A OnePlus Open túléli vajon a legújabb stressz tesztet?

2023.12.05| Android Police

A OnePlus Open nemcsak a cég legjobb 2023-as telefonja, hanem a legtartósabb is.

  • A OnePlus Open megfelelt a JRE legújabb tartóssági tesztjén, ami bebizonyította, hogy jól bírja a mindennapi használatot és az idő múlásával elöregedett.
  • A külső borítós kijelző karcálló, de a belső képernyő könnyen sérül, bár ez jellemző az összecsukható készülékeknél.
  • A OnePlus Open zsanérja erős, és több mint egymillió összecsukási ciklust is kibír, a készülék pedig ellenáll a kemény leejtéseknek. Minden irányban hajlítás tekintetében felülmúlja a többi összecsukhatót.

Az egyik legnagyobb tényező, amely lassítja az összecsukható eszközök általános elterjedését a tartósság; a felhasználók nem tudják, mennyire öregszenek ezek az eszközök a mindennapi használatban ahhoz képest, mint egy hagyományos okostelefon. 

A OnePlus Open túléli vajon a legújabb stressz tesztet?

Sok dolog miatt szerethető a OnePlus első összehajtható készüléke, amely versenytársat hozott mint a Samsung és a Google ellen. Míg a specifikációk, a forma, az akkumulátor üzemideje és a kamerák olyan jók, mint az összehajtható készülékeken, nem lehetett tudni, hogy a OnePlus Open kiállja-e az idő próbáját. Szerencsére most megvan a következő legjobb dolog: egy szívszorító tartóssági teszt, amely az eszközt szélsőséges visszaéléseknek veti alá, így szimulálja az évekig tartó használatot. Spoiler: túlélte.

A OnePlus Open túléli vajon a legújabb stressz tesztet?

Zack Nelson YouTuber, más néven JerryRigEverything, végigkísérte a OnePlus Opent az egyik klasszikus tartóssági tesztjén. A legtöbb modern okostelefonhoz hasonlóan az Open is könnyedén teljesítette a karcolási, égési és behatolási teszteket.

A szabadalmaztatott Ceramic Guard védelemmel ellátott külső 6,31 hüvelykes fedőképernyőnek nem volt gondja egy Mohs 7-es szintű karcolással szemben, de az Ultra Thin Glass belső képernyőjén könnyen megsérült a 3. szintű karcolásnál már. Ez azonban nem meglepő, mivel a rugalmas képernyő valójában közelebb áll az edzett műanyaghoz, mint az üveghez. A piacon lévő más összehajtható termékek is hasonlóan jártak, ha összecsukható képernyőjükről van szó. Szerencsére a hátlap és a kameramodul meglehetősen karcálló.

A OnePlus Open túléli vajon a legújabb stressz tesztet?

A OnePlus Open zsanérja állítólag elég erős ahhoz, hogy több mint egymillió összecsukási ciklust kibírjon. Bár ezt a mérőszámot nehéz tesztelni, Zack hozzáadott egy kis kavicsot, és többször is kinyitotta és becsukta a telefont, hogy kipróbálja a szélső tokokat. A hardver kiválasztása és az IPX4 behatolás elleni védelem beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és távol tartotta a port és a törmeléket a csuklópánt mechanizmusától. Az Open meglepően tartós a kemény esések ellen is.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A dolgok izgalmasabbá válnak a teszt utolsó részénél, ahol a OnePlus Open minden irányba hajlik, hajtogatott és széthajtott formátumban egyaránt. Itt hibásodik meg a legtöbb összecsukható eszköz – köztük a Google Pixel Fold és a Motorola Razr+ is – vékonyabb profiljuknak és csuklós szerkezetüknek köszönhetően.

Amikor kinyitották és hátrahajlították (az az irány, amelybe a telefont nem szabad összecsukni), a OnePlus Open 180°-on túl is elhajlott, de a nyomás enyhülése után visszatért eredeti állapotába. Még a flexibilis képernyő is tökéletesen működött továbbra is, csak már nem pattant be úgy, ahogy korábban.

Az anyagok – például a titánötvözet és a szénszál a OnePlus Open keretében –, valamint a kifinomult csuklópánt kialakítása lehetővé teszi, hogy az eszköz erős és viszonylag könnyű legyen. Ezzel a sikerrel a OnePlus magasabbra tette a mércét az első összecsukható eszközével, megerősítve azt a meggyőződésünket, hogy ez a jelenleg elérhető legjobb összecsukható okostelefon a piacon.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
A hazai mobilhálózatok a második legjobbak a világon

A hazai mobilhálózatok a második legjobbak a világon

2018.09.30
| Telenor
A magyarországi mobilhálózatok a második legjobbak a világon, legalábbis a mobil videózást tekintve.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei