Huawei Mate40 Pro és Pro+, megérkeztek a csúcsok

2020.10.23| GSM Arena

Megérkezett a Huawei Mate40 Pro és a Huawei Mate40 Pro+, mindkettő lenyűgöző kamera összeállítással, ám Google nélkül.

Megérte várni, a Mate40 széria megérkezett. A Leicával közösen fejlesztett hardverükkel a „legjobb kamera” díjra törekszenek, ám a telefonok egyéb elemei vitathatatlanul még nagyobb frissítéseket kaptak az elődhöz képest.

A Huawei új, 1/1.28”-os főérzékelővel rendelkezik, amely a P40 modellekkel együtt a legnagyobb méretű jelenleg a piacon. A felbontást 40-ről 50 megapixelre növelték, miközben az optikai képstabilizátorral (OIS) fenntartott sokirányú autofókusz és az f/1,9 fényérték megmaradt. A pixelméret 1,22µ, ami megduplázódik, ha az összevonás engedélyezve van. A lézeres autofókusz gyors és pontos fókuszrögzítést tesz lehetővé.

A fő kamera képes 4K videofelvétel készítésére 60 kép/mp sebességgel, valamint lassított klipek készítésére 1080p felbontással és 480 kép/mp sebességgel. Az időt gyakorlatilag meg lehet állítani az 3840 fps móddal, amely 720p felbontással rögzít. A szelfi kamera a videofelvételnél is elég ügyes, képes 4K/60 videók és 1080p/240 lassú felvételek készítésére.

A második generációs Cine kamera 20 megapixeles érzékelővel és f/1,8 ultraszéles látószögű lencsével rendelkezik. Ez az első mobil kamera a világon, amely free form lencsével rendelkezik, amely csökkenti az ultraszéles lencsékre jellemző torzításokat.

A Huawei visszahozza a 125 mm-es periszkóp lencsét a 12 megapixeles érzékelő elé. Ötszörös nagyítást kínál és komoly fejlesztést jelent a 8 megapixeles kamerához képest, amely a Mate 30 Proban található 3x-os zoommal. F/3.4 rekesze és optikai képstabilizátora is van, akárcsak a P40 Pro-n.

Picit kitérünk a Huawei Mate40 Pro+ 5G-re, mivel a zoom képességek jelentik a legnagyobb különbséget a két modell között. A periszkóp lencse 10-szeres optikai zoomra képes, ez a modul 8 megapixeles érzékelővel és f/4,4-es rekesszel rendelkezik, hasonlóan a P40 Pro+-hoz. Persze nincs egyedül, van egy 12 megapixeles kamera is mellette a középtávú zoomhoz, amely háromszoros nagyítást kínál. Mindkét zoom modul rendelkezik OIS-sel.

A Pro mindkét verziója egy 13 megapixeles elülső kamerával rendelkezik, mélységérzékelő szenzorral megspékelve. Ez az érzékelő kézmozdulatokat észlel az EMUI 11 vezérléséhez, az arcfeloldási feladatok ellátása mellett. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe építve találjuk.

A 6,76 hüvelykes OLED kijelző nagy ugrás a 2019-es telefonok 6,53 hüvelykes paneljéhez képest. A felbontás 1344x2772 képpontra nő, így még élesebb képet kapunk. A kijelző oldalai erősen íveltek, 88°-os szögben találkoznak a telefon oldalával. A szélső görbe ellenére továbbra is vannak hardveres vezérlők (teljesítmény, hangerő) az oldalon (de virtuális gombok is rendelkezésre állnak).

 További friss Telefongurus hírek erre!

A frissítési frekvencia 90 Hz maximum, a mintavételi frekvencia viszont már 240Hz. A multimédiás élmény tovább javul a sztereó hangszóróknak köszönhetően, 3D hang és a motor vibrációjának kombinációja magával ragadóbb élményt nyújt.

Az akkumulátor is jelentős frissítést kapott. No nem is a kapacitást tekintve, 4400 mAh-rel kb. akkora, mint tavaly, de most sokkal gyorsabban töltődik fel. Kábellel 66W a maximum, vezeték nélkül pedig 50W a legnagyobb töltési képesség. Ez utóbbi gyorsabb, mint a Mate30 és P40 Pro esetében a vezetékes gyorstöltés! Természetesen a fordított vezeték nélküli töltés is támogatott.

A Huawei Mate 40 Pro zászlóshajóit a legújabb Kirin 9000 chipset hajtja. Ez 5 nm-es folyamaton alapul, és négy Cortex-A77 magot tartalmaz, amelyek közül az egyik a rekordszintű 3,13 GHz-es órajelű, mellette négy A55 mag dolgozik. A GPU egy Mali-G78 24 maggal ellátott, ami a lehető legnagyobb konfiguráció. Van természetesen integrált 5G modem is.

A helyi kapcsolat is gyors, a Wi-Fi 6+ 160 MHz-es sávszélességre képes, óriási 2,4 Gbps sebességű átviteli sebességet jelent. Ennek teljes kihasználásához persze kompatibilis routerre is szükség lesz otthon. A Mate40 sorozat támogatja az új Huawei M Pen 2 tollat.

A Huawei Mate40 Pro csak egyetlen konfigurációban érkezik Európába - 8 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájt tárhellyel (NM kártyákkal bővíthető). 1200 euróba kerül és több színben is elérhető lesz. A Huawei Mate40 Pro+ kerámia burkolattal, fehér és fekete színben kerül a boltokba. Ez a modell 12 gigabájt RAM-mal kérhető, miközben a tárhely 256 gigabájt marad. Mindkét verzió elérhető dual-SIM vagy single-SIM telefonként (a Pro rendelkezik eSIM-mel is).

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.