Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

2023.08.06| Telefonguru

Noha ez egy szokványos frissítés, a Samsung Galaxy Z Fold5 jobb csuklópántot, könnyebb házat és világosabb kijelzőt, valamint hosszabb üzemidőt biztosít.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Galaxy Z Fold5 egy nagyon jó összecsukható telefon, de még mindig egy szűk kör számára készült, drága eszköz. A Samsung összecsukható szoftvere lenyűgöző, de a kamerák csalódást okozhatnak.

El vagyok kényeztetve, mert sok új telefonhoz férek hozzá (ez a munkám), de a Z Fold5 az ötödik könyvszerűen összecsukható telefon a Samsungtól 2019 óta – így minden ismerős. Pont úgy néz ki, mint a Z Fold4, sőt a Z Fold3, de továbbra is ez a legjobb könyvszerűen összecsukható telefon annak ellenére, hogy megnőtt a verseny az olyan konkurenciával, mint például a Google Pixel Fold, a Huawei Mate X3, és a Vivo X Fold 2.

A Samsung szoftvere a kulcs. Az alkalmazás formázásnak, a hasznos rugalmasságnak és az S-Pen kompatibilitásnak köszönhetően ez a legjobb a piacon.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Minden vásárlás előtt felmerül a kérdés, hogy valóban szüksége van-e egy ilyen összecsukhatóra, mivel a Z Fold5 továbbra is könnybelábasztóan drága. De ha a mobiltechnológia élvonalába szeretne tartozni, és egy igazán kiváló telefonra is vágyik, akkor ezt vásárolja meg.

Külső

A Z Fold5 a 2021-es Z Fold3 kifinomult változata, mivel a 2022-es Z Fold4 alig változtatott valamit. A legújabb dizájnváltozás az, hogy a Z Fold5 teljesen laposan csukódik, ezt a riválisok elérték a közelmúltban, így a Samsungnak is villantania kellett. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb por gyűlt össze a gyűrődésben.

Ez az eddigi legvékonyabb összecsukható, zárt állapotban 13,4 mm-es, de még mindig papírnehezéknek tűnik (253 g). Engem ez egyáltalán nem zavart, hiszen a saját telefonom tokkal együtt 309 gramm, de azért az átlagember számára túlsúlyos lesz.  Tetszetős bézs tesztkészülékem (ebben a színben hazánkban nem érhető el a modell) remekül néz ki matt üveg hátlapjával, amely elrejti az összes ujjlenyomatot, amit az alumínium oldalak sajnos viszont nem. Kapható feketében vagy jegeskék színben, a legnagyobb tárhelyű modell csak feketében érhető el. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Itt gyorsan megjegyezném, hogy augusztus 10-ig él az akció, miszerint ha a gyártó weboldaláról rendeli elő valaki a telefont, úgy a rendelt modell tárhelyét megduplázzák és egy annak megfelelő példányt küldenek. Extraként régi készülék beszámításával akár 60.000 Ft azonnal felhasználható készülékbeszámítási kedvezményt is adnak.

A zsanér is hihetetlenül szilárdnak tűnik, és bármilyen szögben nyitva marad. Ez a szilárdság növeli a telefon prémium érzetét, amely – igazán meglepő módon – IPX8 vízálló, így akár a medencében is elmerülhetünk vele, ha merünk, azonban a sós vizet egyáltalán nem bírja. Por ellen viszont nincs védelem. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A külső kijelzőt magába foglaló magas és vékony kialakításnak köszönhetően ez egy olyan összehajtható telefon, amit kicsi kezemmel is kényelmesen használhatok és egy kézzel is tudok akár gépelni, hiszen átérem a kijelzőt. A legtöbb hagyományos okostelefonon nem tudok egy kézzel gépelni, így a saját Galaxy S23 Ultrámon sem, de már a korábbi P30 Pro-mon is kihívás volt. 

A jobb oldalra szerelt ujjlenyomat-érzékelőnek köszönhetően könnyedén feloldhatom a telefont összecsukott állapotban is hüvelykujjal. A haptikus visszajelzés is kiváló, jól érezhető gépelés közben, a rezgés pedig táskában is érezhető. 

Kijelző

  • 7,6 hüvelykes LTPO 120 Hz belső AMOLED képernyő
  • 6,2 hüvelykes 120 Hz-es külső AMOLED képernyő
  • Kettős sztereó hangszóró

A Galaxy Z Fold5 belső összecsukható kijelzője egy nagyon jó panel, amit élveztem annak ellenére, hogy az észrevehető gyűrődés a közepén van. Az elején feltűnő, aztán már egyáltalán nem. Mondjuk más összecsukható gyártóknak, mint például a Motorola és a Huawei, sikerült kisimítani ezt a gyűrődést készülékeiken, de a Samsungé még mindig nagyon látható. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A gyűrődés a 7,6 hüvelykes AMOLED panel közepén van, ami egyébként remekül néz ki. A 2176×1812 pixel felbontású képernyő LTPO technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a dinamikus frissítést 1 és 120 Hz között az alkalmazástól vagy attól függően, hogy mit csinál, főként az üzemidő védelme miatt. 

Az Alkalmazások fantasztikusan néznek ki egy olyan kijelzőn, ahol a színek szinte rajzfilmszerű módon „élénk” módban pompáznak. Igény szerint ez változtatható “Természetesre”, ha valaki nem szereti a Samsungos “túlszaturált” érzést. 

A Samsung szemkímélő mód beállításának köszönhetően a képernyő sokkal rosszabbul néz ki, amikor megpróbáltam kiegyensúlyozni a kék fényt a környezeti fénytől függően. Közel sem olyan jó, mint az Apple True Tone technológiája, amely sokkal jobban teljesít iPhone-okon.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A 21,6:18-as képarány miatt a Z Fold5 belső megjelenítője kiválóan alkalmas teljes képernyős alkalmazásokhoz, vagy két alkalmazás egymás mellett használatához. A teljes képernyős videózás kevésbé élvezetes, mivel fekete sávokat kapunk álló és fekvő helyzetben egyaránt. Az olyan alkalmazások, mint a YouTube, egy fokkal jobban néznek ki, mivel van hely a videoablaknak és az összes megjegyzés- vagy csevegőmezőnek.

A telefon előlapján zárt állapotban egy 6,2 hüvelykes AMOLED képernyő található, amely adaptív módban korlátozottabb, 48-120 Hz-es tartományban képes frissíteni, de így is remekül néz ki. Személy szerint szeretem a 23,1:9-es méretarányt, mivel kicsi kezeim vannak, így ez a könyv stílusú összehajtható összecsukott állapotban egy kézzel is használható marad. A legtöbb normál telefonon nem is tudok hüvelykujjal egy kézzel gépelni, mert túl szélesek, de a Z Fold5 külső kijelzőjén ez könnyen megtehető. Ha valakinek nagyobb keze van, akkor az elírási hibákkal fog küzdeni és azzal, hogy  minden túl kicsi. Valamit valamiért. 

A sztereó hangszórók a telefon bal felének tetején és alján találhatók kinyitott állapotban. Meglepően részletesen szólnak, és remekül működnek a YouTube-on és a játékokkal.

S Pen

A belső képernyő kompatibilis a Samsung S Pen tollal is, ehhez opcionálisan megvásárolható az S Pen Case. Ez egy tok a telefonhoz, amely a hátulján bepattintva tartja az új, lapos és vékony S-Pen Fold Editiont. Sokkal jobb, mint a rossz, vaskos tokok a korábbi összehajthatókhoz, amelyekben teljes méretű S-Pen volt. Igaz, 40 ezer forint felett árulják.

Műanyag rétegeinek köszönhetően könnyű írni a képernyőre, de nagyon távol áll a papírtól, mármint az írás érzése. Ha sok jegyzetet ír, akkor imádni fogja, hogy ezt megteheti telefonján egy olyan képernyőn, amely nem szűkös és nem fogy el 3 szó után.

Specifikációk és teljesítmény

A Samsung Galaxy Z Fold5-ön az Android 13 alapú Samsung One UI fut, és különböző okok miatt ez a legjobb összecsukható telefonszoftver. A Samsung One UI rendelkezik a legerősebb multitasking rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy osztott képernyős módban akár három alkalmazást, lebegő ablakokban pedig akár öt alkalmazást is megnyithassanak. Az olyan telefonok, mint a Google Pixel Fold, nem tudják ablakban megnyitni az alkalmazásokat, és vannak olyan kínai összecsukható készülékek, amelyek megmagyarázhatatlan módon nem tudnak ablakban megnyitni néhány alapvető alkalmazást, például a Google Chrome-ot. A Fold5 rendelkezik a legkevesebb korlátozással – gyakorlatilag bármilyen alkalmazást megnyithat egy átméretezhető ablakban, ha akarja.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Ha több multitaskingra van szüksége, ott van a DeX, a Samsung sandbox felhasználói felülete is, amely egy Windows-szerű interfészt vetít egy másik kijelzőre akár kábellel, akár vezeték nélkül. A DeX nem Samsung okostévékkel is működik. 

A második ok, amiért úgy gondolom, hogy a Samsung szoftvere a legjobban optimalizált az összehajtható telefonokhoz az az, hogy a One UI alaposabban támogatja a Flex módot, mint a többi összecsukható telefon. Amint félig összehajtja a Fold5-öt, sok alkalmazás automatikusan és gyorsan Flex módba vált, és ennek megfelelően alkalmazkodik. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Samsung natív kameraalkalmazása például megjeleníti az utolsó fénykép előnézetét a képernyő bal oldalán, ha a Fold5 portré tájolásban van. Fordítsa oldalra, és a telefon tudja, hogy az alsó felét valószínűleg egy felületre helyezte, és az exponáló gombot a képernyő alsó felére mozgatja. Ha videókat játszik le a YouTube-on vagy a Samsung videolejátszóján, a Flex Mode a képernyő alsó felét virtuális érintőpaddá változtatja, ahol végigböngészheti a videót, illetve beállíthatja a hangerőt vagy a fényerőt. Egyetlen más összecsukható telefon sem kínál ennyi trükköt, amelyek kihasználják az összehajtható telefonok összecsukhatóságát.

A Z Fold5 ugyanazt a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapkakészletet rejti, mint a Galaxy S23 Ultra és a többi S23. A benchmarkok során kissé az Ultra teljesítménye alatt járt a Geekbench-en, de a Galaxy Z Fold5 szinte hibátlan teljesítményt nyújt.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Az alkalmazások azonnal megnyílnak és betöltődnek a 12 GB RAM-nak köszönhetően minden modellben, és akár 1 TB nem bővíthető tárhelyet is kaphat, bár az alap 256 GB. Kapcsolatra használható az 5G, az LTE, a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3. Van egy kettős nano-SIM bővítőhely is, de használható eSIM is.

Szoftver és funkciók

A Z Fold5 szoftvere kiváló, a legjobb az összecsukható telefonhoz. A Galaxy Z Fold5 megvásárlásának egyik legfontosabb oka az, hogy egyszerre több alkalmazást is futtathat. Egyszerre akár három alkalmazás is jelenhet meg a képernyőn, míg a Pixel Foldon csak kettő. 

A Samsung pedig új gesztusok hozzáadásával megkönnyíti a többfeladatos munkát. A képernyő bal oldaláról két ujjal befelé vagy alulról felfelé csúsztatva bármikor elindíthat egy második alkalmazást, de továbbra is húzhatja az alkalmazásokat a képernyőre a tálcáról. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

További plusz: a tálcán a rögzített kedvencek mellett a négy legutóbb használt alkalmazás is látható, a két kedvenc helyett. Vannak más új, többfeladatos trükkök is, beleértve azt a lehetőséget, hogy bármilyen alkalmazásból lebegő ablakot hozzunk létre, átlósan lefelé csúsztatva a főképernyő jobb felső sarkából. Ezt hasznosnak találtam a YouTube és a Spotify esetében.

Lehet például üzenetküldés közben videókat nézni vagy videóhívást folytatni. Bármennyire is hasznos ez, ilyenkor érzem leginkább azt, hogy a könyvszerű összecsukható telefonok olyan problémákra találnak megoldást, amelyek csak saját korlátaik miatt léteznek.

Akár kétkezes drag and drop is végrehajtható. Így például kiválaszthat egy tárgyat a fényképen, és egyik kezével megnyomhatja és lenyomva tartja, majd a másik kezével megnyithatja az üzenetküldő alkalmazást, és csatolhatja a képet. Ennyi. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Galaxy Z Fold5 egyik legjobb funkciója továbbra is a Flex mód, amely lehetővé teszi, hogy a telefont mini laptopként helyezze el a csuklópánt segítségével. Ebben a módban a fő tartalom felül, a vezérlők és menüopciók pedig alul jelennek meg. Ez jól jött a Google Meet-hívások során. A hangulatjelekre koppintva reagálhatok, vagy akár meg is oszthatom a képernyőmet.

Ha ezt az összecsukhatót teljes értékű számítógépként szeretné használni, csatlakoztathatja a Z Fold5-öt egy monitorhoz, és bekapcsolhatja a DeX módot. Ez lehetővé teszi az alkalmazások teljes képernyőn történő futtatását. Tekintse úgy, mint egy mini Chromebookot. Azért ez már így tényleg vagány. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Samsung One UI jó, és a dolgokat olyan egyszerűvé vagy testreszabhatóvá teheti, ahogy csak akarja. A Fold5 Android 13-mal érkezik, de 2027-ben az Android 17-et is megkapja még. 2028-ig kapja meg a biztonsági javításokat is, és ha ennyit költ rá, ezt jó tudni.

A rendszer „mély alvásba” helyezi az alkalmazásokat, ami leállítja a frissítéseket és az értesítéseket, hacsak nem kapcsolja ki ezt a funkciót, amit a kínai gyártók gyakran elítélnek, de a Samsung is ezt teszi.

Jobbak az olyan dolgok, mint a Game Booster mód, amely játék közben automatikusan bekapcsol a funkciók és a teljesítmény szabályozása érdekében. Jó látni, hogy a Samsung felismerte, hogy a Z Fold5 nem csak a termelékenységre és a munkára használható, hanem több is van benne.

Kamera és videó

Annak ellenére, hogy a Fold5-ben egy újabb Qualcomm chip van, és a Samsung szoftverfeldolgozása még egy éve, nem láttam jelentős különbséget a kamera teljesítményében a Fold5 és a Fold4 között. Ez nem annyira jó hír a mobilrajongók számára, akiknek korábban minden évben új kamera áttörésekkel kedveskedtek, de a legtöbb ember számára ez nem lehet nagy baj. A Fold4 kamerái nagyon jók voltak egy összecsukható telefonnak, és ez így is marad. Valószínűleg ez a harmadik legjobb összecsukható kamerarendszer a Pixel Fold és a Huawei Mate X3 mögött.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A fő hátsó lencse egy 50 megapixeles f/1.8 érzékelő optikai képstabilizátorral (OIS). Éles, tiszta képeket készített, amelyek megfelelően a közösségi médiában való közzétételre, de élénk tónusaik általában nem élethűek. Jobban szeretem a Samsung Galaxy S23 Ultra kiforrottabb hangolásából származó képeket.

A 10 megapixeles f/2.2-es ultraszéles látószögű objektív közelről tájképek vagy mozgalmas jelenetek rögzítésére is alkalmas, de a legjobb okostelefon-kamerák alatt van a teljesítménye.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A 10 megapixeles f/2.4-es teleobjektív kamera 3x optikai zoommal és OIS-sel rendelkezik, és jó az elfogadható képminőség megőrzéséhez. A valóságban azonban ezek a kamerák nem jelentenek nagy előrelépést a 2021-es Z Fold3 nagyon hasonló összeállításához képest.

Éjszaka a Fold5 éjszakai módban támogatott képei sok digitális élesítéssel kissé mesterségesnek tűnhetnek, de ez jó a közösségi médiában. A Fold5 12 megapixeles ultraszéles kamerája nagyon jó, torzítás nélkül rögzít elsöprő tájakat, és az égbolt is megfelelően exponált, amit a Xiaomi vagy az Oppo összecsukható telefonok ultraszéles kamerái néha elhibáznak. Gyenge megvilágítás mellett az ultraszéles látószögű kamerák is lágy képeket szenvednek, mint a legtöbb telefon.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Fold 5 3X telefotó zoomobjektívje ugyanaz, mint a Galaxy S21/22/23 Ultras objektíven (a Samsung nagyon szereti ugyanazt a fényképezőgép hardvert újrahasznosítani), és ez egy erős zoom objektív ebben a kategóriában.

A külső kijelző kivágásában egy finom 10 megapixeles szelfikamerát is kapunk, az előlapi képernyőnek köszönhetően pedig teljesen kinyithatjuk a telefont, és keresőként használhatjuk a hátlapi kamerákkal szelfi készítéséhez. Itt van azonban egy az elülső 10 megapixelesből:

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Még mindig kissé furcsa, hogy a Samsung ragaszkodik a 4 megapixeles kijelző alatti kamerához a belső képernyőn. Pixelekkel fedi le, ha éppen nincs használatban, de a szelfik szörnyűek, és csak videohívásokhoz szabad használni.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Nagyon élveztem a fotózást és videózást a nagy keresőnek köszönhetően, a Fold5 8K felvételt tud rögzíteni 30 képkocka/mp sebességgel (na nem mintha bármelyik képernyője képes lenne lejátszani ilyen felbontásban). Normál full HD felbontásban 30 képkocka/mp sebességgel a kapott végeredmény jól néznek ki, a stabilitás megfelelő, és a színek nem olyan vadul telítettek, mint a fényképeknél.

Üzemidő

A Snapdragon 8 Gen 2 a Qualcomm valaha volt egyik legkiegyensúlyozottabb chipje, nagy energiahatékonysággal. Ez teszi a Z Fold5-öt olyan telefonná, amelyet egész nap használhatunk a töltőtől távol, de másfél napig azért nem bírja, cserébe nem kell az egy nap alatt alapvetően aggódni, ráadásul elég tisztességes, ha két nagyszerű képernyő dukál ehhez az üzemidőhöz. 

A PC Mark akkumulátortesztjén tekintélyes 11 óra 10 percet ért el, több mint egy órával kevesebbet, mint az S23 Ultra. A Z Fold5 csak 4400 mAh-s akkumulátort kapott, szemben az S23 Ultra 5000 mAh-s akkumulátorával.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Összességében egy komplett napot reggel 7-től este 11-ig éppen kihúz, de ez talán több, mint egy átlagos felhasználó telefon nyomkodása. A Fold4-nél másfél órával tovább bírja. 

Csak egy USB-C kábel van a dobozban, így ha teljes sebességgel szeretne tölteni, 25W-os tápegységet kell vásárolnia. Itthon van 45W-os Xiaomi és 67W-os Toocki, valamint Baseus töltőfej, így nem volt gond a “gyorstöltés”. Ez a 25W azonban modern mércével mérve néha dühítően lassú, és nekem csak 15 perc alatt 28%-ra, 30 perc alatt pedig 56%-ra töltött fel, pedig még a 45W-os S23 Ultra sem épp világbajnok, épphogy élhető töltési idő tekintetében így 2023-ban. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Ezenkívül beépített Qi vezeték nélküli töltés is elérhető, és vezeték nélkül töltheti a fülhallgatókat vagy más kompatibilis eszközöket a fordított töltéssel.

Ár és elérhetőség

A Samsung Galaxy Z Fold5 ára 769.990 forinttól kezdődik, ennyit kérnek a 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel felvértezett “leggyengébb” modellért. A 256 GB-os modell 819.990 forintot kóstál, az 1 TB-os modellt pedig 909.991 forintért lehet beszerezni a Samsung weboldalán.

Az összes modell előrendelhető közvetlenül a Samsungtól. A teljes értékesítés 2023. augusztus 11-én kezdődik világszerte.

Ez egy rendkívül drága telefon. Az ár az egyik fő oka annak, hogy ne vásárolja meg – hacsak nem akarja tényleg sokáig megtartani, és valóban (ki)használni, kiélvezni minden funkcióját. Egyébként sokkal olcsóbban kaphat egy normál – és az extrém funkciókat leszámítva akár jobb – okostelefont.

A Samsung Galaxy Z Fold5 riválisa a Pixel Fold, amely itthon nem elérhető, szélesebb és a dizájn kevésbé lenyűgöző, ám jobbak a kamerái. Ott van még a Honor Magic Vs is, amely szintén lenyűgöző. Egyébként a legolcsóbb Z Fold5 árába kerül az 1 TB-os iPhone 14 Pro Max-ot – ez messze jobb, univerzális eszköz.

Összegzés

Valóban nehéz az ítélet, hiszen a Galaxy Z Fold5 a legjobb könyvszerű összecsukható továbbra is a Google, a Huawei, a Vivo és a Xiaomi versenye ellenére. Lehet, hogy ezek a cégek a Samsungot felülmúlták a hardver terén, de az öröm itt a szoftver. Egy felhasználói felület sokkal jobb és hasznosabb, mint bármelyik riválisa.

Ha kibírja az egekig kért árat, jutalma lesz egy kiváló teljesítményű telefonnal, egész napos akkumulátor-üzemidővel, nagyszerű hangszórókkal és igen, egy hatalmas, összecsukható kijelzővel, amelyet nagyszerűen használható.

De ha nem szereti a külső képernyő vékonyságát vagy a készülék megkerülhetetlen tömegét, gondolja át, hogy egy ilyen összecsukható telefon valóban neked való-e.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

És itt jön képbe, hogy miért nem tudom teljes mellszélességgel ajánlani a Fold 5-öt. Egyrészt még mindig a legkifinomultabb összecsukható telefon, ha a szoftvert vesszük figyelembe. Ez az a telefon, amely a legszélesebb körű piaci elérhetőséggel és szolgáltatói támogatással rendelkezik, így továbbra is ez a legjobb nagyméretű összecsukható telefon a legtöbb ember számára. De ha figyelmen kívül hagyhatjuk az olyan tényezőket, mint a beszámítási és egyéb akciók és a márka ismertsége, és csak magára a technológiára koncentrálunk, akkor a Honor Magic V2 vagy akár a tavalyi Xiaomi Mix Fold 2 mellett elévültnek tűnik. 

Remélhetőleg az összehajtható OnePlus piacra dobása és a Honor Magic V2 (és potenciálisan a Xiaomi Mix Fold 3) európai piacra dobása végre kellő nyomást ad majd a Samsungnak, hogy jövőre egy kicsit keményebben lépjen fel.

Előnyök

  • Prémium konstrukció
  • Nagyszerű teljesítmény
  • Hosszú üzemidő
  • Sok hasznos szoftver
  • A piac legjobb zsanérját kapta

Hátrányok

  • Kimondottan drága
  • Hatalmas ránc látható még mindig a főképernyőn
  • Más összecsukhatók vékonyabbak, nagyobb akkumulátorral
  • Helyenként nehezen kezelhető forma

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei