SonyEricsson K810
4

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 8.50

Tudás: 8.55

Minőség: 8.55

Értékelés: 8.53 | Szavazatok: 22

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


OLVASÓI TESZTMegjelenés:

Kicsit hasonlít elődjéhez, a k800 ashoz, de ennek teljesen mások a gombjai, Kerekebb formát kaptak. Az új gombokról megoszlanak a vélemények, szerintem könnyebben kezelhetőbbek.A telefon kicsit nagy, de ha balra megdöntjük, olyan mintha egy digitális fényképezőgépet tartanánk kezünkben.

Kijelző:

240*320, TFT kijelzője van. Ez elég tágas, színei gyönyörűek, bár 'csak' 262 ezer van belőlük.Napnál kicsit nehezen látható, bár ki lehet böngészni. Kontrasztja jó magas, színek világossága állítható, és a képernyő gyorsan válaszol.M enüjében 12 ikon található, a menü színeit témákkal szabhatjuk saját tetszésünkre.

Akkumulátor:

Li-Pol akkumulátorral rendelkezik, beszélgetés esetén 7, készenlétben 350 órát bír,de rengeteg funkciót találhatunk benne, és ha ezeket sokat szetnénk használni - ami csak természetes -, kevésnek tarthatjuk ezt.

Csengőhang

A telefon képes MP3-at is futtatni, bár ha a hangszórót maximumra állítjuk, az általunk betett szám nem hallszik túl jó minőségben. Mindez már helyre áll, ha Handsfree-t vagy hangszórót teszünk hozzá.A hang személyre szabható üzeneteknél, hívásnál, és ébresztésnél. A # gomb hosszas megnyomásával máris néma módra tesszük.

Telefonkönyv:

A bejegyzésekhez különböző adatokat 'csatolhatunk', fényképpel együtt. A neveket tömegesen másolhatjuk át SIM kártyára, vagy SIM kártyáról.Barátainkat csoportokba is tehetjuk, valamint virtuális névjegykártyát készíthetünk magunknak, amit küldözgethetünk többek közt Bluetooth-on keresztül is. A telefon memóriája 1000 bejegyzés és 2500 szám tárolására képes.

Üzenetek:

SMS, MMS, E-mail és hangüzenetet küldhetünk vele. Ami újdonság az az, hogy RSS olvasót is találhatunk benne. T9 módja is van, de ez kikapcsolható. Szép, nagy, olvasható betükkel cserélhetunk üzeneteket barátainkkal, ismerőseinkkel.

Testreszabhatóság:

Amint ezt az újabb SonyEriccsonoknál megszokhattuk, témákkal változtathatjuk a menü színeit.Témákat szerezhetünk Bluetooth-on, Infrán, vagy letölthetünk ingyen a SonyEriccson oldaláról.

Alkalmazások és extrák :

Naptár, Rádió, Számológép, virtuális notesz (aminek bejegyzéseit kitehetjuk az 'Asztalra'), és sok más extra áll rendelkezésünkre. van egy érdekes új szolgáltatás is: ha hallunk valahol egy zeneszámot számot (akár telefonunk rádióján) és felveszünk belőle pár másodpercet,telefonunk felküldi a központba, ahonnan megkapjuk, hogy az adott számot ki énekli, mi a neve, és melyik albumban találhatjuk. Mindez sajnos nem mindig vehető készpénznek, ugyanis a 'Zenekönyvtáruk' nem túl fejlett. A fentieken túl PictBridge is van a telefonban.

Kommunikáció:

Videofonálhatunk egy második, kissebb kamera segítségével, ezen kívül van Bluettoth-ja, infraportja, GPRS-e is, de az EDGE hálózatot nem támogatja. A 3G-t igen.

Java:

Érdekes játékokat és alkalmazásokat találhatunk benne, valamint tölthetünk le. MIDP 2.0-es Java-val rendelkezik, ami elég gyorsnak mondható.

Fényképező:

A telefonnak 3.2 megapixeles kamerája van, de választhatunk, hogy VGA, 1MP, 2MP, 3 MPixeles legyen a kép. Mindezek mellett makrófoto funkciója is van, a vakuról és a vörös szem eltávolításról nem is beszélve.Ha készenléti módban lehúzzuk kamerájáról a lencsevédőt, már egyből fényképezhetünk is vele, ez sürgösség esetén nagyon hasznos.Sajnos a vaku nem ég egyfolytában. BestPic funkcióval is rendelkezik, ami abból áll, hogy telefonunk gyorsan 9 képet csinál, és ami tetszik, megtarthatjuk ezek közül, akát többet is. Mindezek mellett panoráma mód,és több beállítás is be van programozva a kamerába. Fényképezés kozben a telefont balra megdöntjük, így egy digitális fényképezőgép benyomását kelti.

Videó:

Telefonunk nem tud valami magas felbontású videókat csinálni (128*96 vagy 176*144),de azért több a semminél.

Memória:

Telefonunk 64 megás memóriáját maximum 1 GB-s MS micro (m2)-es kártyával bővíthetjük, ez gyorsan müködik.

WAP:

A WAP 2.0 -st támogatja. Ami különlegesebb, hogy lent egy ProgressBar mutatja nekünk, mennyit kell még várjunk az adott lap betöltéséig.

Amit érdekesnek találtunk:
 • Kamera felbontása valtoztatható
 • Jól felszerelt készülék
 • Praktikus fényképezés


Amit érdemes lenne változtatni:

 • Rádió csak Handsfree-vel vagy hangszóróval müködik, anélkül nem
 • Videó felbontása alacsony
 • EDGE hiányzik


Ami nagyon tetszett:

 • Jó minőségü kamera
 • Sok gomb
 • Egy gombnyomással megint betehetjük azt, amit utoljára hallgattunk, legyen az Rádió is


Összegzés:

Ennek a telefonnak szinte mindene megvan, sok mindent csatolhatunk hozzá, de ha mindezt ki akarjuk 100%-osan használni, a töltő mindig nálunk kell legyen. Nekem agyon tetszik a telefon, és nagyon meg vagyok elégedve vele.        Stein Róbert