Nokia 8800

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.84

Tudás: 6.05

Minőség: 7.74

Értékelés: 7.21 | Szavazatok: 19


A misztikus szinteken mozgó, már – már kabalisztikus számzavarban mindig volt egy olyan szereplő, és a hozzá párosított számcsoport, amit a telefonia iránt érdeklődők, de a kevésbé elhivatottak fejében is tökéletes azonosulásnak örvendhetett. A nagy múltra visszatekintő Nokia 8xxx család legifjabb darabja a 8800 c. sorszámot kapta. Bár a kronológiai sorrendet nem sikerült megtartani, a fontosabb tulajdonságokat és stílusjegyeket mégis tovább örökítette a skandináv vállalat.

Külső

A Nokia 8800 olyan világot nyit meg a felhasználók előtt amit a férfiaknak James Bond, a nőknek inkább Sean Conerry személye jelent. A minden kétséget kizárólag, presztízs készülék jól és azonos értékkel simul bele akár férfi, akár pedig női kézbe. Az optika fontos, de persze nem feltétlenül a legfontosabb. A készülék acél szerkezetváza, két alapvető dolgot sugall: masszivitást és a súlyt. Mindkét szempont beigazolódik, ugyanis a 8800 nem recseg- nem ropog, de olyan nehéz, hogy önvédelemre is javasolhatnák a gyártó szakemberei. Több fórumon szóba jött már a megjelenést követően, hogy mi értelme van az új nyitótechnológiának. A készülék monitorhoz közeli fele csúsztatható fel, mely által előkerül a gombsor, de még mindig ott éktelenkedik 5 cm kihasználatlan felület.A felvetésre az egyik lehetséges válasz, hogy a fül- száj távolságot 100% -osan így fedi le a készülék.

Kijelző

A kijelző meglepően szép, mindez számok tekintetében a 262 000színű álomkijelzőt takarja. (208 x 208) A billentyűzet 90 %-ban kiváló, 10 %-ban használhatatlan. A nehéz használhatóság az alsó 3 gomb nehéz elérhetőségéből, és a csúszka elvakításából fakad. Használat során gyakran összekeveri a felhasználó a csúszka gombot a menüvel, illetve ebből adódóan a fel/le tevő gombokat is.

Kamera

A kamera, 1 MP felbontású, rendelkezik a szükséges képességekkel, mint pl. zoom, videó, memória, szerkesztés, azonban sajnálatos módon infra küldés nem lehetséges- be kell érnünk a kábeles, MMS, vagy bluetooth által közbeiktatott megoldásokkal.

Belső:

A szokásos Nokia belső logikailag követi elődjeit, optikailag kicsit frissebb. Bár elsőre nem érezni ezt, sőt el is bizonytalaníthat a menü animáltsága, a későbbiek során biztosan pozitív képet mutat. A memória 64 Mb, sajnos nem bővíthető. A memória dinamikus, tehát akár a sokféle beállítást, adatgazdálkodást lehetővé tevő telefonkönyvet, vagy az üzenetküldést és a tároló kapacitást ebből a mennyiségű memóriából kell beosztanunk. A naptár jól használható, és üzleti igényekhez alkalmazkodni tudó lehetőségeket is tartogat. Amiben a készülék kicsit is eltér az átlagtól, az pl. a bluetooth beépítés, vagy a WAP 2.0-hoz működő letöltési és kommunikációs lehetőségek.

Csengőhangok

A hangok remekül szólnak, és meglehetősen egyediek is. Egyedisége nem véletlen, hiszen a design és tervezői csapatnak egy Japán zeneszerző tagja is volt, aki komponált is néhány kifejezetten a 8800 világához illő hangot.

Játékok

Játékok: több más ismert játék és letöltési skatulyák mellett ebben a modellben feltűnik a Golf c. alkalmazás. Ez egy igazán szórakoztató, és záros határidőn belül szinte letehetetlen játék.

Amit érdekesnek találtunk:
 • Igényes kivitel
 • Egyedi nyitószerkezet
 • A vak gomb
 • VGA kamera


Amin érdemes lenne változtatni:
 • A memória nem bővíthető
 • Kicsi nehéz
 • Drága készülékár
 • A kamera sem 1,3 Mp
 • Akkumulátor napi töltésre szorul
 • Nincs infra


Ami nagyon tetszett
 • Bluetooth
 • MMS
 • 64MB memória
 • Hangminőség
 • Design


Összegzés:

A kis design csoda bár rövid ideig volt csak nálunk, mégis rendkívül nagy feltűnést sikerült kelteni vele. Tökéletes kiegészítő egy divatorientált, vagy luxus orientált férfinak, nőnek, de be kell vallanunk, hogy nem egy nagy tudású készülék. Ezen kívül problémát jelentett, a napi feltöltés is. Ettől és a jelenlegi 200- 220 ezer forintos árától függetlenül a Nokia 8800 egy fantasztikus ékszer és telefon egyben.
 
Köszönjük a Nokia támogatását tesztünkhöz.

Nézze meg további tesztjeinket is! Nézze meg további tesztjeinket is!