A Google Pixel Fold látványosan megbukott JerryRigEverything stressz tesztjén

2023.07.12| Android Police

A Google az év elején az éves I/O fejlesztői konferencián mutatta be a Pixel Foldot.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Bár nem volt hatalmas szenzáció az első generációs hardvertől az 1800 dolláros árcédulájáig reméltük, hogy az eszköz bebizonyítja majd értékét. Szerencsére a YouTube hírnevet szerzett nekünk olyan alkotóknak, mint például Zack Nelson, a JerryRigEverything-ből, aki néhány perc alatt kideríti, mit bír a technika. A Google érdekes tervezési döntéseket hozott a Pixel Fold esetében, és nem lep meg minket, hogy megtudunk néhány tartóssági teszt eredményét.

Az összehajtható telefonok már néhány éve léteznek, és bár nyilvánvaló törékenységi aggályaik vannak, az olyan márkák, mint a Samsung, javultak: nyolc különböző összecsukható telefonmodell teljesítette a kimerítő JerryRigEverything tartóssági tesztet önpusztítás nélkül. 

A Google Pixel Fold látványosan megbukott JerryRigEverything stressz tesztjén

Úgy tűnik, hogy a Google vizsgája jól indul egy teljesen alumínium házzal, hangerőszabályzóval és SIM-kártya tálcával. A Pixel Fold ujjlenyomat-olvasó itt külön említést érdemel, mert ütés után is működik. Kényelmesen elérhető helyen található a telefon oldalán, de Nelson megjegyzi, hogy véletlenül megnyomhatja a bekapcsoló- és hangerőgombokat, miközben kinyitja a belső összecsukható képernyőt. A telefon IPX besorolással is rendelkezik, amely vízállóságot jelez, de nem porálló.

Aggódni lehetne a por behatolása miatt, amely a sima csuklópántot nemkívánatos módon ropogóssá teszi, de úgy tűnik, a Pixel Fold figyelemre méltó munkát végez, hogy távol tartja a szennyeződéseket Nelson tesztelése során. A por és a törmelék nem okozott kárt Nelson teszt példányában.

A Google Pixel Fold látványosan megbukott JerryRigEverything stressz tesztjén

A kijelző azonban nem bírta a hőt – szó szerint. A fedőlap 16 másodpercig fennmaradt nyílt láng alatt, az OLED maradandó károsodást szenvedett. A belső kijelző mindössze nyolc másodpercig tartott, mielőtt a telefon kikapcsolt a túlmelegedéstől. Azt vettük észre, hogy a Pixel Fold szokatlanul melegszik a kültéri tesztelés során.

Ennek ellenére a belső OLED is maradandóan megsérült a lángtól. A Google szerint a Pixel Fold ultravékony üveget (UTG) használ az összehajtható képernyőhöz, de a Mohs-féle keménységre vonatkozó adatok azt mutatják, hogy a legkülső réteg műanyag, amelyet még a körmök is tartósan károsíthatnak. A telefon hátlapját és fedőlapját viszont Gorilla Glass védi.

A zsanér erősnek tűnik, de a Google újabb merész kijelentést tett, miszerint laposan, akár 180°-ban is nyílik. A valóságban a Pixel Fold csak 179°-ban nyílik meg, amit Will Sattelberg is észrevett az I/O 2023 során. Amikor finom erővel túlhajlítottuk, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Samsung telefonokkal ellentétben a csuklópánt nem rendelkezik reteszeléssel, hogy megakadályozza a hátrahajlást. Ez végül töréseket okozott a keret antennavonalai mentén és eltörte a telefont. Zavaróan nagy az esély arra, hogy az emberek összetörik a telefonjukat a hajlítással.

Összefoglalva, javasoljuk, hogy nézze meg az alábbi videót a teljes tartóssági tesztről. Bárki, aki Pixel Foldot vásárol, ügyeljen arra, hogy az összecsukhatók ne legyenek kulcsokkal, érmékkel egy zsebben. Megkarcolhatják a kamerát, a zsanérokat és a belső kijelzőt – vagy ami még rosszabb, teljesen tönkretehetik az utóbbit. Ne felejtse el távol tartani a Pixel Fold-ot a hőtől, és ügyeljen arra, hogy ne tesztelje a Google marketinges állításait a 180°-ban elhelyezett csuklópánttal kapcsolatban.

Nem meglepő módon a Pixel Fold megbukott a JerryRigEverything tartóssági tesztjén, mivel keveset tanult az előtte lévő Samsungoktól. Ügyeljen arra, hogy a legjobb tokokat és képernyővédő fóliákat vegye fel készülékére.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Nem csak kiváló, de olcsóbb is a konkurenciánál a Honor Magic V2

Nem csak kiváló, de olcsóbb is a konkurenciánál a Honor Magic V2

2023.09.06
| Phone Arena
A Honor Magic V2 összecsukható okostelefon olcsóbb lett mint a Samsung Galaxy Z Fold5 és a Pixel Fold.
Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

2023.08.06
| Telefonguru
Noha ez egy szokványos frissítés, a Samsung Galaxy Z Fold5 jobb csuklópántot, könnyebb házat és világosabb kijelzőt, valamint hosszabb üzemidőt biztosít.
Ciki: öt óra alatt tönkrement a Pixel Fold kijelzője

Ciki: öt óra alatt tönkrement a Pixel Fold kijelzője

2023.06.29
| Phone Arena
Képzelje el, milyen izgalomban volt része egy Reddit előfizetőnek tegnap, amikor végre megkapta vadonatúj Google Pixel Fold készülékét. De képzelje el azt is, milyen rémületet érzett öt órával később, amikor a képernyővédő fólia elkezdett lehámlani a táblagép méretű belső kijelzőn, és karcolások kerültek napvilágra a képernyőn.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei