Hányféle törölköző kell otthonra?

2023.01.16
Címkék:

A törölköző egy olyan használati tárgy, amelyből többféle is található otthon.

Az elegendő mennyiség meglétére érdemes nagy figyelmet fordítani, hiszen a törölközők folyamatosan használatban vannak, egy idő után újakat kell belőlük beszerezni. De milyen törölközőkre van szükség egyáltalán egy háztartásban? Erről szól cikkünk.

 

A törölközők kiválasztásának szempontjai

 

A törölközőket méret, szín és anyag alapján szokás csoportosítani, jó, ha mindegyik szempontot figyelembe vesszük a vásárlásnál. Érdemes időnként felülvizsgálni, melyik típusból mennyi van otthon, és egy helyről megrendelni a hiányzó darabokat. A polokozpont.hu törölközői között biztosan találunk olyat, ami kell, hiszen itt igen nagy a választék. Igény esetén egyedi hímzést is kérhetünk a kiválasztott termékre, amit akár ajándékba is adhatunk.

 

De nézzük is, milyen kategóriákban gondolkodhatunk törölközővásárlás során!

 

  • Arctörlő

 

 

Ez a legkisebb törölköző, amely a reggeli tisztálkodáshoz elengedhetetlen. Ezek a kis méretű textíliák sokféleképpen felhasználhatók még: kéztörlésre, kisbabák arcának, kezének megtörlésére, borogatásra, de a konyhában is jó szolgálatot tesznek. Nagyon jó a nedvszívó képességük, és mivel csak 30x30 cm-es a méretük, magunknál is tarthatjuk őket egy neszesszerben.

 

Fontos azonban, hogy ezeket nagyon gyakran mossuk. A család minden tagjának legyen külön arctörlője, mosdókendője, ne használjuk egymásét! Éppen ezért ebből a típusból érdemes különböző színűeket választani, minimum 8-10 darab legyen otthon.

 

 

  • Kéztörlő

 

 

A kéztörlő törölközők átlagos mérete 50x90 cm, és nevükből adódóan kéztörlésre valók. Ebből is szükség van jó pár darabra otthon. A fürdőszobában legyen belőle több is, készüljünk mindig úgy, hogy ha vendégek érkeznek, nekik is tudjunk tisztát adni. 

 

A vírusos időszakokban különösen fontos a gyakori kézmosás, ezért ezt a törölközőfajtát is gyakorta cserélni kell. Minta alapján is választhatunk a kínálatból, a gyerekeknek érdemes valamilyen állatos, mesefigurás kéztörlőt venni. Ez óvodai, iskolai törölközőnek is ideális.

 

 

  • Nagytörölközők

 

 

A fürdés után használt törölközőket hívjuk így, méretük változó lehet, a 70x140 cm a sztenderd méret. Itt fontos igazán az, hogy jó legyen a textília nedvszívó képessége. Ezt a gyártók gramm/m2 (GSM) mutatóval fejezik ki, minél nagyobb ez a szám, annál vastagabb a törölköző és annál nagyobb a nedvszívó képessége.

 

Az ideális nagytörölközők 400-600 GSM sűrűségűek, ezek könnyebben száradnak a 700-900 GSM jelzésű társaikhoz képest. Szaunába, uszodába is megfelelőek. Ajándék törölközőnek is ezekből válasszunk!

 

 

  • Fürdőlepedők, strandtörölközők

 

 

A nagyobb méretű törölközők a fürdőlepedők, melyekbe jólesik beburkolózni, hiszen a méretük 100x150 cm. Vannak köztük nagyon puhák és súlyosabbak, ezeket otthon fürdés után érdemes használni, a könnyebbek ideálisak strandtörölközőnek.

 

Ebből a 4 típusból mindenképp legyen otthon személyenként 2-2 darab, de a vendégekre is gondolva szerezzünk be plusz törölközőket is változatos színekben!

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    2024.05.03
    | PhoneArena
    Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.