Samsung X460

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.50

Tudás: 7.50

Minőség: 7.50

Értékelés: 7.50 | Szavazatok: 2

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


OLVASÓI TESZT

A rendkívül nagy sikernek örvendő Samsung X450-es modell után, most itt a Samsung X460-as készülék. A modellfrissítés egyértelműen jót tett a telefonnak.

Külső

Külsőleg több pontban is javult elődjéhez képest a X460. Első ránézésre egyből szembe tűnik a legfőbb újítás a külső 96x46 pixeles egyszínű kijelző. A monokróm kijelző nem sötétül el automatikusan mint más modelleknél így az óra bármikor leolvasható, sőt a külső kijelző fényereje 15 fokozatban állítható. Másik újítás a külsőn, hogy eltűnt a designt romboló külső antenna, hiszen ezt a gyártók a készülékbe integrálták.
A telefonon nem nagyon lehet egyenes vonalat találni hiszen a gömbölyded tojásforma a legjellemzőbb a telefonra. Oldalt a megszokott hangerőgombok és fülhallgató bemenet található. A belső kijelző egyébként a már megszokott Samsung minőséget hozza. 65000 színű TFT technológiával készült display fényereje erős, és a színek is élettel telik.

Belső értékek

A Samsung X460 menüje sajnos még a régebbi modellekből öröklődött. A menüpontok között jobbra-ballra haladhatunk, és egyes főmenüpontokon belül le-fel haladva mozoghatunk.

Telefonkönyv

A telefonkönyv kapacitása nagynak mondható hiszen 1000 bejegyzést tárolhatunk melyhez több telefonszám, és e-mail cím is rendelhető. Sajnos fényképet nem tudunk csatolni a bejegyzéshez, de hogy enyhítse a problémát a gyártó, előre telepítettek pár színes grafikát.

Játék

A telefonban gyárilag 2 beépített játék található, melyeket a JAVA környezetnek köszönhetően további játékokkal bővíthetünk, a külön erre a célra létrehozott 1 megabájtos memóriában. A gyári játékok színekkel teltek és élvezetesek.

Hang

Az X460 csengőhangjait a Samsung X600-as és X450-es készülékből örökölte. Az MMF formátumot is támogató telefon csengőhangjai , igen szépen, max. 40 szólamban szólnak, és a gyári csengőhangokat effektekkel is színesítették. A telefonban nincsen sem MP3 támogatás, sem FM rádió.

Multimédia

A készülék egyik legnagyobb hiányossága a kamera, amely valószínűleg az alacsony ár miatt nem került a telefonba. Az MMS szolgáltatás teljeskörű, tehát hanggal, képpel, és szöveggel is tűzdelhetjük az üzenetet. Max. 1 perc hosszú hanganyagot is tudunk rögzíteni AMR formátumban, de ezt sajnos nem lehet csengőhangnak beállítani. Videót viszont sem fogadni, sem küldeni nem tud a készülék.

Adatkommunikáció

A telefon a 4+1 időréses GPRS kapcsolatot támogatja, és a WAP böngésző 2.0-s verzió található meg benne. Modemként is használhatjuk, de mivel sem infra sem bluetooth nem került ebbe a modellbe ezért csak adatkábellel köthetjük össze a számítógépünkkel.

Tetszett:
 • 65000 színű TFT kijelző
 • Kis méret
 • Nagy memória


Nem tetszett:
 • Nincs kamera
 • Nincs infra
 • Nincsenek profilok


Összegzés

Az X460-ban kiküszöbölte a legtöbb problémát a Samsung, amely az előd X450-ben fenn állt. Azoknak ajánljuk akik szép telefonra vágynak, de a szolgáltatások terén képesek kompromisszumokra.

2005. május 19.

        Spigut Balázs
 
Köszönjük Olvasónk támogatását tesztünkhöz.