Apple

A legolcsóbb az Apple iPhone Xr

2018.09.13

LCD kijelző, Face ID és színes hátlapok jellemzik a tegnap megjelent iPhone trió legolcsóbb tagját.

Az iPhone Xs és az iPhone Xs Max mellé érkezett a főként a fiatalokat megcélzó iPhone Xr is megjelent friss színekkel a hátlapon, edge-to-edge kijelzővel és gesztusvezérléssel. Az iPhone Xs-hez és a Maxhoz képest fő különbség az egy hátlapi kamera és az LCD kijelző.

Megjelenést tekintve nagyon hasonlít a három iPhone egymáshoz, keretmentes a dizájn. Az iPhone Xr elő- és hátlapja egyaránt üveg, ezeket alumínium keret fogja össze, többek között itt érhető tetten a költségcsökkentés, az iPhone Xs-ek esetében ugyanis rozsdamentes acélt használt a gyártó. Az iPhone Xr hat élénk színben, fehérben, feketében, kékben, korallban, sárgában és Product Red pirosban választható. Ennyi opciója egyetlen vásárlónak sem volt az iPhone 5c óta. Az iPhone Xr IP67 víz- és porállóságot kínál szemben az iPhone Xs-ek IP68 védelmével.

Az iPhone Xr LCD kijelzőjét az Apple Liquid Retinának ×hívja, állítása szerint ez a legfejlettebb LCD panel okostelefonban. A megjelenítő 6.1 colos, ehhez 828×1792 pixel tartozik. A 3D Touch lemaradt, helyette rezgéses visszajelzés segíti a használatot, épp mint a MacBookok esetében a ForceTouch.

Az iPhone Xr megkapta a Face ID-t és a True Depth kamerát, ezek épp úgy működnek, ahogy megszoktuk, nincs home gomb, tehát kizárólag gesztusvezérléssel kezelhető a felület, akárcsak az iPhone X-nél. A burkolat alatt az Xr esetében is ugyanaz a processzor, az Apple A12 Bionic chipset dolgozik, amely a világ első 7 nm-es megoldása.

A hátlapon egy darab, 12 megapixeles szenzor található, ez nagyobb a korábban használt változatnál. Az optika megegyezik az iPhone Xs és Xs Maxban található fő kamerával, éppen csak hiányzik mellőle a másodlagos teleobjektív. Az Apple nagy dobás a portré mód bokeh effekttel, amelyet egyetlen szenzorral is meg tudtak oldani. A másik nagy újdonság az, hogy a felhasználók utólag is tudják a képek mélységélességét módosítani, az Apple-nél most jött el az idő, bár a konkurencia ezt a lehetőséget évek óta kínálja.

Az Apple másfél órával jobb üzemidőt ígér az iPhone 8 Plushoz képest az Xr esetében, amely nagyon jó hír, hiszen már az iPhone 8 Plus is jól teljesített. A gyártó 15 óra internetezést vagy 16 óra folyamatos videólejátszást ígér. Az iPhone Xr sokat késik a két testvérmodellhez képest, október 19-től lesz előrendelhető, a szállítások október 26-án kezdődnek.

Ami a hazai árakat illeti, azok az alábbiak szerint alakulnak:

64GB: 299.990 Ft

128GB: 319.990 Ft

256GB: 359.990 Ft

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei