Még jobb lesz a Sony energiatakarékos funkciója

2015.11.02| Phone Arena

A japán gyártó a Sony Xperia Z5 családjában mutatja be elõször a továbbfejlesztett Stamina Mode-ot, ahol a hatékonyabb mûködést a gyártó saját fejlesztése és az Android 6.0 Marshmallow rendszer újdonságai adják.

A Sony Xperia mobilokban hosszú évek óta megtalálható a Stamina üzemmód, amely aktiválása esetén akár négyszáz százalékkal is kitolható az üzemidõ. Ez pedig nem boszorkányság vagy varázslat, csak egy egyszerû technológia, amivel a háttérben futó tevékenységek erõsen korlátozás alá kerülnek, így az akkumulátort kímélni lehet. A Stamina móddal természetesen a módszer sajátosságából adódóan az alkalmazások nem szinkronizálhatnak a háttérben, és nem érkezik értesítés bejövõ üzenetekrõl, ha a kijelzõ ki van kapcsolva, hiszen általában ezek a tevékenységek merítik a telepet „titokban”. A Stamina mód blokkolja az adatforgalmat a háttérben és megakadályozza, hogy a telefon felébredjen. Természetesen az olyan alap funkciókat mint a hívások, SMS/MMS-ek megérkeznek és fogadhatók, az ébresztõ is szól, valamint a naptár értesítés is átjön a rendszeren, de például a LED csak az alacsony töltöttségrõl jelez ilyenkor.

Még jobb lesz a Sony energiatakarékos funkciója

Egy Ricciolo1 nicknevû Twitter felhasználó szerint a Sony Xperia Z5, a Sony Xperia Z5 Compact és a Sony Xperia Z5 Premium Stamina módja egyaránt sokkal jobb lesz az Android 6.0 Marshmallow frissítés után, így a 2900, a 3430, illetve a 2700 mAh-s telepek akár két napig is kihúzzák majd egy feltöltéssel és átlagos vagy komolyabb használattal együtt is.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei