Nokia 7373

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.69

Tudás: 7.04

Minőség: 7.27

Értékelés: 7.33 | Szavazatok: 26Megjelenés

A 7373 képében egy ismerős telefon került tesztelésre a 7370 utódjaként. Első ránézésre gyönyörűen kidolgozott telefonnak tűnik, szép design, jó borítás, a hátulja olyan, mintha bőrből lenne. Hatalmas kijelző, már csak a billentyűzet hiányzik, de ehhez ki kell hajtanunk a telefont. A kinyitás jellegzetességéből fakadóan elég nehézkes felvenni a hívást, illetve körülményesen lehet bármilyen funkciót elérni, ha csukott állapotban van a telefon. Persze a fényképezés kivételt képez. A billentyűzet szép, kényelmes, jól nyomkodható. A navigációs rész is kényelmes, igaz nem joystickkal működik, de ez nem is baj. Ha megfordítjuk a mobilt, előtűnik az 2.0 megapixeles fényképező viszonylag hatalmas nyilása. Ez az első újítás a régi modelhez képest. Sajnos mobilfény nincs. A készűlékhez mellékelnek egy headset-et is amivel a sztereo rádiót hallgathatjuk. A hangszóró a kihajtó mechanika mögött bújik meg. A dobozban mellékelnek egy szép tasakot és egy fém csukló pántot is (nekem nagyon tetszett).

Kijelző

A kijelző napjaink egyik legjobb felbontásával bűszkélkedik: 320*240 és mindez 262 ezer színben. Napfényben és fényképezéskor is igen szép és jól látható. Ez a telefon az új S40-es platformra épül. Ez látszik a kijelzőn is. Alapállapotban a kijelzőn látszanak az utoljára használt menűpontok (mint egy smartphone-on), az esetlegesen hallgatott rádió állomás neve, az aznapon lévő teendőink, és egy sáv, ahova a jegyzeteinket menthetjűk.

Akkumulátor

Az akkumulátor 840 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez 2 óra 30 perc beszélgetésre, és 250 óra készenléti időre elég. Felhasználástól függően akár 3 napig is kibírhatja.

Csengőhang

64 szólamú polifonikus sztereo dallam megszólaltatására alkalmas a készűlék. Mp3 vagy AAC hangot is beállíthatunk csengőhangnak. Egész szépen és hangosan szólt. Headset segítségével akár MP3-t vagy rádiót is hallgathatunk, szerencsére most már találunk benne memóriakártya bővítési lehetőséget is.

Telefonkönyv

A telefonkönyvre nem eshet semmiféle panasz. 1000 nevet tárolhatunk, egy névhez több bejegyzést is lehet tárolni. Névhez rendelhetünk képet és csengőhangot is egyaránt.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. A szövegbevitel a jog dial gombbal lehetséges, kissé körülményes, néha lassú, de természetesen megszokható. MMS-nél képeket, dallamokat és szöveget is szúrhatunk be.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testre szabhatjuk a kezelőfelületet. Beállíthatjuk, hogy milyen legyen az alapértelmezett csengőhangunk, sms hangunk ami akár mp3 is lehet. Kedvenc háttérképünket is beállíthatjuk, igaz, elég kicsiben fog látszódni.

Extrák

Rádió: fejhallgató segítségével hallgathatjuk.
Media lejátszó: hallgathatunk MP3-t.

Kommunikáció

Kommunikációja széleskörű a külvilággal. Van benne bluetooth 2.0, GPRS class 10, EDGE, Bluetooth -szal kapcsolódhatunk rengeteg eszközhöz, mint pl: headset, másik telefon, írányíthatjuk a számítógépünket. Infra nincs rajta.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Van benne egy ruha méret konverziós program is. Nőknek ajánlott!

Fényképező

Fényképezője 2,0 Megapixeles, 1600x1200 pixeles képeket készít. Minőségében elég közepesnek mondható. A telefon kijelzőjén viszont kifejezetten jól mutatnak, még a színek is szépek, nem fakóak.

Videó

Videót 176*144 vagy 128*96 felbontásban rögzíthetünk.

Memória

A telefonban alapból 8 megabyte memória van. Ezt bármire felhasználhatjuk, és MicroSD-vel bővíthetjük is.

WAP

A böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére. Sebességre sem lehet panaszunk, mert támogatja a GPRS és az EDGE szabványt is.

Amit érdekesnek találtunk:

 • szép desing
 • becsukott állapotban nem lehet kezelni
 • szép huzat

Amit érdemes lenne változtatni:

 • Auto focus-os, jobb minőségű kamera
 • 3G támogatása
 • Az ára
Ami nagyon tetszett:
 • Nagyon jó kijelző
 • Szép hangzás
 • Kényelmes billentyűk
 • Bőr felület


A tesztelés során készített képek:

 • távoli
 • közeli
 • fény-árnyék


  Összegzés

  Tipikus desing telefon, főleg inkább nőknek. Kiemelkedő kijelző, szép hangzás, nagy tudás, és most már MP3 lejátszóként is használható. A nagyobb kamerával jobb képet tudunk csinálni mint az elődjével.

  2007. március 28.

 •  
  Köszönjük a Nokia támogatását tesztünkhöz.