12 megapixeles kamerát kaphat az iPhone 6s

2015.05.19| GSM Arena

A friss hírek szerint az ősszel debütáló Apple iPhone 6s 12 megapixeles kamerát kap, kisebb pixelekkel.

A friss hírek szerint az ősszel debütáló Apple iPhone 6s 12 megapixeles kamerát kap, kisebb pixelekkel. Bár ma már kezd feloszlani a mítosz, miszerint minél nagyobb a megapixelek száma, annál jobb a kép minősége, az Apple-t továbbra is szidják, amiért „csak” nyolc megapixel felbontású a kamera. A gyártó ugyanis az iPhone 4S, 2011 óta 8 megapixeles kamerákat szerel iPhone-jaiba, ráadásul folyamatosan fejlesztve azokat. Úgy tűnik, a cupertinoi cég beadja a derekát és 12 megapixeles képek készítésére is alkalmassá teszi az ősszel bejelentésre kerülő iPhone 6s kameráját.

Múlt hét elején éppen ezt jósolta egy, az Apple-t jól ismerő elemző, most pedig egy másik forrásból olvastuk ugyanezt. Azonban az Apple-nél semmi sem ilyen egyszerű: nem csak megnövelik a számot, hanem egyben lecsökkentik a pixelek méretét, ma Kevin Wang, az IHS Technology kutatórészlegének igazgatója árulta el a titkot. Aki egy kicsit is konyít a fotózáshoz, az tudja jól, hogy a nagyobb pixelek jobb minőséget biztosítanak gyenge fényviszonyok esetében, ráadásul kevesebb zajjal. Azonban, akárcsak a megapixelek száma, önmagában ez az információ sem mond sokat a várható minőségről, hiszen más változók is nagy szerepet játszanak a kép készítése során, úgymint a szenzor mérete, a képfeldolgozás. Így tehát a teljes információ még hiányzik, az Apple-nek valószínűleg megvan az oka arra, hogy kisebb pixeleket használjon egy nagyobb megapixel-számú kamerában (elég összehasonlítani a pixel méretet a 8 megapixeles kamerával felszerelt Apple iPhone 6 és Apple iPhone 6 Plus esetében. Ti melyiket választanátok: 8 megapixel és nagyobb pixel vagy 12 megapixel és kisebb méretű pixel?



 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.