SonyEricsson K320

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 8.17

Tudás: 6.67

Minőség: 7.42

Értékelés: 7.42 | Szavazatok: 12

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


OLVASÓI TESZTMár vagy háromnegyed éve lehet kapni a Sony Ericsson K310i továbbfejlesztett 'business' változatát, a K320i típust. Többféle 'csomagban' árulták/árulják a telefont, egyes szolgáltatók például BlueTooth-os headsettel vagy USB kábellel bővítették az alapcsomagot, amiben a szokásos kellékeket (akku, töltő, leírás) találjuk. Igen! Végre van BlueTooth is!

Megjelenés

Nem sokban különbözik a K310i-től, ugyanazt a Candybar formát kapta. Egyedül a színei mások, de ha nem tetszenek a gyáriak (arany, fekete, ezüst), az elő-hátlap cserélhető. A fekete modell különösen elegáns. Kicsi mérete ellenére a tenyérbe illik, kényelmesen használható.

Kijelző

UltraBrightColor=Ultra Élénk Színek technológia. Sajnos nem TFT, ezért eléggé lassú. Ennek ellenére jól olvasható, napsütésben is. 16 bites (65536 színű). Felbontása átlagos (128x160) lenne egy alsókategóriás modellnél, de ebbe a modelbe igazán tehettek volna egy nagyobb kijelzőt.

Csengőhang

Nagyon szépen szól, 40 szólamú, és be lehet állítani mp3-at is csengésnek/riasztásnak.

Szervező

Nem erre van kihegyezve a telefon (mondhatni semmire se, inkább mindehonnan csipegettek funkciókat), bár business kategóriába tartozik sokak szerint. Naptár persze van benne, de pl. nem kezeli az ismétlődő eseményeket. 1000db kontaktot lehet benne tárolni, sok-sok adattal együtt (telefon, email, stb...). Ezen kívül írhatunk feljegyzéseket, jegyzeteket is.

Alkalmazások & Extrák

MusicDJ, PhotoDJ. Ez a két szó sokmindent elárul, nemesül, hogy zene-illetve képszerkesztő program van a telefonon. Bár nem nagy újdonság, de említésre méltó. Futtathatunk alapból átváltó programot is. A telefon kezeli a Java MIDP2-es alkalmazásokat, és van benne 3D motor is.

Kommunikáció

Tudunk szinkronizálni infrán, BT-n, illetve USB-n. A program a számítógépre letölthető a sonyericsson.com-ról, ha nem kaptunk volna CD-t a dobozban. A hívások hangminősége kiváló, semmi problémát nem tapasztaltam.

Multimédia

15MB kontra mp3 lejátszó és fényképező. No comment. Kicsit kevéske. VGA kamerával szerelték fel a készüléket, 4x-es digitális zoommal. Tud videót is rögzíteni, és nem szaggat (annyira) mint pl. a 3650-es Nokia. Beépített hangszórója szépen szólaltatja meg a zenéinket, de azért ne várjunk tőle HiFi minőséget... Tudunk Wapozni vele, tartalmat letölteni. Számológép, stopper, mind megtaláható rajta.

Érdekes
 • Már megint joystick!
 • Változó tartozékkínálat az alapcsomagban...


Amin változtatni kellene
 • Memória mérete vagy bővíthetőség kifogásolható.


Ami tetszett
 • Minőségi anyagok, nem recseg-ropog.
 • Kiváló billentyűzet, jó nyomásponttal.
 • BlueTooth 2.0


Összegzés

Ha valaki K310i-n töri a fejét, inkább fizessen rá és vegyen ilyet. Bár csak a BT a különbség, de az nagy könnyedség lehet a továbbiakban. Megbízható modell, amit tud, azt jól tudja, nem fagy, gyors.        Gulyás Zsombor