Gyorsan terjed az iOS 9, de nem eléggé

2015.09.18| 9to5Mac

Az Apple új mobil operációs rendszere most már több mint huszonnégy órája elérhetõ bárki számára, aki támogatott készüléket birtokol.

A Mixpanel elemzõ cég arról számolt be, hogy alig egy nappal a hivatalos megjelenés után máris tizenkét százalék részesedést hasított ki magának. Bár ez a szám igen impozáns önmagában, érdekes módon mégis kevesebb annál, amit tavaly ilyenkor az iOS 8 ért el, az ugyanis tizenhat százalékot mutatott. A fordított arány azért is meglepõ, mivel elméletben az iOS 9-et sokkal könnyebb feltelepíteni a megfelelõ készülékekre, hiszen kevesebb szabad tárhelyre van szüksége mint eddig bármelyik iOS frissítésnek. Persze nem zárható ki az sem, hogy sokan egyszerûen félnek a kezdeti gyerekbetegségektõl és inkább kivárják, van-e számukra elfogadhatatlan hiba az új rendszerben, illetve a nagy érdeklõdésre való tekintettel a szerverek túlságosan leterheltek és egyszerûen nem tudták kiszolgálni az igényeket.

Összességében egyébként az eddig, az elsõ huszonnégy órában leginkább „vitt” rendszer az iOS 7 volt, amely több mint húsz százalékos penetrációt ért el. A 9to5Mac elárulta, iOS-es készüléket birtokló olvasóinak már több mint a fele frissítette a rendszert. Tovább torzíthatja az eredményt, hogy az olvasók tizenegy százaléka már most iOS 9.1 béta OS-t futtat. Fontos megemlíteni, hogy nem minden felhasználó egy idõben kapja meg a frissítési értesítõt, akár egy hetet is igénybe vehet az üzenet megjelenése – természetesen a manuális frissítés elérhetõ. Az iOS 9 rendszer nagy robbanása jövõ héten kezdõdik, amikor is elkezdi az Apple kiszállítani az elsõ Apple iPhone 6s és Apple iPhone 6s Plus modelleket.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Jó hír, hogy az iOS 9 megszünteti azt a sokak által utált kötelességet, miszerint szoftverfrissítésnél egyszerûen kénytelen volt az ember egy teljes gyári beállítást véghezvinni és mindent elmenteni elõtte a készülékrõl. Ennek vége, nincs több törlés! Az iOS 9 ugyanis mindössze 1 gigabájt méretû, kicsomagolva is csak 1.3 gigabájt, ez elképesztõen jó arány a rendszer régebbi, akár 5-6 gigabájtos (!) szabad helyet igénylõ telepítõcsomagjaihoz képest. Ti már frissítettetek?



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.