Hogyan válasszunk mobiltelefont utazóknak?

2022.06.15
Címkék:

Egy új mobil vásárlása egyszerre izgalmas és nehéz feladat. A mai mobilok már nagyon sok mindent tudnak, és komoly kihívás lehet átgondolni, hogy a funkciók közül mire is van igazán szükségünk.

Ez természetesen nagymértékben függ attól is, hogy mi a hobbink, és a telefonáláson kívül mire szeretnénk még használni a telefont. Ha például sokat utazunk, akkor ennek megfelelően célszerű készüléket választani.

 

Mit kell tudnia egy utazó telefonjának?

Kiemelhetnénk, hogy legyen benne GPS, de az okostelefonok között ez ma már gyakorlatilag alap. A helymeghatározás segítségével a telefon nagy segítségünkre lehet, ha eltévedtünk, hiszen pillanatok alatt megtalálja, hol vagyunk, és a térkép segítségével hamar el is juthatunk oda, ahova szerettünk volna. Akár várost nézünk, akár a hegyekben szeretünk kirándulni, ez a funkció nagyon hasznos lehet.

Fontos ugyanakkor a strapabíróság, főleg, ha az utazás egyben túrákat is szokott jelenteni. Sajnos sok telefon nagyon könnyen megsérülhet, ezért olyat kell választanunk, ami egy kicsit tartósabb, nem törik össze az első leejtésnél. A legjobb mobiltelefonok összehasonlító tesztje megmondja, hogy mely telefonok mennyire bírják a gyűrődést extrém helyzetekben, ezt érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztjuk a következő befutót.

Hasznos appok a telefonra

A strapabíróság és néhány alap funkció megléte mellett egy telefon hasznosságát a rá letöltött applikációk nagymértékben emelhetik.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A már említett navigációs programok mellett hasznos lehet például, ha letöltjük az egyes légitársaságok alkalmazásait, illetve különböző busz és vonat társaságok menetrendjeit. A szállásfoglaló alkalmazások is jól jöhetnek, amikor ismét útra kelünk, ezeken keresztül általában még kedvezményre is tehetünk szert.

És természetesen ne feledkezzünk meg a kommunikációról sem, ami egy utazás során is nagyon fontos. A kommunikáció különböző formáit segítő appok is hasznosak lehetnek a mindennapokban.

Számos olyan applikáció is létezik, amik kifejezetten utazóknak lettek fejlesztve, könnyebbé teszik az eligazodást egy-egy idegen városban. Mindemellett pedig az időjárást is hasznos figyelemmel kísérni, hiszen ez sokszor közbeszól a programjainkat illetően – egy alkalmazással ezt is megtehetjük.

Egy jó telefont és a megfelelő appok verhetetlen kombinációt alkothatnak!

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.