Huawei Mate 10 Pro és Porsche Design

2017.10.16| GSM Arena

Megjelent a Huawei Mate 10 Pro és a Huawei Mate 10 Porsche Design hat collal, 18:9 képaránnyal.

 

A kínai gyártó új phabletjei igazán impozánsra sikerültek. Dual kamera, Leica lencse, új AI motor áll a központban. A Porsche Design emellett a szolid hardver mellett a prémium külsőre is alapoz. A Huawei Mate 10 Pro hat colos AMOLED panellel rendelkezik a mai trendeknek megfelelően 18:9 képaránnyal, a felbontás FHD+, szemben a tavalyi év QHD felbontású darabjával, ez meglepő visszalépés. A kijelző ezzel együtt majdnem teljesen keretmentes és támogatja a HDR10-et is.

Az IP67 szabványt teljesítő, por- és vízálló burkolat teljesen üveg, egyetlen kivételtől eltekintve ráadásul teljesen szimmetrikus, így pihentető és kényelmes a látvány a szemnek is. A hátlapi kamerarendszer egy 12 megapixeles színes és egy 20 megapixeles monokróm, SUMMILUX-H  lencséből áll, ezeket a Leica gyártja a Huawei számára és egyben garanciát is jelent a kiváló minőségre. Mindkét szenzor optikai képstabilizátorral rendelkezik és a jelenleg telefonban elérhető legvilágosabb apertúrát kapta, f/1.6-ot. Ez masszív előrelépés a Huawei Mate 9 f/2.2 értékéhez képest.

Huawei Mate 10 Pro és Porsche Design

Az új készülékek a mesterséges intelligencia támogatásával segítenek a felhasználóknak kiváló minőségű fotókat készíteni. Az AI vezérelt hely- és tárgyfelismerésnek (Real-Time Scene and Object Recognition) köszönhetően a telefonok automatikusan választják ki a szükséges beállításokat a tárgyaknak és a környezetnek megfelelően, például képesek felismerni az olyan környezeti elemeket, mint az étel, a hó vagy az éjszaka. A mozgásérzékelővel is ellátott digitális zoom-ot, és a nagy mélységélességű képek (Bokeh-hatás) készítését – a fotózott tárgy és a háttér közti átmenet minél természetesebb kidolgozottsága érdekében – szintén mesterséges intelligencia támogatja, így élesebb, részletgazdagabb képek és jobb portrék készíthetők.

Szoftveres részen egy Kirin 970 chipset dolgozik Mali-G72 MP12 grafikus gyorsítóval, az ARAM negyven százalékos teljesítmény növekedést ígér a korábbi G71 GPU-hoz képest, míg a 10nm-es csíkszélességű processzor energiatakarékos. A Huawei Mate 10 Pro gyárilag Android 8.0 Oreo rendszerrel érkezik, azon pedig az erre alapuló EMUI 8.0 fut.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Huawei Mate 10 Pro és Porsche Design

A Huawei Mate 10 és Mate 10 Pro a vállalat első készülékei, amelyekbe a szeptemberben bemutatott, új Kirin 970-es processzor és neurális számítási egység (NPU – Neural Processing Unit) is került. Az első, külön mobileszközökhöz fejlesztett NPU lehetővé teszi a készülékek számára a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) lehetőségeinek teljes kihasználását azzal, hogy messze túlszárnyalja akármely hagyományos CPU vagy GPU számítási teljesítményét, és jelentősen javítja az eszköz válaszidejét. A Kirin 970 által hajtott készülékek 25 százalékkal jobb teljesítményt és 50 százalékkal jobb energiahatékonyságot biztosítanak az AI feladataihoz.

A Smart Screen funkciónak köszönhetően egyszerre akár két program is futhat a telefon kijelzőjén vagy éppen kitehető a képük számítógépre a tükrözésnek köszönhetően, hiszen a Display Port összeköthető USB C porttal a megfelelő kábel segítségével. Ez utóbbi felelős egyébként a töltésért is, a Mate 10 Proban ugyanis egy négyezer mAh-s akkumulátor dolgozik, elérhető a SuperCharge gyorstöltés.

Huawei Mate 10 Pro és Porsche Design

A modellben hibrid dual SIM tálca található, így vagy két SIM kártya, vagy pedig egy SIM és egy microSD helyezhető el. Modelltől függően kérhető 4 vagy 6 gigabájt RAM és 64 vagy 128 gigabájt tárhely. A Porsche Edition annyiban különbözik, hogy 6 gigabájt RAM és 256 gigabájt tároló jár hozzá. Mindkét Mate 10 Pro november közepétől lesz elérhető, a „sima” változat 800 euróba kerül.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei