Xiaomi_Smart_Band_8

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.50

Tudás: 7.28

Minőség: 7.06

Értékelés: 7.28 | Szavazatok: 18

Szavazzon Ön is!

A Xiaomi Mi Band 8 2023 tavaszán hivatalosan is csatlakozott a cég népszerű költségvetési fitneszkövetőihez, 2023 őszén pedig globális bevezetésre. Az új szíjkialakítástól a továbbfejlesztett belső specifikációkig az eszköz néhány kisebb frissítést tartalmaz. A Xiaomi Mi Band 8 Kínában április 18-án mutatkozott be, majd szeptember 27-én az európai megjelenést követte. A készülék formailag és funkcióiban nagymértékben hasonlít elődjére.

Szinte az első darabtól megvolt közel minden modell a kínai gyártó anno Mi Band, újabban Smart Band családjából, így kíváncsian vártam, ténylegesen miben újult meg a fitnesz karkötő idén. Az egyik fő változás a kivehető pánt. Most valódi bőr, fém vagy akár nyaklánc pántok széles választéka áll rendelkezésre.

Kicsomagolás

A doboz belsejében az okoskarkötő, a hozzá tartozó mágneses töltőkábel és használati útmutató található.

20231007_094631

Tervezés

A Xiaomi Smart Band 8 tervezésének egyik fő jellemzője a fém keret. Nálam a fitnesz karkötő rózsaarany változata járt. A gyártó szerint a keret fémből készült, de nem az a jéghideg érzetű, ettől függetlenül abszolút tetszetős. A hátoldalon töltőérintkezőket, optikai pulzusszám- és véroxigén-érzékelőket láthatunk.

A szíj eltávolításához a hátlapon két oldal gombok találhatók. A Xiaomi Smart Band 8 szíja ugyanabból a TPU anyagból készült, mint a korábbi karkötőké, kellemes, nagyon finom tapintású anyag. Mivel azonban új rögzítési mechanizmussal rendelkezik, nem kompatibilis a Xiaomi Mi Band korábbi generációival.

20231007_094700

Kijelző

Ami a Xiaomi Smart Band 8 kijelzőjét illeti, ugyanaz az 1,62 hüvelykes képátlójú darab, 192×490 pixel a felbontása, mint az előző generációs Mi Band 7-é. Most azonban a képernyő 100 nittel fényesebb lett, ez határozottan jót tesz a kültéri olvashatóságnak, bár a korábbival sem volt gond. A Xiaomi Smart Band 8 maximális képernyőfényereje 600 nit és 60Hz a frissítési ráta, így igazán kellemes a kezelés és görgetés.

20231007_094635

Az új fitnesz karkötő másik fontos frissítése a fényerő automatikus beállításához szükséges környezeti fényérzékelő. A korábbi Xiaomi karkötőkben nem volt ilyen funkció. A környezeti fényérzékelő nagyon jól működik. A képernyő automatikusan növeli a fényerőt világos helyiségben vagy kint közvetlen napfényben, sötét helyiségben pedig csökkenti, például éjszaka.

20231007_094849

Az új intelligens karkötő AMOLED panellel rendelkezik, mindig bekapcsolt kijelzővel. Ez nem újdonság, de nagyon hasznos. A beállításokban kikapcsolhatjuk az Always-On Displayt, kiválaszthatjuk az intelligens módot, vagy ütemezetten bekapcsolhatjuk igény szerint.

Beállítások

Először is van egy új futási mód a beállításokban. Választható okoskarkötő mód a megszokott használathoz a csuklón, de van lábra erősített mód, ha cipőre erősítenénk a kapszulát és van nyaklánc mód is. Kiválaszthat kavicsos vagy nyaklánc módot. A nyaklánc módhoz egy medálra van szüksége a Xiaomi Smart Band 8-hoz. Egyik sem rendelkezem sajnos, így nem fogom tudni tesztelni az új módokat, de ha saját lenne a Smart Band 8, biztosan azonnal beszerezném, sokszor nagyon hasznos lenne cipőre tenni ugyanis, nem csak futáshoz.

20231007_094809

Gyárilag hét óralapot kapunk, de az okostelefonon elérhető alkalmazásból sok más is letölthető. A kijelző beállításaiban módosíthatjuk a fényerőt, beleértve az automatikus és egyéni módot, az automatikus képernyőzár idejét, az emelést az ébresztéshez, a képernyő bekapcsolását, a mindig látható módot, és a kijelző tenyérrel való eltakarásra alvó állapotba kerülés figyelését. 

20231007_094102

A fitnesz karkötőn a rezgést is beállíthatjuk, például alapértelmezettre, erősre vagy kikapcsolva. A beállítások között van Ne zavarj mód, alkalmazásértesítések, automatikus edzés felismerés. A beállításokban kiválaszthatunk ébresztési módot (képernyőre koppintás vagy ujj felcsúsztatás). 

Az Akkumulátor menüben láthatjuk az akkumulátor töltöttségi szintjét és a hátralévő üzemidőt. Engedélyezhetjük az akkumulátorkímélő módot és van optimalizálás is. A rendszerbeállítások közé tartozik az újraindítás, a kikapcsolás és az alaphelyzetbe állítás.

Funkciók

Ahogy már említettem, az új fitnesz karkötő hét óralappal rendelkezik. A kezdőképernyő megnyomásával és lenyomva tartásával módosíthatjuk. Ezután lefelé csúsztatva olvashatjuk az új értesítéseket.

A főképernyőről jobbra csúsztatva az ujjunkat előkerülnek a “widgetek”. Van itt Ne zavarjanak mód, telefonkereső, beállítások, a következőn a zenelejátszás és időjárás, az alvás és pulzusfigyelés, de ezek igény szerint az appban módosíthatók és van lehetőség több widget hozzáadására is. 

Screenshot_20231004_152340_Mi Fitness

A Xiaomi Smart Band 8 alkalmazások teljes listája a következő: statisztikák, edzés, tevékenység, futás, állapot, pulzusszám, PAI, SpO2, alvás, stressz, időjárás, riasztás, AliPay, beállítások és egyebek.

A Továbbiak menüben események, figyelmeztetések, légzés, ciklus, stopper, zene, telefon, világóra, telefon némítása, kamera, időzítő, zseblámpa és fókusz mód található. Módosíthatjuk az alkalmazások sorrendjét is, valamint hozzáadhatjuk őket a fő listához vagy a Továbbiak listához az okostelefonon lévő alkalmazáson keresztül.

Játékok

A Xiaomi Smart Band 8-nak egyébként több játéka is van. Na nem a karkötőn, meg kell nyitni hozzá a Mi Fitness alkalmazást az okostelefonon, majd lépjen a Készülék elemre, és válassza az óraszíj kijelzők lehetőséget. Most lépjen a kategóriákba, és válassza a Friss és vidám lehetőséget. Amint látja, négy játék áll rendelkezésre. Valójában ezek óralapok, de nem igazi játékok.

App

Most pedig hadd mutassam meg az alkalmazás többi funkcióját, majd visszatérünk az intelligens karkötőhöz. Tehát a Xiaomi Smart Band 8 társalkalmazásának neve Mi Fitness. Az alkalmazásban nyomon követheti egészségügyi adatait, például alvást, pulzusszámot, lépéseket, kalóriákat, mozgást, állást, véroxigént stb.

Screenshot_20231004_152754_Mi Fitness

Ezután elindíthat egy edzésmódot az alkalmazásban, például szabadtéri futást, gyaloglást, szabadtéri kerékpározást és futópadot. A Készülék menüben láthatjuk a csatlakoztatott karkötőt, és annak akkumulátor töltöttségi szintjét. Számos sávkijelző is elérhető az alkalmazásban.

Az új funkció az alkalmazásban futó üzemmódban. Mondtam már, hogy a Xiaomi Smart Band 8-hoz választhat cipős vagy nyakláncos futási módot, de szükség van ehhez egy cipőcsatra vagy egy nyakpántra.

Az alkalmazás többi funkciója ugyanaz, mint a Xiaomi Mi Band korábbi generációiban, például az alkalmazásértesítések, pulzusbeállítások, alvásbeállítások, véroxigén, stressz, állás, statisztikák , riasztás, események, időjárás stb.

Edzés mód

Az intelligens karkötő hét alapvető sportolási móddal rendelkezik, mint például szabadtéri futás, gyaloglás, szabadstílus, túrázás, szabadtéri kerékpározás, futópad, ugrókötél és medenceúszás.Más edzésmódok kereséséhez ott a További gomb. Próbáljuk ki a sétáló módot.

20231007_094522

A Xiaomi Smart Band 8 nem rendelkezik beépített GPS-szel, de van egy navigációs ikon a képernyő tetején. A fitnesz karkötő a csatlakoztatott okostelefonon keresztül kommunikál a műholddal. Tehát jobb, ha az okostelefonod velünk van séta vagy egyéb sportolás közben. Sport módban megtekinthető az aktivitási idő, a távolság, a pulzusszám, a tempó, a kalória, a ritmus, a lépések és az átlagos tempó.

Az okostelefonon lévő zene vezérléséhez csúsztathat balra, az edzés szüneteltetéséhez vagy befejezéséhez pedig jobbra csúsztathat.

Akkumulátor

A Xiaomi Smart Band 8 akkumulátorának üzemideje nagyjából megegyezik az előző generációéval, a képernyő nagyobb fényereje és az új funkció ellenére. Körülbelül 16 napos használatra számíthatunk egyetlen feltöltéssel. Ez persze hozzávetőleges adat, hiszen eddig nem volt nálam tesztre a készülék. Always-on display-jel 6 nap az üzemidő, de szerintem abszolút megéri ez a heti töltésért cserébe. A Xiaomi Smart Band 8 akkumulátorának kapacitása 190 mAh.

Konklúzió

Szeretem a Xiaomi fitnesz karkötő új generációját. Bár nincs sok frissítés, de akad több fontos, például az új pánttartó, a fémváz, a környezeti fényérzékelő, a cipős és nyakláncos futásmódok.

20231007_095250

Következetesen ajánljuk a Xiaomi Smart Band készülékeit, mint stabil opciókat mindenkinek, aki megfizethető eszközt keres. Ha még nincs a kezedben egy megbízható fitneszkövető, a Xiaomi Mi Band 8 remek választás.

Ne feledd azonban, hogy a Mi Band 7-hez hasonlóan a Mi Band 8 továbbra is egy belépő szintű fitneszkövető. Nem találunk benne robusztus listát az intelligens funkciókról, mint a prémium fitneszkövetőkben. Ez egy belépő szintű eszköz azoknak a vásárlóknak, akik alapvető tevékenységi statisztikákra vágynak, de nem akarnak rengeteg pénzt áldozni erre.