SonyEricsson C702
4

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 7.11

Tudás: 7.48

Minőség: 7.59

Értékelés: 7.40 | Szavazatok: 27

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!Megjelenés

Ime egy telefon a C sorozatból, ami a Cybershoot jelölésre utal. Ez a kategória a fényképezőjével szeretne kitünni a többi közül, bár ugyanilyen erővel használható zene hallgatásra is. Maga a készülékház elég érdekes, mindenféle anyagot megtalálunk benne, kicsit foltosnak tűnik. A készülék elején található a nagy kijelző, alatta a szokásos gombok, egy érdekesség, hogy végre gondoltak a folyton kopó billentyűkre, mivel átlátszó műanyaggal lett bevonva a festés - így tuti nem fog elkopni. Sajnos a felvevő és letevő gombok már fele ennyire sem sikerültek jól, nagyon kicsik. S mivel három gomb van egy rakáson, úgy ráérzésre elég nehéz lesz eltalálni. A hátlapon az első érdekesség, hogy a fedlapot, egy gomb elforgatásával lehet leszedni. A másik pedig a Cybershoot-okra jellemző kamerafedél és mellette a "vaku". Végre ennek a telefonnak az alján van a csatlakozója.

Kijelző

A kijelző 320*240 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is.

Akkumulátor

Az akkumulátor 950 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 7 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett egy-két nap alatt lemerülhet.

Csengőhang

Több szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék és kezeli az MP3 formátumot is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. Hangszórója minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az MP3-akat vagy a rádiót. Ez a torzítás megmarad a füles használata közben is, de ha kicsivel lejebb veszük a hangerőt, egész kellemesen fog nekünk muzsikálni.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 20 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A teszt készülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írásnál lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk is a kijelzőn, nem akadoznak.

Alkalmazások és extrák

Multimedia: választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is létrehozhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy általános számológép
E-mail kilens.
Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kivül képes a rádió csatornák nevének kijelzésére is.
Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat is. Állíthatjuk a hangszínt is. Szépen kijönnek a mély hangok is. Háttérbe téve más funkcióját is használhatjuk a telefonnak, Érezhető lassulás nem tapasztalható.
GPS : beépített A-GPS található a készülékben. A Tracker nevezű program már telepítve van a készülékbe, de használhatjuk a java alapú googlemaps-et is.

Kommunikáció

Nincs infraportja, azonban bluetooth, GPRS, EDGE, 3G, HSDPA kapcsolat van benne.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

A telefon 3,2 megapixeles felbontást tud. Maximálisan 2048 × 1536 -es képet képes készíteni . A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor felülre kerül az elsütő gomb, ami tényléeg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn, benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva elsüti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a 8* digitális zoom-ot szabályzó gombpáros. A lencse ajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. Kép minősége egész jó, de már vannak jobbak is. Lehetőségünk van GPS koordinátákat is rendelni a fényképek mellé.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség elfogadható. Sajnálatos, hogy egy ilyen jó telefon nem tud nagyobb felbontású videót készúteni. A Nokia az ilyen kategóriában már 640*480as videót tud.

Memória

A telefonban 160 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de dughatunk a készülékbe Memory stick micro-t (M2)

WAP

B öngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML és HTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is. A böngészőjét a Netfront készítette.

Ami nem tetszett:

  • Nincs benne Xeon vaku
  • Nincs benne wi-fi
  • Nagyobb felbontású videó készítése
  • Kicsi a felvevő és letevő gomb

Ami tetszett:

  • Egészen jó képeket lehet vele készíteni
  • Kopásálló billentyűzet
  • Szép kijelző
  • új fajta media album kezelő
  • Beépített GPS


Összegzés

Egy újabb SE a sok közül, ami tovább fejleszti a Cybershoot szériát. Inkább fiataloknak ajánlható, semint üzletembereknek. Képességei átlagosak, leszámútva a beépített GPS-t, ami tényleg jól jöhet bármikor mikor eltévedünk.

2008. november 20.

 
Köszönjük a SonyEricsson támogatását tesztünkhöz.