Hányféle törölköző kell otthonra?

2023.01.16
Címkék:

A törölköző egy olyan használati tárgy, amelyből többféle is található otthon.

Az elegendő mennyiség meglétére érdemes nagy figyelmet fordítani, hiszen a törölközők folyamatosan használatban vannak, egy idő után újakat kell belőlük beszerezni. De milyen törölközőkre van szükség egyáltalán egy háztartásban? Erről szól cikkünk.

 

A törölközők kiválasztásának szempontjai

 

A törölközőket méret, szín és anyag alapján szokás csoportosítani, jó, ha mindegyik szempontot figyelembe vesszük a vásárlásnál. Érdemes időnként felülvizsgálni, melyik típusból mennyi van otthon, és egy helyről megrendelni a hiányzó darabokat. A polokozpont.hu törölközői között biztosan találunk olyat, ami kell, hiszen itt igen nagy a választék. Igény esetén egyedi hímzést is kérhetünk a kiválasztott termékre, amit akár ajándékba is adhatunk.

 

De nézzük is, milyen kategóriákban gondolkodhatunk törölközővásárlás során!

Hányféle törölköző kell otthonra?

 

  • Arctörlő

 

 

Ez a legkisebb törölköző, amely a reggeli tisztálkodáshoz elengedhetetlen. Ezek a kis méretű textíliák sokféleképpen felhasználhatók még: kéztörlésre, kisbabák arcának, kezének megtörlésére, borogatásra, de a konyhában is jó szolgálatot tesznek. Nagyon jó a nedvszívó képességük, és mivel csak 30x30 cm-es a méretük, magunknál is tarthatjuk őket egy neszesszerben.

 

Fontos azonban, hogy ezeket nagyon gyakran mossuk. A család minden tagjának legyen külön arctörlője, mosdókendője, ne használjuk egymásét! Éppen ezért ebből a típusból érdemes különböző színűeket választani, minimum 8-10 darab legyen otthon.

 

 

  • Kéztörlő

 

 

A kéztörlő törölközők átlagos mérete 50x90 cm, és nevükből adódóan kéztörlésre valók. Ebből is szükség van jó pár darabra otthon. A fürdőszobában legyen belőle több is, készüljünk mindig úgy, hogy ha vendégek érkeznek, nekik is tudjunk tisztát adni. 

 

A vírusos időszakokban különösen fontos a gyakori kézmosás, ezért ezt a törölközőfajtát is gyakorta cserélni kell. Minta alapján is választhatunk a kínálatból, a gyerekeknek érdemes valamilyen állatos, mesefigurás kéztörlőt venni. Ez óvodai, iskolai törölközőnek is ideális.

 

 

  • Nagytörölközők

 

 

A fürdés után használt törölközőket hívjuk így, méretük változó lehet, a 70x140 cm a sztenderd méret. Itt fontos igazán az, hogy jó legyen a textília nedvszívó képessége. Ezt a gyártók gramm/m2 (GSM) mutatóval fejezik ki, minél nagyobb ez a szám, annál vastagabb a törölköző és annál nagyobb a nedvszívó képessége.

 

Az ideális nagytörölközők 400-600 GSM sűrűségűek, ezek könnyebben száradnak a 700-900 GSM jelzésű társaikhoz képest. Szaunába, uszodába is megfelelőek. Ajándék törölközőnek is ezekből válasszunk!

 

 

  • Fürdőlepedők, strandtörölközők

 

 

A nagyobb méretű törölközők a fürdőlepedők, melyekbe jólesik beburkolózni, hiszen a méretük 100x150 cm. Vannak köztük nagyon puhák és súlyosabbak, ezeket otthon fürdés után érdemes használni, a könnyebbek ideálisak strandtörölközőnek.

 

Ebből a 4 típusból mindenképp legyen otthon személyenként 2-2 darab, de a vendégekre is gondolva szerezzünk be plusz törölközőket is változatos színekben!

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei