Viber

Titkosítást biztosít a Viber a beszélgetésekhez

2016.04.20

A Viber tegnap délután hivatalosan is bejelentette, hogy továbbfejlesztette ingyenes szolgáltatását egy igen komoly biztonsági kiegészítõvel, az end-to-end – felhasználói végpontok közötti – titkosítással.

A titkosítás elérhetõ Android,iOS, Mac rendszereken és PC-ken egyaránt. Ez annyit tesz, hogy minden egyes hang- és videóhívás, szöveges üzenet, videó vagy fénykép megosztás – függetlenül attól, hogy ez csoportos chat – titkosítva lesz. Ezeken kívül a Viber létrehozott rejtett chat funkciót is, amely elrejti a beszélgetéseket a kezdõképernyõrõl és csak egy négyjegyû PIN kód beírása után olvasható.

http://www.telefonguru.hu/images/content/hideen.jpg

Michael Shmilov, a Viber igazgatója sajtóközleményben árulta el, hogy rendkívül komolyan veszik a felhasználók biztonságát és az adatvédelmet, így már hosszú ideje dolgoztak ezen az újításon. Érdemes emlékezni a FBI és az Apple háborújára a témában, amely egyelõre nem az állami érdekeknek kedvez. Ugyani nemcsak elbukták, hogy egy erõs cég biztonsági rendszeréhez hozzáférhessenek és precedenst mutassanak, az FBI lépése az ágazat többi tagja is megmutatja, hogy a fogyasztók érdekei a legfontosabbak.

http://www.telefonguru.hu/images/content/HiddenChatsPR.png

Így tehát végre nemcsak a Facebook WhatsApp-ja és az Apple iMessage szolgáltatásán keresztül folyó információ átadás titkos, de a Viber is, valamint hamarosan csatlakozik ehhez a Telegram és a Line is. A Viber világszerte több mint 711 millió felhasználó számára teszi az újítással elérhetõvé a biztonságos kommunikációt. A titkosítás teljes kihasználásához mindössze frissíteni kell a Vibert 6.0 verziószámra, valamint egyszer újra azonosítani magát a felhasználóknak és újra kapcsolni az adott hardvert (telefont, számítógépet, tabletet) a szolgáltatáshoz.

 A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Megjelentek az uj iPhone-ok. Ön le fogja cserélni meglévo telefonját az egyik új iPhone-ra?


Igen, eddig is iPhone-om volt
Nem, eddig is iPhone-om volt
Igen, eddig nem iPhone-om volt
Eddig sem volt Iphone-om, most sem leszKorábbi szavazások eredményei