A Galaxy Z Fold5 mellett hihetetlenül törékeny a Pixel Fold

2023.08.10| Android Authority

A Galaxy Z Fold5-öt és a Pixel Foldot ugyanannak a tartóssági tesztnek vetették alá.

Egy YouTuber kínzótesztnek vetette alá az új Galaxy Z Fold5-öt. A szabályos bántalmazás ellenére a Fold5-nek sikerült továbbra is működnie. Ugyanezek a tesztek sokkal nagyobb kárt tettek a Google Pixel Foldban.

Mivel az előrendelési eladások magasabbak, mint valaha is voltak a Samsung összecsukható készülékei esetében, egyértelmű, hogy az emberek rákaptak az összecsukhatókra. Ezek a számok azonban még magasabbak lehetnek, ha a Samsung meg tudná győzni a fogyasztókat arról, hogy az összecsukható készülékek strapabíróak. Bár talán soha nem lesznek olyan tartósak, mint egy hagyományos telefon - a több mozgó alkatrész miatt -, úgy tűnik, a Galaxy Z Fold5 elég jól ellenáll a visszaéléseknek, különösen a legközelebbi versenytársához képest.

A Galaxy Z Fold5 mellett hihetetlenül törékeny a Pixel Fold

A tartóssági tesztjeiről ismert YouTuber, JerryRigEverything megtette, amihez a legjobban ért, és a Fold5-öt is kitette a kínzástesztjének. A teszt több részből áll, a karcállóságtól kezdve a por- és szennyeződésállóságig. Egy ponton még lángot is fog a külső és a fő képernyő. Végül azzal fejezi be a videót, hogy megpróbálja hátrahajlítva eltörni a készüléket.

A legtöbb eredmény nem áll messze attól, amit várnánk. A főképernyő sokkal könnyebben karcolódik, mint a külső képernyő, a fém oldalak viszonylag könnyen karcolódnak, a készüléknek sikerül jól teljesítenie még akkor is, ha szennyeződésnek van kitéve. A nagy meglepetés azonban az, hogy a készülék szinte gond nélkül működik tovább, még akkor is, ha erősen hátrahajlították.

Amikor a Google összehajthatóját ugyanennek a tesztnek vetették alá, a Pixel Fold szó szerint eltört a nyomás alatt. A Galaxy Z Fold termékcsaláddal ellentétben a Pixel Fold a jelek szerint nem rendelkezik olyan funkcióval, amely megakadályozza, hogy a telefont rossz irányba hajtsák össze. Pozitívum azonban, hogy a Pixel Fold ujjlenyomat-olvasója tökéletesen működött, miután megkarcolódott, míg a Fold5 olvasójával időnként problémák adódtak.

Végső soron nagyon valószínűtlen, hogy az összehajtható készüléked ilyen sérüléseknek lesz kitéve. Így valószínűleg nem kell túlságosan aggódni amiatt, hogy az összehajtható telefon hirtelen így meghibásodik. De érdekes látni, hol húzódik a határ tartósság szempontjából.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei