Az Xperia Z5 Compactot is megizzasztja a túlmelegedés

2015.10.05| Phone Arena

Felmerülhet a kérdés, hogy ha a japán gyártó már több készülékénél igencsak megjárta a túlmelegedésre finoman szólva is hajlamos Snapdragon 810 processzorral, akkor miért választotta ezt az új szériához is?

A túlmelegedés sújtja a Sony Xperia Z3+, a Sony Xperia Z4 modelleket, így kissé érthetetlen, hogy a gyártó úgy döntött, a Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Kompakt és Sony Xperia Z5 Premium készülékeknél is ezt választja. A telefonok bejelentése után hamar kiderül, hogy a Premium változatba a Sony kettõs hõvezetõ csövet és hõvezetõ pasztát alkalmazott annak érdekében, hogy a chipset túlmelegedését és az ebbõl fakadó hibákat kiküszöbölje. Feltételezzük, hogy mindhárom készülékben ezt megtette, ám az alábbi videó bemutatja, hogy ez is kevés. A friss kínai jelentések szerint ugyanis a Sony Xperia Z5 Compact túlmelegszik és amikor még csak emelkedni kezd a hõmérséklet, a kijelzõ mutatja a legjobban, ugyanis egyre inkább akadozni kezd, majd elveszti a beviteli jelet, több esetben nem is érzékeli az érintést. Több felhasználó állítja, még az újraindítás sem hozza helyre a telefont mindig. Az alábbi videón a Sony Xperia Z5 Compact látható, valamint az említett kijelzõ hiba.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Ha a gyártó kiad egy erre vonatkozó frissítést, akkor az biztosan ugyanazt a megoldást tartalmazza majd, amit már ismerünk, nemes egyszerûséggel lekorlátozza a teljesítményt. A Sonyval ellentétben – nem kis meglepetésre – több más gyártó úgy döntött az új, nemrég bejelentett készülékek esetében, hogy a kétesélyes Snapdragon 810 helyett a megbízható, hatmagos Snapdragon 808 mellett teszi le a voksát, amelyet nem fenyeget az úgynevezett overheating bug. Éppen ezért történhetett, hogy az LG V10 is Snapdragon 808-cal debütált, valamint a BlackBerry is a csúszkás Priv esetében ugyanígy döntött.A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei