Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

2023.08.06| Telefonguru

Noha ez egy szokványos frissítés, a Samsung Galaxy Z Fold5 jobb csuklópántot, könnyebb házat és világosabb kijelzőt, valamint hosszabb üzemidőt biztosít.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Galaxy Z Fold5 egy nagyon jó összecsukható telefon, de még mindig egy szűk kör számára készült, drága eszköz. A Samsung összecsukható szoftvere lenyűgöző, de a kamerák csalódást okozhatnak.

El vagyok kényeztetve, mert sok új telefonhoz férek hozzá (ez a munkám), de a Z Fold5 az ötödik könyvszerűen összecsukható telefon a Samsungtól 2019 óta – így minden ismerős. Pont úgy néz ki, mint a Z Fold4, sőt a Z Fold3, de továbbra is ez a legjobb könyvszerűen összecsukható telefon annak ellenére, hogy megnőtt a verseny az olyan konkurenciával, mint például a Google Pixel Fold, a Huawei Mate X3, és a Vivo X Fold 2.

A Samsung szoftvere a kulcs. Az alkalmazás formázásnak, a hasznos rugalmasságnak és az S-Pen kompatibilitásnak köszönhetően ez a legjobb a piacon.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Minden vásárlás előtt felmerül a kérdés, hogy valóban szüksége van-e egy ilyen összecsukhatóra, mivel a Z Fold5 továbbra is könnybelábasztóan drága. De ha a mobiltechnológia élvonalába szeretne tartozni, és egy igazán kiváló telefonra is vágyik, akkor ezt vásárolja meg.

Külső

A Z Fold5 a 2021-es Z Fold3 kifinomult változata, mivel a 2022-es Z Fold4 alig változtatott valamit. A legújabb dizájnváltozás az, hogy a Z Fold5 teljesen laposan csukódik, ezt a riválisok elérték a közelmúltban, így a Samsungnak is villantania kellett. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb por gyűlt össze a gyűrődésben.

Ez az eddigi legvékonyabb összecsukható, zárt állapotban 13,4 mm-es, de még mindig papírnehezéknek tűnik (253 g). Engem ez egyáltalán nem zavart, hiszen a saját telefonom tokkal együtt 309 gramm, de azért az átlagember számára túlsúlyos lesz.  Tetszetős bézs tesztkészülékem (ebben a színben hazánkban nem érhető el a modell) remekül néz ki matt üveg hátlapjával, amely elrejti az összes ujjlenyomatot, amit az alumínium oldalak sajnos viszont nem. Kapható feketében vagy jegeskék színben, a legnagyobb tárhelyű modell csak feketében érhető el. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Itt gyorsan megjegyezném, hogy augusztus 10-ig él az akció, miszerint ha a gyártó weboldaláról rendeli elő valaki a telefont, úgy a rendelt modell tárhelyét megduplázzák és egy annak megfelelő példányt küldenek. Extraként régi készülék beszámításával akár 60.000 Ft azonnal felhasználható készülékbeszámítási kedvezményt is adnak.

A zsanér is hihetetlenül szilárdnak tűnik, és bármilyen szögben nyitva marad. Ez a szilárdság növeli a telefon prémium érzetét, amely – igazán meglepő módon – IPX8 vízálló, így akár a medencében is elmerülhetünk vele, ha merünk, azonban a sós vizet egyáltalán nem bírja. Por ellen viszont nincs védelem. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A külső kijelzőt magába foglaló magas és vékony kialakításnak köszönhetően ez egy olyan összehajtható telefon, amit kicsi kezemmel is kényelmesen használhatok és egy kézzel is tudok akár gépelni, hiszen átérem a kijelzőt. A legtöbb hagyományos okostelefonon nem tudok egy kézzel gépelni, így a saját Galaxy S23 Ultrámon sem, de már a korábbi P30 Pro-mon is kihívás volt. 

A jobb oldalra szerelt ujjlenyomat-érzékelőnek köszönhetően könnyedén feloldhatom a telefont összecsukott állapotban is hüvelykujjal. A haptikus visszajelzés is kiváló, jól érezhető gépelés közben, a rezgés pedig táskában is érezhető. 

Kijelző

  • 7,6 hüvelykes LTPO 120 Hz belső AMOLED képernyő
  • 6,2 hüvelykes 120 Hz-es külső AMOLED képernyő
  • Kettős sztereó hangszóró

A Galaxy Z Fold5 belső összecsukható kijelzője egy nagyon jó panel, amit élveztem annak ellenére, hogy az észrevehető gyűrődés a közepén van. Az elején feltűnő, aztán már egyáltalán nem. Mondjuk más összecsukható gyártóknak, mint például a Motorola és a Huawei, sikerült kisimítani ezt a gyűrődést készülékeiken, de a Samsungé még mindig nagyon látható. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A gyűrődés a 7,6 hüvelykes AMOLED panel közepén van, ami egyébként remekül néz ki. A 2176×1812 pixel felbontású képernyő LTPO technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a dinamikus frissítést 1 és 120 Hz között az alkalmazástól vagy attól függően, hogy mit csinál, főként az üzemidő védelme miatt. 

Az Alkalmazások fantasztikusan néznek ki egy olyan kijelzőn, ahol a színek szinte rajzfilmszerű módon „élénk” módban pompáznak. Igény szerint ez változtatható “Természetesre”, ha valaki nem szereti a Samsungos “túlszaturált” érzést. 

A Samsung szemkímélő mód beállításának köszönhetően a képernyő sokkal rosszabbul néz ki, amikor megpróbáltam kiegyensúlyozni a kék fényt a környezeti fénytől függően. Közel sem olyan jó, mint az Apple True Tone technológiája, amely sokkal jobban teljesít iPhone-okon.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A 21,6:18-as képarány miatt a Z Fold5 belső megjelenítője kiválóan alkalmas teljes képernyős alkalmazásokhoz, vagy két alkalmazás egymás mellett használatához. A teljes képernyős videózás kevésbé élvezetes, mivel fekete sávokat kapunk álló és fekvő helyzetben egyaránt. Az olyan alkalmazások, mint a YouTube, egy fokkal jobban néznek ki, mivel van hely a videoablaknak és az összes megjegyzés- vagy csevegőmezőnek.

A telefon előlapján zárt állapotban egy 6,2 hüvelykes AMOLED képernyő található, amely adaptív módban korlátozottabb, 48-120 Hz-es tartományban képes frissíteni, de így is remekül néz ki. Személy szerint szeretem a 23,1:9-es méretarányt, mivel kicsi kezeim vannak, így ez a könyv stílusú összehajtható összecsukott állapotban egy kézzel is használható marad. A legtöbb normál telefonon nem is tudok hüvelykujjal egy kézzel gépelni, mert túl szélesek, de a Z Fold5 külső kijelzőjén ez könnyen megtehető. Ha valakinek nagyobb keze van, akkor az elírási hibákkal fog küzdeni és azzal, hogy  minden túl kicsi. Valamit valamiért. 

A sztereó hangszórók a telefon bal felének tetején és alján találhatók kinyitott állapotban. Meglepően részletesen szólnak, és remekül működnek a YouTube-on és a játékokkal.

S Pen

A belső képernyő kompatibilis a Samsung S Pen tollal is, ehhez opcionálisan megvásárolható az S Pen Case. Ez egy tok a telefonhoz, amely a hátulján bepattintva tartja az új, lapos és vékony S-Pen Fold Editiont. Sokkal jobb, mint a rossz, vaskos tokok a korábbi összehajthatókhoz, amelyekben teljes méretű S-Pen volt. Igaz, 40 ezer forint felett árulják.

Műanyag rétegeinek köszönhetően könnyű írni a képernyőre, de nagyon távol áll a papírtól, mármint az írás érzése. Ha sok jegyzetet ír, akkor imádni fogja, hogy ezt megteheti telefonján egy olyan képernyőn, amely nem szűkös és nem fogy el 3 szó után.

Specifikációk és teljesítmény

A Samsung Galaxy Z Fold5-ön az Android 13 alapú Samsung One UI fut, és különböző okok miatt ez a legjobb összecsukható telefonszoftver. A Samsung One UI rendelkezik a legerősebb multitasking rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy osztott képernyős módban akár három alkalmazást, lebegő ablakokban pedig akár öt alkalmazást is megnyithassanak. Az olyan telefonok, mint a Google Pixel Fold, nem tudják ablakban megnyitni az alkalmazásokat, és vannak olyan kínai összecsukható készülékek, amelyek megmagyarázhatatlan módon nem tudnak ablakban megnyitni néhány alapvető alkalmazást, például a Google Chrome-ot. A Fold5 rendelkezik a legkevesebb korlátozással – gyakorlatilag bármilyen alkalmazást megnyithat egy átméretezhető ablakban, ha akarja.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Ha több multitaskingra van szüksége, ott van a DeX, a Samsung sandbox felhasználói felülete is, amely egy Windows-szerű interfészt vetít egy másik kijelzőre akár kábellel, akár vezeték nélkül. A DeX nem Samsung okostévékkel is működik. 

A második ok, amiért úgy gondolom, hogy a Samsung szoftvere a legjobban optimalizált az összehajtható telefonokhoz az az, hogy a One UI alaposabban támogatja a Flex módot, mint a többi összecsukható telefon. Amint félig összehajtja a Fold5-öt, sok alkalmazás automatikusan és gyorsan Flex módba vált, és ennek megfelelően alkalmazkodik. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Samsung natív kameraalkalmazása például megjeleníti az utolsó fénykép előnézetét a képernyő bal oldalán, ha a Fold5 portré tájolásban van. Fordítsa oldalra, és a telefon tudja, hogy az alsó felét valószínűleg egy felületre helyezte, és az exponáló gombot a képernyő alsó felére mozgatja. Ha videókat játszik le a YouTube-on vagy a Samsung videolejátszóján, a Flex Mode a képernyő alsó felét virtuális érintőpaddá változtatja, ahol végigböngészheti a videót, illetve beállíthatja a hangerőt vagy a fényerőt. Egyetlen más összecsukható telefon sem kínál ennyi trükköt, amelyek kihasználják az összehajtható telefonok összecsukhatóságát.

A Z Fold5 ugyanazt a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapkakészletet rejti, mint a Galaxy S23 Ultra és a többi S23. A benchmarkok során kissé az Ultra teljesítménye alatt járt a Geekbench-en, de a Galaxy Z Fold5 szinte hibátlan teljesítményt nyújt.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Az alkalmazások azonnal megnyílnak és betöltődnek a 12 GB RAM-nak köszönhetően minden modellben, és akár 1 TB nem bővíthető tárhelyet is kaphat, bár az alap 256 GB. Kapcsolatra használható az 5G, az LTE, a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3. Van egy kettős nano-SIM bővítőhely is, de használható eSIM is.

Szoftver és funkciók

A Z Fold5 szoftvere kiváló, a legjobb az összecsukható telefonhoz. A Galaxy Z Fold5 megvásárlásának egyik legfontosabb oka az, hogy egyszerre több alkalmazást is futtathat. Egyszerre akár három alkalmazás is jelenhet meg a képernyőn, míg a Pixel Foldon csak kettő. 

A Samsung pedig új gesztusok hozzáadásával megkönnyíti a többfeladatos munkát. A képernyő bal oldaláról két ujjal befelé vagy alulról felfelé csúsztatva bármikor elindíthat egy második alkalmazást, de továbbra is húzhatja az alkalmazásokat a képernyőre a tálcáról. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

További plusz: a tálcán a rögzített kedvencek mellett a négy legutóbb használt alkalmazás is látható, a két kedvenc helyett. Vannak más új, többfeladatos trükkök is, beleértve azt a lehetőséget, hogy bármilyen alkalmazásból lebegő ablakot hozzunk létre, átlósan lefelé csúsztatva a főképernyő jobb felső sarkából. Ezt hasznosnak találtam a YouTube és a Spotify esetében.

Lehet például üzenetküldés közben videókat nézni vagy videóhívást folytatni. Bármennyire is hasznos ez, ilyenkor érzem leginkább azt, hogy a könyvszerű összecsukható telefonok olyan problémákra találnak megoldást, amelyek csak saját korlátaik miatt léteznek.

Akár kétkezes drag and drop is végrehajtható. Így például kiválaszthat egy tárgyat a fényképen, és egyik kezével megnyomhatja és lenyomva tartja, majd a másik kezével megnyithatja az üzenetküldő alkalmazást, és csatolhatja a képet. Ennyi. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Galaxy Z Fold5 egyik legjobb funkciója továbbra is a Flex mód, amely lehetővé teszi, hogy a telefont mini laptopként helyezze el a csuklópánt segítségével. Ebben a módban a fő tartalom felül, a vezérlők és menüopciók pedig alul jelennek meg. Ez jól jött a Google Meet-hívások során. A hangulatjelekre koppintva reagálhatok, vagy akár meg is oszthatom a képernyőmet.

Ha ezt az összecsukhatót teljes értékű számítógépként szeretné használni, csatlakoztathatja a Z Fold5-öt egy monitorhoz, és bekapcsolhatja a DeX módot. Ez lehetővé teszi az alkalmazások teljes képernyőn történő futtatását. Tekintse úgy, mint egy mini Chromebookot. Azért ez már így tényleg vagány. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Samsung One UI jó, és a dolgokat olyan egyszerűvé vagy testreszabhatóvá teheti, ahogy csak akarja. A Fold5 Android 13-mal érkezik, de 2027-ben az Android 17-et is megkapja még. 2028-ig kapja meg a biztonsági javításokat is, és ha ennyit költ rá, ezt jó tudni.

A rendszer „mély alvásba” helyezi az alkalmazásokat, ami leállítja a frissítéseket és az értesítéseket, hacsak nem kapcsolja ki ezt a funkciót, amit a kínai gyártók gyakran elítélnek, de a Samsung is ezt teszi.

Jobbak az olyan dolgok, mint a Game Booster mód, amely játék közben automatikusan bekapcsol a funkciók és a teljesítmény szabályozása érdekében. Jó látni, hogy a Samsung felismerte, hogy a Z Fold5 nem csak a termelékenységre és a munkára használható, hanem több is van benne.

Kamera és videó

Annak ellenére, hogy a Fold5-ben egy újabb Qualcomm chip van, és a Samsung szoftverfeldolgozása még egy éve, nem láttam jelentős különbséget a kamera teljesítményében a Fold5 és a Fold4 között. Ez nem annyira jó hír a mobilrajongók számára, akiknek korábban minden évben új kamera áttörésekkel kedveskedtek, de a legtöbb ember számára ez nem lehet nagy baj. A Fold4 kamerái nagyon jók voltak egy összecsukható telefonnak, és ez így is marad. Valószínűleg ez a harmadik legjobb összecsukható kamerarendszer a Pixel Fold és a Huawei Mate X3 mögött.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A fő hátsó lencse egy 50 megapixeles f/1.8 érzékelő optikai képstabilizátorral (OIS). Éles, tiszta képeket készített, amelyek megfelelően a közösségi médiában való közzétételre, de élénk tónusaik általában nem élethűek. Jobban szeretem a Samsung Galaxy S23 Ultra kiforrottabb hangolásából származó képeket.

A 10 megapixeles f/2.2-es ultraszéles látószögű objektív közelről tájképek vagy mozgalmas jelenetek rögzítésére is alkalmas, de a legjobb okostelefon-kamerák alatt van a teljesítménye.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A 10 megapixeles f/2.4-es teleobjektív kamera 3x optikai zoommal és OIS-sel rendelkezik, és jó az elfogadható képminőség megőrzéséhez. A valóságban azonban ezek a kamerák nem jelentenek nagy előrelépést a 2021-es Z Fold3 nagyon hasonló összeállításához képest.

Éjszaka a Fold5 éjszakai módban támogatott képei sok digitális élesítéssel kissé mesterségesnek tűnhetnek, de ez jó a közösségi médiában. A Fold5 12 megapixeles ultraszéles kamerája nagyon jó, torzítás nélkül rögzít elsöprő tájakat, és az égbolt is megfelelően exponált, amit a Xiaomi vagy az Oppo összecsukható telefonok ultraszéles kamerái néha elhibáznak. Gyenge megvilágítás mellett az ultraszéles látószögű kamerák is lágy képeket szenvednek, mint a legtöbb telefon.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

A Fold 5 3X telefotó zoomobjektívje ugyanaz, mint a Galaxy S21/22/23 Ultras objektíven (a Samsung nagyon szereti ugyanazt a fényképezőgép hardvert újrahasznosítani), és ez egy erős zoom objektív ebben a kategóriában.

A külső kijelző kivágásában egy finom 10 megapixeles szelfikamerát is kapunk, az előlapi képernyőnek köszönhetően pedig teljesen kinyithatjuk a telefont, és keresőként használhatjuk a hátlapi kamerákkal szelfi készítéséhez. Itt van azonban egy az elülső 10 megapixelesből:

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Még mindig kissé furcsa, hogy a Samsung ragaszkodik a 4 megapixeles kijelző alatti kamerához a belső képernyőn. Pixelekkel fedi le, ha éppen nincs használatban, de a szelfik szörnyűek, és csak videohívásokhoz szabad használni.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Nagyon élveztem a fotózást és videózást a nagy keresőnek köszönhetően, a Fold5 8K felvételt tud rögzíteni 30 képkocka/mp sebességgel (na nem mintha bármelyik képernyője képes lenne lejátszani ilyen felbontásban). Normál full HD felbontásban 30 képkocka/mp sebességgel a kapott végeredmény jól néznek ki, a stabilitás megfelelő, és a színek nem olyan vadul telítettek, mint a fényképeknél.

Üzemidő

A Snapdragon 8 Gen 2 a Qualcomm valaha volt egyik legkiegyensúlyozottabb chipje, nagy energiahatékonysággal. Ez teszi a Z Fold5-öt olyan telefonná, amelyet egész nap használhatunk a töltőtől távol, de másfél napig azért nem bírja, cserébe nem kell az egy nap alatt alapvetően aggódni, ráadásul elég tisztességes, ha két nagyszerű képernyő dukál ehhez az üzemidőhöz. 

A PC Mark akkumulátortesztjén tekintélyes 11 óra 10 percet ért el, több mint egy órával kevesebbet, mint az S23 Ultra. A Z Fold5 csak 4400 mAh-s akkumulátort kapott, szemben az S23 Ultra 5000 mAh-s akkumulátorával.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Összességében egy komplett napot reggel 7-től este 11-ig éppen kihúz, de ez talán több, mint egy átlagos felhasználó telefon nyomkodása. A Fold4-nél másfél órával tovább bírja. 

Csak egy USB-C kábel van a dobozban, így ha teljes sebességgel szeretne tölteni, 25W-os tápegységet kell vásárolnia. Itthon van 45W-os Xiaomi és 67W-os Toocki, valamint Baseus töltőfej, így nem volt gond a “gyorstöltés”. Ez a 25W azonban modern mércével mérve néha dühítően lassú, és nekem csak 15 perc alatt 28%-ra, 30 perc alatt pedig 56%-ra töltött fel, pedig még a 45W-os S23 Ultra sem épp világbajnok, épphogy élhető töltési idő tekintetében így 2023-ban. 

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Ezenkívül beépített Qi vezeték nélküli töltés is elérhető, és vezeték nélkül töltheti a fülhallgatókat vagy más kompatibilis eszközöket a fordított töltéssel.

Ár és elérhetőség

A Samsung Galaxy Z Fold5 ára 769.990 forinttól kezdődik, ennyit kérnek a 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel felvértezett “leggyengébb” modellért. A 256 GB-os modell 819.990 forintot kóstál, az 1 TB-os modellt pedig 909.991 forintért lehet beszerezni a Samsung weboldalán.

Az összes modell előrendelhető közvetlenül a Samsungtól. A teljes értékesítés 2023. augusztus 11-én kezdődik világszerte.

Ez egy rendkívül drága telefon. Az ár az egyik fő oka annak, hogy ne vásárolja meg – hacsak nem akarja tényleg sokáig megtartani, és valóban (ki)használni, kiélvezni minden funkcióját. Egyébként sokkal olcsóbban kaphat egy normál – és az extrém funkciókat leszámítva akár jobb – okostelefont.

A Samsung Galaxy Z Fold5 riválisa a Pixel Fold, amely itthon nem elérhető, szélesebb és a dizájn kevésbé lenyűgöző, ám jobbak a kamerái. Ott van még a Honor Magic Vs is, amely szintén lenyűgöző. Egyébként a legolcsóbb Z Fold5 árába kerül az 1 TB-os iPhone 14 Pro Max-ot – ez messze jobb, univerzális eszköz.

Összegzés

Valóban nehéz az ítélet, hiszen a Galaxy Z Fold5 a legjobb könyvszerű összecsukható továbbra is a Google, a Huawei, a Vivo és a Xiaomi versenye ellenére. Lehet, hogy ezek a cégek a Samsungot felülmúlták a hardver terén, de az öröm itt a szoftver. Egy felhasználói felület sokkal jobb és hasznosabb, mint bármelyik riválisa.

Ha kibírja az egekig kért árat, jutalma lesz egy kiváló teljesítményű telefonnal, egész napos akkumulátor-üzemidővel, nagyszerű hangszórókkal és igen, egy hatalmas, összecsukható kijelzővel, amelyet nagyszerűen használható.

De ha nem szereti a külső képernyő vékonyságát vagy a készülék megkerülhetetlen tömegét, gondolja át, hogy egy ilyen összecsukható telefon valóban neked való-e.

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

És itt jön képbe, hogy miért nem tudom teljes mellszélességgel ajánlani a Fold 5-öt. Egyrészt még mindig a legkifinomultabb összecsukható telefon, ha a szoftvert vesszük figyelembe. Ez az a telefon, amely a legszélesebb körű piaci elérhetőséggel és szolgáltatói támogatással rendelkezik, így továbbra is ez a legjobb nagyméretű összecsukható telefon a legtöbb ember számára. De ha figyelmen kívül hagyhatjuk az olyan tényezőket, mint a beszámítási és egyéb akciók és a márka ismertsége, és csak magára a technológiára koncentrálunk, akkor a Honor Magic V2 vagy akár a tavalyi Xiaomi Mix Fold 2 mellett elévültnek tűnik. 

Remélhetőleg az összehajtható OnePlus piacra dobása és a Honor Magic V2 (és potenciálisan a Xiaomi Mix Fold 3) európai piacra dobása végre kellő nyomást ad majd a Samsungnak, hogy jövőre egy kicsit keményebben lépjen fel.

Előnyök

  • Prémium konstrukció
  • Nagyszerű teljesítmény
  • Hosszú üzemidő
  • Sok hasznos szoftver
  • A piac legjobb zsanérját kapta

Hátrányok

  • Kimondottan drága
  • Hatalmas ránc látható még mindig a főképernyőn
  • Más összecsukhatók vékonyabbak, nagyobb akkumulátorral
  • Helyenként nehezen kezelhető forma

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei