei Mate 10 Pro és Porsche Design

2017.10.16| GSM Arena

Megjelent a Huawei Mate 10 Pro és a Huawei Mate 10 Porsche Design hat collal, 18:9 képaránnyal.

 

A kínai gyártó új phabletjei igazán impozánsra sikerültek. Dual kamera, Leica lencse, új AI motor áll a központban. A Porsche Design emellett a szolid hardver mellett a prémium külsőre is alapoz. A Huawei Mate 10 Pro hat colos AMOLED panellel rendelkezik a mai trendeknek megfelelően 18:9 képaránnyal, a felbontás FHD+, szemben a tavalyi év QHD felbontású darabjával, ez meglepő visszalépés. A kijelző ezzel együtt majdnem teljesen keretmentes és támogatja a HDR10-et is.

Az IP67 szabványt teljesítő, por- és vízálló burkolat teljesen üveg, egyetlen kivételtől eltekintve ráadásul teljesen szimmetrikus, így pihentető és kényelmes a látvány a szemnek is. A hátlapi kamerarendszer egy 12 megapixeles színes és egy 20 megapixeles monokróm, SUMMILUX-H  lencséből áll, ezeket a Leica gyártja a Huawei számára és egyben garanciát is jelent a kiváló minőségre. Mindkét szenzor optikai képstabilizátorral rendelkezik és a jelenleg telefonban elérhető legvilágosabb apertúrát kapta, f/1.6-ot. Ez masszív előrelépés a Huawei Mate 9 f/2.2 értékéhez képest.

Az új készülékek a mesterséges intelligencia támogatásával segítenek a felhasználóknak kiváló minőségű fotókat készíteni. Az AI vezérelt hely- és tárgyfelismerésnek (Real-Time Scene and Object Recognition) köszönhetően a telefonok automatikusan választják ki a szükséges beállításokat a tárgyaknak és a környezetnek megfelelően, például képesek felismerni az olyan környezeti elemeket, mint az étel, a hó vagy az éjszaka. A mozgásérzékelővel is ellátott digitális zoom-ot, és a nagy mélységélességű képek (Bokeh-hatás) készítését – a fotózott tárgy és a háttér közti átmenet minél természetesebb kidolgozottsága érdekében – szintén mesterséges intelligencia támogatja, így élesebb, részletgazdagabb képek és jobb portrék készíthetők.

Szoftveres részen egy Kirin 970 chipset dolgozik Mali-G72 MP12 grafikus gyorsítóval, az ARAM negyven százalékos teljesítmény növekedést ígér a korábbi G71 GPU-hoz képest, míg a 10nm-es csíkszélességű processzor energiatakarékos. A Huawei Mate 10 Pro gyárilag Android 8.0 Oreo rendszerrel érkezik, azon pedig az erre alapuló EMUI 8.0 fut.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Huawei Mate 10 és Mate 10 Pro a vállalat első készülékei, amelyekbe a szeptemberben bemutatott, új Kirin 970-es processzor és neurális számítási egység (NPU – Neural Processing Unit) is került. Az első, külön mobileszközökhöz fejlesztett NPU lehetővé teszi a készülékek számára a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) lehetőségeinek teljes kihasználását azzal, hogy messze túlszárnyalja akármely hagyományos CPU vagy GPU számítási teljesítményét, és jelentősen javítja az eszköz válaszidejét. A Kirin 970 által hajtott készülékek 25 százalékkal jobb teljesítményt és 50 százalékkal jobb energiahatékonyságot biztosítanak az AI feladataihoz.

A Smart Screen funkciónak köszönhetően egyszerre akár két program is futhat a telefon kijelzőjén vagy éppen kitehető a képük számítógépre a tükrözésnek köszönhetően, hiszen a Display Port összeköthető USB C porttal a megfelelő kábel segítségével. Ez utóbbi felelős egyébként a töltésért is, a Mate 10 Proban ugyanis egy négyezer mAh-s akkumulátor dolgozik, elérhető a SuperCharge gyorstöltés.

A modellben hibrid dual SIM tálca található, így vagy két SIM kártya, vagy pedig egy SIM és egy microSD helyezhető el. Modelltől függően kérhető 4 vagy 6 gigabájt RAM és 64 vagy 128 gigabájt tárhely. A Porsche Edition annyiban különbözik, hogy 6 gigabájt RAM és 256 gigabájt tároló jár hozzá. Mindkét Mate 10 Pro november közepétől lesz elérhető, a „sima” változat 800 euróba kerül.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.