SonyEricsson J210i

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.00

Tudás: 8.00

Minőség: 7.50

Értékelés: 7.50 | Szavazatok: 2

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!Megjelenés

Úgy tűnik a SonyEricsson is részt akar venni az alsó kategóriás mobilok piacán, hiszen ismét egy ebbe a kategóriába tartozó készüléket dobott piacra a J210 képében. Persze kicsit változtatott rajta, kapott egy nagyobb kijelzőt, 128*128as felbontással, egy nagy hangszorót, ami jól hallható. Formailag elég modern stílust képvisel, de mégis egyszerű. Billentyűzete számomra elég kényelmetlennek tűnt. Kissé kemények a billentyűi, nem beszélve a joystickról. A készülék oldalán megtalálhatjuk az infra portot, amivel kommunikálhatunk a külvilággal. Méreteit tekintve kényelmesen elfér a tenyerünkben, olyan pici.

Kijelző

A kijelző 128*128 pixel 65 ezer színnel és cStn technólógiával készült. No, ez a telefon leggyengébb pontja. Sajnos minőségileg nem a legjobb, de ha azt nézzük, hogy milyen kategóriába készült a telefon, elfogadható. Színei fakók. Napfényben látható.

Akkumulátor

Az akkumulátor 670 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 4 és fél óra beszélgetésre, és 400 óra készenléti időre elég. A valóságban elég sokáig bírja a készülék.

Csengőhang

32 szólamú polifónikus dallam megszólaltatására alkalmas a készülék. . Egészen jól szólnak rajta a polifónikus csengőhangok. Tiszták és hangosak.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 200 bejegyzés eltárolására képes. Több mező is lehet egy bejegyzéshez, fényképet és csengőhangot is rendelhetünk hozzá. Saját csoportjainkat is létrehozhatjuk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. Van karakter számláló is és küldhetünk összefűzött sms-t is. Maximum 50 sms tárolható a telefon memóriájában.

Testreszabhatóság

Viszonylag könnyen testreszabható a telefon. Témák letöltése is lehetséges, nemcsak előre beépített színsémák közül választhatunk. Az üzenetek hangján kivül mindenhez rendelhetünk saját hangot.

Alkalmazások és extrák

File manager : itt találjuk a képeinket, csengőhangjainkat. Könyvtárakat is létrehozhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Négy különböző esemény lehet beállítani. Sajnos ezekből csak 100 lehet, vagyis összesen 400.
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy egyszerű általános számológép. Használhatunk zárójeleket is és figyelembe veszi a művelet végzés sorrendjét is.
Hangfelvétel: készíthetünk hangfelvételt is.
Valuta konverter és mértékegység váltó egészen jól használható

Kommunikáció

Kommunikációja a kábelen kívül az infrára is kiterjed. Nagyon jól tudott kommunikálni a Sonyericsson programjával. GPRS Class 8-at is támogat a wapozáshoz.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át és a 3D-s megjelenítést, bár ez ekkora kijelzőre talán felesleges. Java motorja elég gyorsnak mondható.

Fényképező

A készülék egyik gyenge pontja, hogy nem tartalmaz fényképezőt, de ilyen kategóriában ezt ne is várjuk el.

Memória

A telefonban 600 kbyte memória áll rendelkezésünkre. Ebben a kategóriában ez elég jónak számít

WAP

Class 8-as, a böngészõje a 1.2.1-es wap szabványt támogatja. Lehetõség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére.

Amit érdekesnek találtunk:

  • Szép design
  • Szépen szólnak a polifónikus csengőhangok
  • Pici


Amit érdemes lenne változtatni:
  • Jobb kijelző
  • Jobb billentyűzet
  • Mp3 támogatás
  • Fényképező

Ami nagyon tetszett:
  • Minőségi összetétel
  • Megszokott SonyEricsson menü
  • Jó ár


Összegzés

Egy olcsó telefon, alap SonyEricsson tudással. Főleg azoknak ajánlott, akik telefonáláson túl még csak most ismerkednek a mobilokkal. Az alap dolgok megtalálhatók benne, mint pl.: Java, Wap, Infraport, MMS, E-mail kliens.


2006. március 3.

 
Köszönjük a SonyEricsson támogatását tesztünkhöz.