Siemens C75
4

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 7.69

Tudás: 6.75

Minőség: 7.25

Értékelés: 7.23 | Szavazatok: 16

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Megjelenés

Kézbe véve a Siemens újabb telefonját, kellemes érzés fogott el. Szép formatervezés, kis ház aminél nem tűnik fel, hogy milyen kicsi a kijelző, szép ezüst billentyűk, kellemes forma. A billentyűzet elrendezése kicsit hasonlít a Sonyericssonéra. Mivel ez egy alsó kategóriás készülék, tudása is ehhez illeszkedik. Ne keressünk rajta memóriakártya bővítő rést és a VGA kamerával is be kell érnünk. Hangerő szabályzó gombot se találunk a készülék oldalán. Megfordítva azonban feltűnik a fedetlen antenna csatlakozó és a VGA kamera.

Kijelző

A kijelző 132*176 pixel 65 ezer színnel és TFT technológiával készült. A kijelző jó minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is elég jól látható. A színek is elég szépek, egyetlen hibája, a mérete, ugyanis fizikailag és felbontásilag is kicsi manapság mikor az alap méret már a minimum 176*220 pixel. A gyengén látok is bátran vehetnek ilyen telefont, ugyanis a betűméret lehet hatalmas is, így bárki jó láthatja. Menüje 3*3-as elrendezésű és a hagyományos Siemens menüje van. Egyszerű sárga színű, logikája megegyezik az eddigi Siemens készülékekével.

Akkumulátor

Az akkumulátor 750 mAh kapacitású Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 5 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. Viszonylag kevés használattal sokáig bírja a telefon, akár 4 napig is, de ha sokat wappolunk és fényképezünk gyorsabban is lemerülhet.

Csengőhang

40 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, sajnos nem kezeli az mp3-at . A hangszóró minősége egész jó és hangos. Sajnos be kell érnünk a midi dallamokkal vagy a felvett hangokkal. SMS-hez és különböző eseményekhez is rendelhetünk hangokat. A telefon kihangosítható beszéd közben és akár a mikrofont is kikapcsolhatjuk.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez 20 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A teszt készülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írásnál lehet változtatni a karakterek méretét is. Maximum 100 üzenetet tárolhatunk a telefonban.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. A profilok segítségével a környezetünkhöz szabhatjuk a készüléket. Sajnos a tesztkészülék színvilága ilyen téren elég fakónak mondható.

Alkalmazások és extrák

Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy bővített általános számológép memória funkcióval, gyökvonással és négyzetre emeléssel felturbózva.
Hangfelvétel: készíthetünk hangfelvételt, amennyiben benyomjuk a készülék oldalán található gombot.
E-mail kilens.

Kommunikáció

Van infra portja, sajnos a bluetooth kimaradt. Támogatja a GPRS hálózatot is.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

Maximálisan 640*480-as képet képes készíteni. Könnyen kezelhető a fényképező modul, csak kicsit nehézkes eltalálni a joystickot, mivel elég keményre sikeredett. Digitális zoomja maximum 5*ös. A képek minősége viszonylag elég gyengének mondható. Sötétebb helyeken nagyon rossz képeket készít.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96 felbontású 3GP videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség pedig lassú és akadozik.

Memória

A telefonban 10 megabyte memória áll rendelkezésünkre. Ebből kb 8 mega ami szabadon felhasználható, a maradék a telefonkönyvé.

WAP

Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is.

Amit érdekesnek találtunk:

 • Megfelelő készülékház, megfelelő méretű kijelzővel
 • Remek ár
 • Joystick néha pontatlan volt
 • A wap gyorsgomb nehezen nyomható meg
 • Kissé kemény billentyűzet

Amit érdemes lenne változtatni:
 • Nagyobb felbontású és mérető kijelző
 • Memória kártya támogatása
 • Nagyobb felbontású fényképező vakuval
 • Szebb menű
Ami nagyon tetszett:
 • Jó minőségő kijelző, még erős napfényben is
 • Remek telefonkönyv
 • Jó e-mail kliens
 • Szép formaterv


A tesztelés során készített képek:


Összegzés

Egy olcsó készülék kiemelkedő tudással, legalábbis a kategóriájához képest. Az alapfunkciókon túl remek telefonkönyv, jó határidő napló és gyors wap böngésző jellemzi.

2005. január 6.

 
Köszönjük a Siemens támogatását tesztünkhöz.