SonyEricsson J230i
4

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 10.00

Tudás: 10.00

Minőség: 10.00

Értékelés: 10.00 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


OLVASÓI TESZTMegjelenés

Kezdjük a csomagolással: A doboz bár igen apró, mégis minden kényelmesen elfér benne. A doboz tartalma: használati utasítás , jótállás , sar információ , jótállási információ , és egy prospektus szerűség. Ezek mind apróra tömörítve. Itt van még az elmaradhatatlan töltő , és a sztereó fülhallgató headset és a különcsomagolt szivacsok rá (ami elé gagyi mivel állandóan leesik).
Az alapcsomagban az előlap színe kék. A telefon megjelenésében igen elegáns, ugyanakkor a narancssárga berakásokkal mégis fiatalos. Az előlap nagyon jó anyagból készült , a kijelző plexije karcálló. Hátul találunk egy kihangosító hangszórót ami a telefonálásra és rádióra szolgál.

Kijelző

A most már 'alapnak' számító 128*128-as kijelzőt kapta a telefon.A 65.000 színű kijelző paramétereivel ellentétben igen jó minőségű de sajnos cstn. Pixeleket igazán csak a menü ikonos nézetére váltásánál veszünk észre. A kontrasztot 9 lépésben állíthatjuk. Nekem a 3-as tűnt a legmegfelelőbbnek.

Menü

3*3-as ikonos vagy listás (teljes kijelzős).Mivel a szokásos 2 funkciógomb nics a telefonon így a menükből a NO billentyűkkel tudunk kilépni. A Sony Ericssonra jellemző tipikus menüt találunk a készülékben..

Akkumulátor

A 900mAh Li-polymer akku átlag 3 napig bírja. Ha már merülőfélben van akkor pirosan villog (jelez) a NO gomb.

Csengőhangok

A gyári többszólamú hangok igencsak jól szólnak. Bár a maximum hangerőnél kissé torzulnak, és fülhallgatón sem az igaziak.

Rádió

Hát igen...a telefon egyik legfőbb vonzereje. A fülhallgatót csatlakoztatva (ami antenna is egyben) belépünk egy új profilba is. A max hangerő 16-os lehet, szerintem 20-ig jobb lett volna, de lehet hogy akkor a hangminőséget nem tudták volna garantálni, vagy a hangszóró nem bírta volna. Rádiózás közben tudunk wapozni, üzenetet írni, de játszani nem. Összesen 10 adót menthetünk el/nevezhetünk át. Bár a gyártó szerint ha MONO-ra állítjuk a hangot jobb lesz a vétel, de ez sajnos nem így van. A fülhallgató hangzása jó, de a basszusokat nem adja át annyira. Ez a fülhallgató-headset annyira nem jön be nekem, kinézete is hagy kívánnivalókat maga után. Párszor megtréfált engem a füles pl. kiírta hogy leválasztottam, közben nem,vagy az egyik oldal egyszerűen nem szólt.

Telefonkönyv

750 bejegyzést táplálhatunk be a telefonba, amihez hozzájön még a 250-es SIM kapacitás. Szóval összesen 1000 bejegyzés! Itt menthetünk el e-mail címeket is, rakhatunk képet, csengőhangot egy-egy névhez. A baj csak az, hogy mindez külön menüben van, így viszont eléggé bonyolult lett.

Üzenetek

SMS, e-mail, MMS-eket küldhetünk.(az e-mailt smsben küldi el) Egy MMS-ben csak egy-egy kép hang szerepelhet, de berakhatunk háttérszíneket is (28db). Ha beállítjuk (üzenetek/szöveges üzenet/opciók/szöv.üz típusa) Kér opciókat?-ra akkor küldés előtt mindig megkérdezi miben szeretnénk tovább küldeni.(érdemes erre beállítani)

Testreszabhatóság

Gyárilag 3 téma van a telefonban, továbbiakat wapról szedhetünk le. Háttérből több is van, köztük 2 animált, ezek nagyon jól mutatnak rádióhallgatás közben.

Alkalmazások

2 elég egyszerű játék van a telefonban (mini golf,Quadra Pop) Sajnos a java-támogatás kimaradt belőle, ahogy az adatkábel támogatás és az infra is.(marad a wap a tartalmak letöltése) Találunk még naptárt,időmérőt, ébresztőt (a rádió is ébreszthet) , stoppert, és számológépet.

Memória

Igen kevés 500kb (nálam 627kb volt).Talán emiatt is raktak bele alacsonyabb wap böngészőt. Így sajnos a képekről le kell mondanunk wapozás közben

Amit érdekesnek találtam:
  • Az FM felirat nem kapott világítást
  • Nagyon jó ház
  • Nem különbözik a sztereo és mono
  • a kijelző kikapcsol 2* kell nyomni egy-egy gombot.


Amit érdemes lenne változtatni:
  • Óra mutatása, ha a kijelző kikapcsol
  • Nagyobb memória
  • Java támogatás


Összegzés

Igazán megéri az árát. Apró hibái ellenére igazán jó vétel. Még több tudással a w230i nevet is megkaphatta volna.
2006. december 1.
 
A fenti teszt olvasónk írása. Az elemzésben szereplő megjegyzések függetlenek a Telefonguru véleményétől.