SonyEricsson W350

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 8.84

Tudás: 8.48

Minőség: 7.92

Értékelés: 8.41 | Szavazatok: 25

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!Megjelenés

Újabb készülék a W sorozatból. Az alsó kategória megszemélyesítője. Kézbe véve ettől eltérően kellemes tapintású vékony telefon. Azaz biztos az? Ugyanis ha be van csukva a flip-je, akkor a kijelzőn egyből a media lejátszó jelenik meg. Szóval mondhatjuk inkább azt, hogy a W350 egy mp3 lejátszó telefon funkcióval. A flip külső felén találhatóak a zene lejátszó gombok. Kicsit vékonyra sikeredett maga a flip, főleg mikor kinyitjuk, vigyázzunk vele, nehogy letörjük! Mikor kinyitottuk végre elénk tárul a telefon menüje is. Végre normális headset-et adtak hozzá, nem olyat amit a fülünkbe kell belegyömöszölni. Billentyűi kellemesen nyomkodhatóak. Becsukott állapotban a készülék tetején található gombbal tudjuk ki-be kapcsolni a lezárást. A hátlap elég érdekes, csupán egy vékony műanyag lap, vékonyabb, mint a flip.

Kijelző

A kijelző 176*220 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. Nekem kicsit pixelesnek tűnt. De ettől még jól betölti a szerepét. Napfényben közepesen látható.

Akkumulátor

Az akkumulátor 780 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 7 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor közepes használat mellett kb 3 napig bírja.

Hangzás

Polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, kezeli az mp3-t is. A telefon tetején van egyedül egy hangszoró, mely közepes minőséget produkál. Ha bedugjuk a headsetet, akkor fülesen keresztül élvezhetjük a zenét, s csatlakozhatunk hozzá stereo bluetooth headsetet is.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 20 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

SMS, MMS, e-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A tesztkészülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írása során lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk is a kijelzőn.

Alkalmazások és extrák

Letöltések: választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is létrehozhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy általános számológép
E-mail kilens.
Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, mert az funkcionál az antennaként.
Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat is. Állíthatjuk a hangszínt is. Szépen kijönnek a mély hangok is, van extra basszus is.

Kommunikáció

Infraportja nincs, van benne bluetooth 2.0. GPRS, és az EDGE hálózatot is támogatja. Sajnos nincs benne 3G vagy HSDPA.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

Maximálisan 1280 × 1024 -es felbontású képet képes készíteni. Sajnos se vaku, se autofocus nincs benne. Ez már elárulja milyen minőségű képeket készíthet. De hát sokat ne várjunk tőle, végülis a telefon és walkman funkcióját jól ellátja.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96-es felbontású Mgep-4 videó fájlokat AAC hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség elfogadható.

Memória

A telefonban 14 Megabyte memória áll rendelkezésünkre. Memória bővítési lehetőség M2 kártyával lehet.

WAP

A böngészője Netfront alapu, támogatja a HTML oldalakat. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére.


Ami nem tetszett:

  • Nincs benne autofocus és flash
  • Alacsony felbontású kijelző
  • Kevés belső memória
  • Kicsi akkumulátor kapacitás

Ami tetszett:

  • Vékony kecses méret
  • Adnak hozzá 512 Mbyte M2 kártyát
  • Stílusos design


Összegzés

Fiataloknak való mp3 lejátszó, egy kis telefon funkcióval megspékelve. Azoknak is jó akik nadrágzsebben hordják a telefonjukat, mert ez igazán vékony!


2008. november 25.

 
Köszönjük az SonyEricsson támogatását tesztünkhöz.