4K filmek készültek Sony Xperia Z5-tel

2016.03.08| Sony

A Sony Mobile öt filmrendező együttműködésével 4K felbontású rövidfilmeket forgatott Sony Xperia Z5 okostelefonok segítségével Európa szerte.

A Sony Mobile felkért egy videós közösséget, hogy meséljék el öt város történetét, ezzel megmutatva az Xperia Z5 elismert, prémium kamerafunkcióit. A rendezőket kifejezetten arra bátorították, hogy emeljék ki a „múló pillanatokat” és rejtett a értékeket Londonban, Párizsban, Berlinben, Barcelonában és Milánóban. Az így megszületett filmek a rendezők egyéni látásmódján keresztül mutatják be a városokat, miközben a jellegzetes tájakról és kultúrákról is többet megtudhatunk, méghozzá vibráló, kristálytiszta képminőségben.

Ezek a történetek nem a városok megszokott, sztereotipikus bemutatásai, hanem egy városlakó autentikus értelmezései. Minden egyes film egy teljesen más képet ad a világ legismertebb városairól, mivel hétköznapi emberek, valódi élményeitől kezdve olyan témák bemutatásáig terjed, mint a szerelem, a testvéri kapcsolat, a szabadság és a kreativitás.

A londoni rendező, Lee Cheney így nyilatkozott: „Az Xperia Z5 okostelefon kamerájának egyedi képességeivel lehetőséget kaptam arra, hogy kötöttségek nélkül ismertessem meg London szépségét. A telefon technológiai fejlettsége filmrendezőként rengeteg szabadságot és megoldást kínált, így igazán lenyűgözött, hogy egy okostelefon minőségi 4K felvételt képes készíteni. Eddig ezt leginkább profi filmes felszerelésektől vártam el.

A megörökített tartalmak segítségével mindent fel akartam fedezni Londonban, amit eddig elszalasztottam. Eljutni olyan helyekre, ahol eddig még nem jártam, és látni olyan részleteke is, melyek elkerülték a figyelmemet egy olyan városban, ahol az egész életemet leéltem. Míg London érdekes és izgalmas látnivalókkal szolgál, az emberek és a kultúra teszik igazán érdekessé és élővé, és ez az, amit igazán ki akartam fejezni a filmben.”

A barcelonai rendező, Lucas Jatoba hozzátette: „Barcelona egy rendkívül lendületes, vibráló város, és itt mindig történik valami, ezért én ezt a gyors, nyüzsgő jellegzetességét emeltem ki annak a helynek, mely szerintem a legnagyszerűbb hely a földön. Mindehhez az Xperia Z5 egy erőteljes, és igazán hatékony eszköznek bizonyult nekem, mint filmrendezőnek.”

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing részlegének Senior menedzsere hozzátette: „Nagyon elégedettek vagyunk a rendezők történeteivel. Minden videó eltérő lelkülettel bír, és olyan városokat ragad meg, melyek mindannyiunk számára ismerősek. Ezen felül alkotásaikkal megmutatták, hogy az Xperia Z5 nemcsak a tapasztalt, hanem akár a kezdő videósoknak is lehetőséget ad, hogy nagyszerű képeket és videókat készíthessenek.”

A Sony Xperia Z5 készülékben megtalálható a Sony új, nagy 1/2.3 Exmor RS mobilokhoz gyártott, 23 megapixeles képérzékelője, F2.0 G objektívvel felszerelve – ez a gyártó első, teljesen újragondolt okostelefon modulja az Xperia Z1 óta, a Sony cserélhető objektíves αTM kameratechnológiája alapján tervezve, hogy tiszta, élettel teli képeket készíthess, bármikor. A kamera szupergyors autofókusszal rendelkezik, a sebességet és pontosságot ötvözve, így a másodperc töredéke alatt lejátszódó eseményeket is könnyedén elkapja. Lehengerlő, mindössze 0.03i másodperces gyorsaságával arra készült, hogy megörökítse a múló pillanatokat és a spontán történéseket.

Az Xperia Z5 okostelefon rendelkezik a Sony ikonikus formanyelvével és népszerű, akár két naposi üzemidővel. Több zenét hallgathatsz, tovább beszélgethetsz és bulizhatsz, aggodalmak nélkül. A Sony Xperia Z5 okostelefonja elérhető a hazai mobilszolgáltatók és nagyobb elektronikai üzletek kínálatában.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Sony: Made for Bond (film részlettel)

Sony: Made for Bond (film részlettel)

2015.09.17
| Sony
Moneypenny fõszereplésével bemutatja legújabb kampányfilmjét a Sony.
Még jobb lesz a Sony energiatakarékos funkciója

Még jobb lesz a Sony energiatakarékos funkciója

2015.11.02
| Phone Arena
A japán gyártó a Sony Xperia Z5 családjában mutatja be elõször a továbbfejlesztett Stamina Mode-ot, ahol a hatékonyabb mûködést a gyártó saját fejlesztése és az Android 6.0 Marshmallow rendszer újdonságai adják.
Szoftverfrissítéssel hozza helyre a Sony a kijelző problémát

Szoftverfrissítéssel hozza helyre a Sony a kijelző problémát

2015.10.22
| Phone Arena
Az alig két hete jelentett Sony Xperia Z5 Compact okostelefon érintőkijelzőjének hibáját hamarosan egy frissítés keretén belül javítja az érintett készülékeken a gyártó.
Öntsünk tiszta vizet a pohárba a Sony Xperia Z5 Compact ügyben!

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a Sony Xperia Z5 Compact ügyben!

2015.10.08
| GSM Arena
Már egy teljes éve, hogy megjelent a melegedésre hajlamos, igen nagy port kavart Snapdragon 810 és miatta számos gyártó és készülék tûnt fel rossz színben a túlmelegedõ és adott esetben akár ki is kapcsoló telefonok miatt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei