Megjelent a Galaxy Note 8, de ezt vártuk?

2017.08.24| Samsung

A Samsung tegnap délután bejelentette New Yorkban a Samsung Galaxy Note 8 csúcsmobilt, amelynek nagyot kellett ugrania ahhoz, hogy újra visszaszerezze a bizalmat a szériában.

A tavalyi Samsung Galaxy Note 7 csúfos és igen gyors bukása után – amelyet akkumulátor tervezési hiba okozott – kétséges volt még az is, hogy a cég megtartja-e egyáltalán a Note nevet, szerencsére adtak neki még egy esélyt. Mindezt annak ellenére, hogy az összes eladott Note 7-et vissza kellett hívni világszerte. Az ok valószínűleg az lehetett, hogy a Galaxy Note széria rajongói eddig olyan tudást kaptak a pénzükért, amit semmilyen más telefon nem adott meg, így továbbra is várták az utódot.

A Samsung 2011-ben mutatta be a Note-szériát. Azóta a Note-ok ismertetőjegyének számító szélesített képernyő és az S Pen köré valódi rajongói közösség szerveződött. A Samsung piackutatása szerint a Note-felhasználók 85 százaléka büszke készülékére és ajánlja is barátainak, 75 százalékuk pedig állítja, hogy ez az eddigi legjobb telefonja.

A Note 8 gyakorlatilag nem más, mint egy felturbózott S8+, hiszen a kijelzője 6.3 colos lett – míg az S8+-é 6.2 colos –, valamint megkapta a csak a Note széria tartozékát, az S Pent. Amiben más még, az a kamera, ugyanis a Samsung fennállásának ideje alatt elsőként a Note 8-ba került dual hátlapi szenzor. Méreteit tekintve 162,5×74,8×8,6 mm a burkolat, ehhez 195 gramm társul, így alig nehezebb az S8+-nál. A készülékház természetesen teljesíti az IP68 szabványt, így bizonyos mértékben víz- és porálló. Az Infinity Display maradt Super AMOLED, felbontása QHD+.

A Samsung Galaxy Note 8-ba ugyanaz a Snapdragon 835, illetve régiónként Exynos 8895 chipset kerül, mint ami már bizonyított a Galaxy S8-ban is, ehhez viszont már 6 gigabájt RAM jár. A tároló 64 gigabájt maradt szintén, a microSD bővíthetőséget sem spórolták ki.

A Samsung életében először a Note 8-ba került a hátlapra dual kamera, maradt a Samsung Galaxy S7 és S8 modellekben használt Dual Pixel technológia és a 12 megapixel felbontás, így az elkészült képek minőségére biztosan nem lesz panasz. Az egyik kamera f/1.7, míg a kétszeres optikai zoommal ellátott második kamera f/2. fényértékű. A szelfik készítésében a 8 megapixeles előlapi szenzor áll rendelkezésre, autofókusszal. A még kifinomultabb fotózáshoz a Galaxy Note8 Élő Fókusz funkciója járul hozzá: lehetővé teszi a mélységélesség szabályozását; a fotó elkészítése után az előnézet módban beállítható az életlen területek mértéke (bokeh effect).

A kijelzőre akkor is rajzolhatunk, ha az inaktív állapotban van, ez a funkció nem teljesen új a Note családban, mára azonban sokat fejlesztettek rajta, így hosszú tartalmakat is írhatunk rá, valamint kirögzíthető fixen a standby kijelzőre, ez a funkció az Always On Display beállításai közé került. A Jegyzet a kikapcsolt képernyőn funkciósegítségével akár százoldalnyi jegyzet is készíthető, melyek kitűzhetők az Always On képernyőn, később pedig ugyanitt közvetlenül is szerkeszthetők.

Az S Pen új funkciói közé tartozik a fordítás – összesen 71 nyelvet ismer –, valamint a mértékegység- és valutaátváltó is. Maga a ceruza egyébként a bal alsó sarokból varázsolható elő egyetlen benyomásra. A nyomásérzékenységet jelentősen megnövelték, így még könnyebb vele az írás és szebbek lehetnek a rajzok.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ami a biztonsági részeket illeti, az ujjlenyomat-olvasó továbbra is a hátlapon található, elég szerencsétlen megoldás ez, mivel az Infinity Display 18.5:9 képaránya miatt nagyon hosszú a telefon, ennek oka, hogy még mindig nem tudták megoldani a megjelenítőbe integrált szkenner működését. Akinek kényelmetlen ez a megoldás, használhatja az írisz szkennert helyette (szemüvegesek hátrányban). Plusz újdonság az osztott képernyős megjelenítéshez kapcsolódóan bizonyos appok párosítása, így két alkalmazás összekötésével később egyetlen gombnyomásra együtt nyílnak meg.

Az akkumulátor egyértelműen visszalépés kapacitásban a Samsung Galaxy Note 7-hez képest, hiszen csak egy 3300 mAh-s telep került bele, ezt C típusú USB töltővel vagy igény szerint vezetékmentesen is tölthetjük, támogatást élvez a WPC és a PMA gyorstöltés, felénk a QC 2.0 a legelterjedtebb. Az előrendelők Európában egy DeX dokkolót kapnak, az ehhez kapcsolódó felület is továbbfejlesztésre került. A Samsung DeX dokkolóval összekapcsolható a telefon az asztali gépek monitorával, billentyűzetével és egerével, így az okostelefon használata számítógép-élménnyé válik. A Samsung Galaxy Note 8 Magyarországon fekete és arany színekben lesz választható, méghozzá 334.990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A boltokba szeptember 15-én kerül. 

Összességében a teszt fogja eldönteni, hogy megéri-e ez a kis felár a Samsung Galaxy S8+-szal szemben a különbözetet, hiszen az S8-akba a Note 7 miatt gyakorlatilag mindent bele kellett pakolniuk ahhoz, hogy ne bukjanak még nagyobbat, emiatt a Note 8 nem lett akkora szám, mint azt sokan várták.

 

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei