A hívásrögzítés után újabb dolgot nyír ki a Google

2019.01.16| XDA Developers

A Google egyre komolyabban veszi az országos előírásokat, így újabb lépéssel keseríti meg az európai felhasználók életét is.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Google múlt évben jelentette be, hogy a Play Áruházban számos változást eszközöl 2019-ben. Rögtön január közepén el is kezdték. Az Android 9.0 Pie rendszerrel már önmagában elfelejthettük a hívásrögzítést (igen, roottal még van lehetőség pár alkalmazás segítségével, de nem sokáig), az uniós szabályokra hivatkozva, a friss lépés azonban még inkább fájdalmas.

Mivel az érzékeny adatokra és az engedélyekre egyre jobban odafigyel a Google, egyszerűen nem engedi olyan app feltöltését, amely hozzáférést kér egy telefon SMS-eihez vagy híváslistájához, illetve ami jelenleg fenn van, március 9-ig legkésőbb törlésre kerül az áruházból. Aki lementené valahogy ezeket a programokat, az ott lesz meglőve, amikor mindenképp Pie rendszerű telefont lesz kénytelen használni, ott már nem fog menni, addig átmenetileg használhatók némi okoskodással.

Az új módosítás azért is egyedülálló, mert azok az appok továbbra is maradnak, amelyek az Android rendszer „alapértelmezettjei”. Mivel az új irányelv kimondja, hogy SMS-ekhez és hívásnaplóhoz csak rendszeralkalmazás férhet hozzá, így az olyan közkedvelt programok mint a Cerberus vagy az ACR Call Recorder a kukában végzik. Érdekes, hogy a Tasker sikeresen megoldotta az irányelvváltozást, azonban egyedülálló ebben. A Cerberus és az ACR is rendelkezik például olyan funkcióval, amely teljesen az új szabályozás ellen dolgozik.

 

 



Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.