Siemens CF62

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 9.50

Tudás: 3.50

Minőség: 7.00

Értékelés: 6.67 | Szavazatok: 4

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


A német Siemens gyár magyarországi népszerűségéről, már sokat beszéltünk tesztjeink során. Annak ellenére, hogy a Siemens modellek nem a leggyakrabb vendég szerkesztőségünkben, mégis hatalmas lelkesedéssel várjuk a német innováció termékeit.

A CF62 kommunikációjában azt hirdeti magáról, a „stílus ízlés dolga, nem pénzkérdés.” Kíváncsiak voltunk, hogy is kell ezt érteni…mivel amikor design szót hallunk első asszociációink a skandináv örültségek, az olasz formák, vagy a magas ár felé tendálnak, de nem sokkal később eszünkbe ötlik a német luxus autó és a maga elegáns, egyedi világa is.

A CF 62 egy első pillantásra megnyerő modell, szerintünk vitathatatlanul elegáns, hiszen gazdagon el van látva krómozott szegélyekkel, diszkrét, hűvös színeket mutat, akár a sötét, akár pedig a galambszürke ház elemeket próbáljuk ki. A formavilág szögletessége, csak záró íveiben törik meg, amivel egységessé formálódik a teljes előlap.

Mihelyst kezükbe vesszük egy ici-picit elbizonytalanodhatunk, hiszen egy komoly anyagokból összefabrikált telefontól elvárhatunk némi súlyt. Ezt sajnos itt nem tapasztaltuk, és emiatt az az érzés keringett bennünk, hogy „csak óvatosan”. Ennek ellenére nem tapasztaltunk recsegést, ropogást, pontatlan illesztéseket, vagy hangos csattanásokat a használat közben. Az pedig, hogy egy ing zsebében is optimálisan hordható, miért is lenne baj?(85 gramm) A szétnyitható telefon érdekességét és egyediségét továbbá az koronázza meg, hogy a tetőn végig ívelő szürke díszcsík(vagy csak rögzítő elem) ékeskedik. A cső formájú összekötő hasznosságáról, nem nagyon kaptunk információkat, de az biztos, hogy a nyakba akasztható madzagot könnyű rajta átfűzni, és rossz pletykák szerint, mint sörnyitó sem lenne „gyenge” megoldás. (ilyen irányban nem terjedt ki tesztünk). A külső monitor monokróm, így a belső monitornál kevesebb színben jelennek meg a feliratok rajta. A sötét háttéren narancssárga információk, egyébként a dátum, óra, térerő, vagy hívóazonosításra használhatóak csupán. A belső kijelző azonban 65 000 színt is meghaladja, és bár nem vitték túlzásba sem a kontrasztot, sem pedig a fényerőt- azért mindkét jellemző elfogadhatónak nevezhető. A 130x130 pixeles méret elegendő, de érzésünk szerint elfért volna egy kicsivel nagyobb monitor is, ami által a jelenleginél több sorban is megjelenhetne egy-egy üzenet. A gombsor kifejezetten tetszetősre sikeredett. Azon túlmenően, hogy szép, méretileg és távolságilag is optimális az elrendezés.

Belső

Könnyen jellemezhetnénk egy szóval is, de azért ennyire könnyen nem adjuk meg magunkat. Ha azt mondjuk praktikus, már sokak számára egyértelmű, mire is gondolunk valójában. A menütérkép logikájával könnyen és viszonylag gyorsan meg tudunk barátkozni, az animációk, és a menühöz tartozó ikonok azonban számunkra nem voltak túl egyértelműek. Mihelyst megtaláltuk az üzeneteket, elégedettebbnek érezhetjük magunkat, hiszen a hagyományos t9-el kiegészített SMS mellett, MMS lehetőség is van. Ezen túl természetes, hogy e-mailjeinket is kezelhetjük viszonylag egyszerű módon. A titkári funkciók nincsenek túlbonyolítva, s mind a naptár, mind pedig a számológép átlátható kezelő felülettel rendelkezik. A telefonkönyvben 500 nevet tudunk eltárolni, de sajnos a nevekhez csak egy- egy rész információ csatolható. Jól testre szabható, de ez a telefon teljes szoftverjére igaz. A kiváló minőségű polifonikus csengő hangokat, jól szólaltatja meg, és a választéklista is kifejezetten igényes. A fények pedig, akár egy európai nagyváros, olyan változatosak. Minden lehetséges funkcióhoz, így a flipp nyitás/zárás, a hívás, SMS, ki/bekapcsolás, stb-nél különböző fény effektek állíthatók be pl. világítótorony, pulzus, körkörös, stroboszkóp. Ezen kívül a telefon színsémái is könnyen, gyorsan megadhatóak. Beépített animációk és rengetek igényes kép, oplogó, háttérkép, képernyő pihentető áll rendelkezésünkre, de természetesen újakat is letölthetünk, akár a WAP, GPRS segítségével. Sajnos játékok nincsenek, de ami manapság jobban hiányozhat, hogy fényképezőgépet sem találtunk, csakis az illesztő programot.

Amit érdekesnek találtunk:
 • Monokróm külső kijelző
 • A hurok antenna
 • 500 neves telefonkönyv
 • A kis súly
 • Alacsony ár


Amin érdemes lenne változtatni:
 • Nincsenek játékok
 • Az ikonok képei
 • A színmélység
 • Nincs kamera


Ami nagyon tetszett:
 • A stílusos design
 • MMS
 • GPRS
 • WAP
 • JAVA
 • Naptár
 • Testreszabhatóság
 • Színsémák
 • Polifonikus csengőhangok
 • T9 szótár
 • 65000 színes kijelző


Összegzés:

A CF62 egy kellemes megjelenésű telefon, könnyű, elegáns, és szétnyitható. A belső értékek annyira nem domboríthatók ki, de a testreszabhatósága nagyon jó. A hangok és a fények csak nehezen megunhatóak, viszont ha megunnánk, más szórakozást nem igazán lelünk benne. Elég sokáig bírja az akku, és tri band módja miatt a világon bárhol használható. Az ára alsó kategóriát diktálna, de a megjelenése, és a praktikussága mégis e kategória felső részébe emeli a Siemens CF62-t.
 
Köszönjük a Siemens támogatását tesztünkhöz.