6 dolog, amit a Sony Xperia Z5-rõl tudni érdemes

2015.10.09| Telenor

Összefüggés van a Sony új csúcsmobilja és a törpe uszkárok között.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Október elejétõl a Telenor kínálatában már elérhetõ a Sony két legújabb csúcsmobilja, az Xperia Z5 és kistestvére, az Xperia Z5 Compact. A letisztult megjelenésû, vízálló mobilok 5+1 olyan tulajdonsággal rendelkeznek, ami kiemeli õket napjaink okostelefonjainak mezõnyébõl, de csak kevesen ismerik ezeket.

1. A Sony Ultra Stamina funkció extra üzemidõt biztosít

Az 5,2 colos Xperia Z5 és kistestvére, a 4,6 colos Xperia Z5 Compact is kimagaslóan jó akkumulátorüzemidõvel bír. A gyártó tesztjei szerint normál használat mellett mindkét telefont elég kétnaponta feltölteni. A Stamina energiatakarékossági funkciósegítségével a használathoz nem szükséges szolgáltatások kikapcsolásával és egyéb trükkökkel több naposra növeli az üzemidõt. Az Ultra Stamina funkció aktiválásával a Z5 és a Z5 Compact majdnem egy hétig is használható alapfunkciós mobiltelefonként. A készülékek tíz perc töltéssel öt és fél órányi üzemidõt biztosítanak, 45 perc alatt teljesen feltöltik akkumulátoraikat.

2. Nem kell zsúfolódni a barátoknak csoportkép készítéskor

A Z5 és a Z5 Compact hátlapi kamerájában egyaránt óriási, 23 megapixeles felbontású Exmor RS képérzékelõ szenzor dolgozik, a 24 mm-es átfogású (széles-látószögû) G Lense lencsének köszönhetõen a korábbinál többen is ráférnek egy fotóra. Fotózáskor a két különbözõ élességállítási módszert is ötvözõ szupergyors autofókusz a másodperc törtrésze alatt folyamatosan éles képet biztosít. Videózáshoz ultra-HD felbontás is választhatunk. Elõlapi kameráik 5 megapixelesek, szintén széles-látószögû lencsékkel szerelve.

6 dolog, amit a Sony Xperia Z5-rõl tudni érdemes

3. A kéretlen zaj fennakad

A telefonok beépített aktív zajszûrõ megoldást használnak és egy olyan algoritmus is dolgozik bennük, ami feljavítja például a .mp3 formátumú zenék hangzását.

4. A Sony Xperia Z5 család Trilumint és X-reality-t is tartalmaz!

Az 5,2 colos Xperia Z5 full-HD-felbontású (1920x1080 pixel, 428 ppi), a 4,6 colos Z5 Compact HD-felbontású (1280x720 pixel, 323 ppi) kijelzõvel van felszerelve. Mindkét képernyõben alkalmazzák a Sony televíziókból ismert Triluminos színjavító technológiát, a fotók és videók minõségének maximalizálásáról pedig az X-Reality nevû technológia gondoskodik.

5. Oda került az ujjlenyomat-olvasó, ahol nem várnánk

Mindkét telefon jobboldali bekapcsoló gombja egyben ujjlenyomat-olvasó is: PIN-kódok begépelése helyett a telefonok egyetlen mozdulattal felismerik tulajdonosukat, és feloldják a képernyõzárat.

+1: Egy Sony Xperia Z5 súlya megegyezik egy áltagos újszülött törpe uszkár tömegével.

A készülékekben nyolcmagos Qualcomm processzor, a Z5-ben 3, a Z5 Compact-ban 2 gigabájt memória dolgozik, a 32 gigabájtos beépített háttértár pedig micro SD kártyával akár további 200 gigabájttal kibõvíthetõ. Mindkét telefon az IP68 szabványnak megfelelõen készült, azaz másfél méteres mélységig fél órán át ellenállnak a víznek és várhatóan egy porvihar sem tesz bennük kárt.
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei