Megjelent a Huawei P30 és a Pro!

2019.03.26| Phone Arena

Az igazi ultimate kamera telefon megérkezett, avagy debütált a P30 Pro és kisebb testvére.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hónapok pletykái után végre lerántotta a kínai gyártó a leplet a Huawei P30 szériáról. A legerősebb hardverrel és kamerával ellátott P30 Pro cikkünk egyik főszereplője. A Huawei P30 Pro átlagosnak mondható, 6.5 colos, 19.5:9 képarányú kijelzőt kapott, amely nem annyira széles mint az iPhone XS Max vagy a Galaxy S10 Plus, így kényelmesebb kézben tartani. A dizájn napjaink üveg elő- és hátlapját, valamint fém keretét biztosítja, minőségi összeállítás. A különleges festés black, pearl white, amber sunrise narancs, breathing crystal fehér/kék és aurora zöld/kék átmenetekben érhető el.

Ami a száraz adatokat illeti, a P30 Pro gyárilag Android 9 Pie Os-sel és rajta EMUI 9.1 csomaggal érkezik. A 6.5 colos kijelző full HD+ felbontású, 396ppi pixelsűrűséggel rendelkezik, az ujjlenyomat-olvasó integrált. A rendszer alatt Kirin 980 processzor és 8 gigabájt RAM dolgozik. Tárhelyből 128 vagy 256 gigabájt választható és bővíthető nanoSD-vel igény szerint.

Megjelent a Huawei P30 és a Pro!

A Huawei P30 Pro fő kamerája a 40 megapixeles SuperSpectrum RYYB szenzor 27 mm-rel, f/1.6 fényértékkel és optikai képstabilizátorral, ehhez tartozik a 8 megapixeles ötszörös telefotó optika periszkóppal, f/3.4 fényértékkel, OIS-sel, valamint a 20 megapixel felbontású, ultraszéles látószögű, f/2.2-es kamera, a negyedik pedig a ToF mélységérzékelő. Az előlapja 32 megapixeles, f/2.0 szelfi optika került.

Megjelent a Huawei P30 és a Pro!

A 40 megapixeles kamera egyértelműen az új sztár, amely teljesen új pixel elrendezést használ. Ahelyett, hogy piros, kék és két zöld alpixel lenne, az érzékelő a zöldet sárgára cseréli, így jön ki az RYYB elrendezés. Ennek egyik előnye az akár negyven százalékkal jobb fényérzékenység. Érdemes észben tartani, hogy bár a teljes felbontás 40 megapixel, ám az alapértelemezett mindössze 10, hiszen a Huawei P30 és Pro képes kombinálni a képpontokat a valósághűbb fotók és annak érdekében, hogy a fotók mérete ne legyen túlságosan nagy.

 

A periszkóp zoom kamera egy, a telefon hátuljára merőleges rendszert jelent, a fényt egy prizmán keresztül továbbítják. Az okos megoldás ötszörös zoomot biztosít 125 mm-es fókusztávolság esetén, hibrid nagyítással pedig akár ötvenszeres zoom is elérhető. A ToF kamera a LED alatt található, a reflexiót használja az objektumok távolságának meghatározására, így tud rendkívül pontos távolsági térképet készíteni. A Huawei mobilok esetén ennek a portéfotózásnál lesz nagy haszna, ahol pontosabb elkülönülést kap a téma és a háttér.

A Huawei P30 Proban egy 4200 mAh-s akkumulátor teljesít szolgálatot, amely USB C porton keresztül tölthető, 40 wattos gyorstöltőt találnak a vásárlók a csomagban – nulláról hetven százalékra fél óra töltés is elég –, emellett támogatást élvez a 15 wattos vezeték nélküli és a reverz töltés is, így a P30 Pro akár power bankként is funkcionálhat. A telefon burkolata IP68 vízállósággal rendelkezik, a tudást pedig infra, sztereó hangszórók adják, ám 3.5 mm-es jack nincs.

A Huawei P30 ezzel szemben annyiban különbözik, hogy a kijelző képátlója csak 6.1 col, a felbontás azonos, így a pixelsűrűség nagyobb, 422. Egyezik a Kirin 980 chipset, a 8 gigabájt RAM, a 40 megapixeles SuperSpectrum kamera, ám a fényerő ez esetben némileg gyengébb, f/1.8 (amely még mindig nagyon jónak számít napjainkban). Nem sokat változott a 8 megapixeles másodlagos kamera, amely itt háromszoros zoomolásra képes, az ultraszéles látószögű szenzor pedig csak 16 megapixeles és f/2.2 fényértékkel bír. A két szelfi kamera teljesen egyforma.

A Huawei P30-ba már csak egy 3650 mAh-s akkumulátor került, adott az USB C töltés, a gyárilag 22.5 wattos gyorstöltés, azonban wireless töltésre nincs lehetőség. A P30 burkolata nem IP68-as, csak IP53-as, így nem árt jobban odafigyelni rá, cserébe nem hagyták le a 3.5 mm-es portot.

Megjelent a Huawei P30 és a Pro!

A két telefon között tehát a legnagyobb különbség a kijelző és a test mérete, a P30-ból hiányzik a periszkóp kamera és az akkumulátor kapacitása is kisebb, nincs vezetékmentes töltés, cserébe a P30-ból nem hagyták ki a jack dugót. Ami egyezik az az, hogy nincs előlapi beszéd hangszóró, a képernyő látja el ezt a funkciót. Akik követik az iparági újdonságokat, nem lepődnek meg, hiszen ilyet használt már a Xiaomi és az LG is. A Huawei egy új, mágneses rendszerrel vibráltatja a képernyőt, hogy hangot adjon a hívásokhoz. Állítólag csak a fülhöz jut el az így képzett hang és nem mindenkihez körülöttünk, ennek a technológiának ugyanis korábban ez volt a legnagyobb hátránya.

Megjelent a Huawei P30 és a Pro!

A Huawei P30 Pro 8/256 gigabájtos változata itthon 330.000 ezer forint, a 8/128 gigabájtos 299.990 ezer forintot kóstál, míg a Huawei P30 229.990 ezer forintba kerül. Előrendelési akcióban most legkésőbb március 31 éjfélig vagy a készlet erejéig a Huawei P30 és a Huawei P30 Pro modellekhez ajándékba jár egy Huawei Watch GT active okosóra.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Figyelem P30 Pro tulajok!

Figyelem P30 Pro tulajok!

2019.11.12
| GSM Arena
Már nagyon közel van az Android 10 frissítés.
Mégis tudja a wireless töltést a Huawei P30

Mégis tudja a wireless töltést a Huawei P30

2019.03.29
| GSM Arena
Mindössze egyetlen apróság, egy különleges tok kell hozzá.
A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Penta kamerát kap a Huawei P40 Pro

Penta kamerát kap a Huawei P40 Pro

2020.01.08
| Playful Droid
Friss fotókat kaptunk a tavasszal érkező Huawei P40 Pro modellről.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei