Az Apple elhagyhatja a brit piacot

2021.07.13| Patently Apple

Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egy texasi szabadalom mellett állt, így az Apple-nek 7 milliárd dollárt kell fizetnie.

Az Apple azzal fenyeget, hogy elhagyja az Egyesült Királyság piacát. 2020 augusztusában az Apple elvesztette az Optis Wireless Technology 506,2 millió dolláros szabadalmi jogsértési ügyét az Apple iPhone-ban használt 4G távközlési technológia miatt. Nyolc hónappal később egy amerikai bíró egyetértett az Apple érvével, miszerint az Optis kontra Apple per problmás volt és 506 millió dollár kártérítést ítélt meg.

Az Apple azzal érvelt, hogy az Optis-ügy teljes tárgyalása azért volt „szennyezett”, mert az esküdtszék nem közölte a szabadalomtulajdonos engedélyezési kötelezettségeit. A kérdést nem azonnal vitték bíróság elé, mert az Optis azt kérte a bírótól, hogy ne bíróság állapítsa meg, hogy az megfelel-e a FRAND követelményeinek.

Az Optis ezután úgy döntött, hogy bepereli az Apple-t az Egyesült Királyságban, és az adott ország Legfelsőbb Bírósága az Optis Cellular Technology oldalára állt. Az Optis Cellular és az Optis Wireless ugyanazon égisz alatt állnak.

Az Apple elhagyhatja a brit piacot

A jelentés nem sorolja fel a szabadalmakat ebben az esetben, így nem tudni, hogy új esetről van-e szó, vagy ugyanezt a 2020-as esetet élesztették újra. A 7 milliárd dollárra ugró összeg azt sugallja, hogy ez egy külön eset, mivel ezúttal az Optis Cellular és nem az Optis Wireless nyerte meg az ügyüket.

A jelentés azt is megjegyezte, hogy "Az Apple 2022-ben bíróság előtt áll, hogy mennyit kell fizetnie. Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága tavaly úgy döntött, hogy az Egyesült Királyság bírósága képes meghatározni azt az árfolyamot, amelyet az Apple-nek világszerte fizetnie kellene az összes iPhone szabadalomért, bár a bíróság csak az Egyesült Királyság szabadalmainak megsértését vizsgálja."

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez az álláspont őrültségnek hangzik és az Apple ügyvédei arra figyelmeztettek, hogy kiléphet az Egyesült Királyság piacáról, ha egy bíróság arra kényszeríti a vállalatot, hogy „kereskedelmileg elfogadhatatlan” díjat fizessen az iPhone-okban alkalmazott technológiáért.

Az Apple ügyvédje, Marie Demetriou megjegyezte, hogy a vállalatnak valóban képesnek kell lennie reflektálni a feltételekre és eldönteni, hogy üzleti szempontból helyes-e elfogadni azokat, vagy elhagyni az Egyesült Királyság piacát. Vannak olyan feltételek, amelyeket a bíróság határoz meg, amelyek kereskedelmi szempontból csak elfogadhatatlanok. ”

A hónap folyamán külön bírósági eljárás lesz arról, hogy az Apple vállaljon-e jogilag kötelező érvényű ígéretet a 2022 júliusában tárgyaláson elhatározott kifizetési arány betartására. Az Apple emiatt leállíthatja az iPhone-ok értékesítését az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyság és az EU nyílt ellenségeskedést tanúsított az Egyesült Államok technológiai cégei iránt az elmúlt években, az EU számos ügyet végrehajtott az Apple, a Google, az Amazon, a Facebook és mások ellen.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokÚj dizájnt sugall az új iPhone 14 szivárgása

Új dizájnt sugall az új iPhone 14 szivárgása

2022.04.29
| PhoneArena
Az iPhone 14 széria kijelzőjének kiszivárgása megerősíti az előlapon lévő notch-ot.
A te telefonod is megkapta az Android 12-t?

A te telefonod is megkapta az Android 12-t?

2022.03.31
| GsmArena
A Samsung One UI 4.1 frissítést dobott a Galaxy A52s 5G, A71 5G és S20 FE 4G készülékekre!
Hivatalosan is Magyarországon a Xiaomi 12 sorozat

Hivatalosan is Magyarországon a Xiaomi 12 sorozat

2022.04.01
A Xiaomi Magyarországon is bemutatta vadonatúj készülékcsaládját, a Xiaomi 12-t, a 12 Pro-t, a 12-t és a 12X-t
Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon klasszikus kivitelben

Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon klasszikus kivitelben

2022.04.01
| (x)
Az új iPhone SE 2022 5G-t és természetesen az Apple legújabb és legjobb processzorát is tartalmazza.
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei