A Huawei P40 Pro mindent kiütött a DxOMark tesztjén

2020.04.03| Playful Droid

A Huawei P40 Pro a mobilfotózás új királya a DxOMark-on.

A kínai gyártó P40 szériájának legerősebb tagja minden másnál jobb fotós képességekkel bír, legalábbis ami a hivatalos, DxOMark összehasonlító tesztjét illeti, 128 pontot ért el ugyanis a kamera teljesítménye, ez pedig 4 ponttal több, mint amit a második helyen álló mobil magáénak mondhat. Azért is meglepő ez a pontszám, mert jó ideje 1-1 ponttal verik csak egymást az újabb készülékek.

Nem is olyan sokkal korábban a Xiaomi Mi 10 Pro volt az élen, aztán jött az Oppo Find X2 Pro, de a Huawei P40 Pro mindkettőt kiütötte a csúcsról.

A Huawei P40 Pro mindent kiütött a DxOMark tesztjén

Gyors emlékeztető: a P40 Pro négy kamerát hozott a hátlapon, ebből a fő darab az 50 megapixeles UltraVision RYYB érzékelővel, ezt követi a 40 megapixeles ultraszéles, aztán a 12 megapixeles, szintén RYYB kiosztású periszkópos lencse, amely akár 5x optikai zoomra is képes, végül pedig a ToF szenzor zárja a sort a mélységérzékeléshez.

A Huawei P40 Pro mindent kiütött a DxOMark tesztjén

A DxOMark által közzétett tesztösszefoglaló alapján a Huawei P40 Pro hihetetlenül jól teljesített, amikor a zoomot, az expozíciót, a dinamikus tartományt, valamint az autofókuszt vették górcső alá. Az ultraszéles osztályon elért pontszám azonban szolidabb, az ultraszéles lencse 18 mm fókusztávolsága miatt.

A Huawei P40 Pro mindent kiütött a DxOMark tesztjén

A DxOMark a Huawei P40 Pro főkameráját jelölte meg, mint „kiváló lehetőséget a fényképezésre bármilyen körülmények között, a nagy kontrasztú jelenetek kihívásától a nagyon gyenge fényviszonyokig”. A teszt kiemeli a P40 Pro kiváló zoomolási képességét is, állítva, hogy a fényképek rendkívül részletesek és alacsony zajszintet tartanak fenn az összes tesztelt zoom tényezőnél.

Az AI RAW alapú szuper felbontású algoritmusnak köszönhetően a készülék lenyűgöző portrékat is készíthet, jó tárgyi felismeréssel, kiváló részletességgel és dinamikus tartománnyal. Természetesen sokkal több minden kiderül a DxOMark leírásából, a számos tesztfotóval is tarkított teljes leíráshoz kattints ide!

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei