SonyEricsson K300i

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 7.18

Tudás: 5.82

Minőség: 7.36

Értékelés: 6.79 | Szavazatok: 22

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!
Megjelenés

Bár viszonylag rövid idő állt rendelkezésünkre a Sony Ericsson K300-as telefonjának tesztelésére, a telefon egyszerűségének jóvoltából ennyi idő is elégnek bizonyult. A telefon nem tartalmaz nagyon nagy újdonságokat. Formája kicsi, elegáns. Gombjai gumiból vannak. A telefon bal oldalán található egy fényképező gombbal ellátott gomb. A készülék formailag illik a T610-el elkezdett formavilágba ami a K500-al folytatódik. Tudása a K500-ra emlékeztet, a K300 azonban kissé kisebb és rosszabb kijelzővel rendlkezik.

Kijelző

A kijelző 128*128 pixel 65 ezer színnel és cStn technológiával készült.Ez a telefon leggyengébb pontja. Sajnos minőségileg nem a legjobb, de ha azt nézzük, hogy milyen kategóriába készült a telefon, elfogadható. Színei fakók. Napfényben látható. Akkumulátor Az akkumulátor 670 mAh kapacitású Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 7 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. A valóságban két nap alatt nem kellett töltenem.

Csengőhang

40 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására alkalmas a készülék, de az MP3 csengőhangok megszólaltatására is alkalmas, melyek egészen jól szólnak. A polifonikus csengőhangokra se lehet panasz. Mp3 lehet akár csengőhang is. Telefonkönyv A telefonkönyve maximum 500 bejegyzés eltárolására képes. 8 mező lehet egy bejegyzéshez, fényképet és csengőhangot is rendelhetünk hozzá. Saját csoportjainkat is létrehozhatjuk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. Van karakterszámláló is és küldhetünk összefűzött SMS-t is. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. Testreszabhatóság Viszonylag könnyen testreszabható a telefon. Témák letöltése is lehetséges, nemcsak előre beépített színsémák közül választhatunk. Az üzenetek hangján kívül mindenhez rendelhetünk saját hangot.

Alkalmazások és extrák

File manager : itt találjuk a képeinket, csengőhangjainkat. Könyvtárakat is létrehozhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Négy különböző esemény lehet beállítani. Sajnos ezekből csak 100 lehet, vagyis összesen 400.
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy egyszerű általános számológép. Használhatunk zárójeleket is és figyelembe veszi a művelet végzés sorrendjét is.
Hangfelvétel: készíthetünk hangfelvételt is.
Valuta konverter és mértékegység váltó egészen jól használható
Mp3 és MP4 lejátszó: segítségével mp3akat és videókat is lejátszhatunk. Sajnos a memória kevés ahhoz, hogy mp3 lejátszónkat helyettesítsük vele.

Kommunikáció

Kommunikációja a kábelen kívül az infrára is kiterjed. Nagyon jól tudott kommunikálni a Sonyericsson programjával.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át és a 3D-s megjelenítést is, bár szerintünk ekkora kijelzőre felesleges ez a támogatás. Java motorja elég gyorsnak mondható.

Fényképező

Maximálisan 640*480-as képet képes készíteni. Elég gyorsan kezeli a képeket, nem lehet rá panasz. Képei kissé zajosak és szemcsések, de viszonylag élesek. Ezenkívül jónak mondható a kamera. Lehetőségünk van Zoom-olásra is és ha sötét van bekapcsolhatjuk az éjszakai módot is. Különböző effektekkel tarkíthatjuk a fényképeinket.

Videó

A telefonnal 128*96 felbontású MP4 videó fájlokat tud készíteni hanggal együtt.

Memória

A telefonban 12 megabyte memória áll rendelkezésünkre. Ebben a kategóriában ez elég jónak számít

WAP

Class 8-as, a böngészõje a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetõség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére.

Amit érdekesnek találtunk:
  • Szép design
  • Szépen szólnak az Mp3-ak
  • Pici


Amit érdemes lenne változtatni:
  • Jobb kijelző
  • Még memória az mp3akhoz...


Ami nagyon tetszett:
  • Minőségi összetétel
  • Könnyen kezelhető
  • Jó ár


A tesztelés során készített képek:

Összegzés

Ez a telefon az alsó kategória felső szegmense. Kicsi, szép és sokat tud és még olcsó is.

2005. július 7.

 
Köszönjük a SonyEricsson támogatását tesztünkhöz.