Az Apple elhagyhatja a brit piacot

2021.07.13| Patently Apple

Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egy texasi szabadalom mellett állt, így az Apple-nek 7 milliárd dollárt kell fizetnie.

Az Apple azzal fenyeget, hogy elhagyja az Egyesült Királyság piacát. 2020 augusztusában az Apple elvesztette az Optis Wireless Technology 506,2 millió dolláros szabadalmi jogsértési ügyét az Apple iPhone-ban használt 4G távközlési technológia miatt. Nyolc hónappal később egy amerikai bíró egyetértett az Apple érvével, miszerint az Optis kontra Apple per problmás volt és 506 millió dollár kártérítést ítélt meg.

Az Apple azzal érvelt, hogy az Optis-ügy teljes tárgyalása azért volt „szennyezett”, mert az esküdtszék nem közölte a szabadalomtulajdonos engedélyezési kötelezettségeit. A kérdést nem azonnal vitték bíróság elé, mert az Optis azt kérte a bírótól, hogy ne bíróság állapítsa meg, hogy az megfelel-e a FRAND követelményeinek.

Az Optis ezután úgy döntött, hogy bepereli az Apple-t az Egyesült Királyságban, és az adott ország Legfelsőbb Bírósága az Optis Cellular Technology oldalára állt. Az Optis Cellular és az Optis Wireless ugyanazon égisz alatt állnak.

A jelentés nem sorolja fel a szabadalmakat ebben az esetben, így nem tudni, hogy új esetről van-e szó, vagy ugyanezt a 2020-as esetet élesztették újra. A 7 milliárd dollárra ugró összeg azt sugallja, hogy ez egy külön eset, mivel ezúttal az Optis Cellular és nem az Optis Wireless nyerte meg az ügyüket.

A jelentés azt is megjegyezte, hogy "Az Apple 2022-ben bíróság előtt áll, hogy mennyit kell fizetnie. Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága tavaly úgy döntött, hogy az Egyesült Királyság bírósága képes meghatározni azt az árfolyamot, amelyet az Apple-nek világszerte fizetnie kellene az összes iPhone szabadalomért, bár a bíróság csak az Egyesült Királyság szabadalmainak megsértését vizsgálja."

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez az álláspont őrültségnek hangzik és az Apple ügyvédei arra figyelmeztettek, hogy kiléphet az Egyesült Királyság piacáról, ha egy bíróság arra kényszeríti a vállalatot, hogy „kereskedelmileg elfogadhatatlan” díjat fizessen az iPhone-okban alkalmazott technológiáért.

Az Apple ügyvédje, Marie Demetriou megjegyezte, hogy a vállalatnak valóban képesnek kell lennie reflektálni a feltételekre és eldönteni, hogy üzleti szempontból helyes-e elfogadni azokat, vagy elhagyni az Egyesült Királyság piacát. Vannak olyan feltételek, amelyeket a bíróság határoz meg, amelyek kereskedelmi szempontból csak elfogadhatatlanok. ”

A hónap folyamán külön bírósági eljárás lesz arról, hogy az Apple vállaljon-e jogilag kötelező érvényű ígéretet a 2022 júliusában tárgyaláson elhatározott kifizetési arány betartására. Az Apple emiatt leállíthatja az iPhone-ok értékesítését az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyság és az EU nyílt ellenségeskedést tanúsított az Egyesült Államok technológiai cégei iránt az elmúlt években, az EU számos ügyet végrehajtott az Apple, a Google, az Amazon, a Facebook és mások ellen.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.