Nokia 7370

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 10.00

Tudás: 7.33

Minőség: 8.00

Értékelés: 8.44 | Szavazatok: 3


Megjelenés

Újabb design kollekciót csinált a Nokia a 73-as sorozattal. A 7370-es a sorozat második tagja ami szerkesztőségünkhöz eljutott. Első ránézésre gyönyőrűen kidolgozott telefonnak tűnik, szép design, jó borítás, a hátulja, olyan, mintha bőrből lenne. Hatalmas kijelző, már csak a billentyűzet hiányzik, amihez ki kell hajtanunk a telefont. Ebből adódóan elég nehézkes felvenni a hívást, ha csukott állapotban van, illetve nehézkes a különböző funkciók elérése is. Persze a fényképezés kivételt képez.
A billentyűzet szép, kényelmes, jól nyomkodható. A navigációs rész is kényelmes, igaz nem joystick, de ez nem is baj. Ha megfordítjuk a mobilt, előtűnik az 1,3 megapixeles fényképező viszonylag hatalmas nyilása. Sajnos mobilfény nincs. A készülékhez mellékelnek egy headset-et is amivel a sztereo rádiót hallgathatjuk. A kihajtó mechanika mögött bújik meg a sztereo hangszoró. A dobozban mellékelnek egy szép tasakot is.

Kijelző

A kijelző napjaink egyik legjobb felbontásával büszkélkedik: 320*240 és mindez 262 ezer színben. Napfényben és fényképezéskor is igen szép és jól látható. Ez a telefon már az új S40-es platformra épül, ami látszik a kijelzőn is. Alapállapotban a kijelzőn látszanak az utoljára használt menüpontok (mint egy smartphone-on), az esetlegesen hallgatott rádió állomás neve, az aznapon lévő teendőink, és egy sáv, ahova a jegyzeteinket menthetjük.

Akkumulátor

Az akkumulátor 700 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez 3 óra beszélgetésre, és 220 óra készenléti időre elég. A teszt során sikerült 1 nap alatt is lemeríteni.

Csengőhang

64 szólamú polifónikus sztereo dallam megszólaltatására alkalmas a készülék. De akár mp3 vagy AAC hangot is beállíthatunk csengőhangnak. Egész szépen és hangosan szólt. Headset segítségével akár mp3-t vagy rádiót is hallgathatunk, sajnos memóriája nem bővíthető. Így az a pár MB gyorsan betelik.

Telefonkönyv

A telefonkönyvre nem eshet semmiféle panasz. 1000 nevet tárolhatunk, egy névhez több bejegyzést is lehet tárolni. Névhez rendelhetünk képet és csengőhangot is egyaránt.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. A szövegbevitel a jog dial gombbal lehetséges, kissé körülményes, néha lassú, de megszokható. MMS-nél képeket, dallamokat és szöveget is szúrhatunk be.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testre szabhatjuk a kezelőfelületet. Beállíthatjuk, hogy milyen legyen az alapértelmezett csengőhangunk, sms hangunk ami akár mp3 is lehet. Kedvenc háttérképünket is beállíthatjuk, igaz, elég kicsiben fog látszódni.

Extrák

Rádió: fejhallgató segítségével hallgathatjuk.
Media lejátszó: hallgathatunk mp3-t, a memória mérete sajnos eléggé korlátoz, így maximum egy vagy két szám fér rá.


Kommunikáció

Kommunikációja széleskörű a külvilággal. Van benne bluetooth 2.0, GPRS class 10, EDGE. A Bluetooth-szal kapcsolódhatunk rengeteg eszközhöz, mint pl: headset, másik telefon, írányíthatjuk a számítógépünket. Infra nincs rajta.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Van benne egy ruha méret konverziós program is. Nőknek ajánlott!

Fényképező

Fényképezője 1,3 Megapixeles, 1280x960 pixeles képeket készít. Minőségében elég közepesnek mondható. A telefon kijelzőjén viszont kifejezetten jól mutatnak, még a színek is szépek, nem fakó.

Videó

Videót 176*144 vagy 128*96 felbontásban rögzíthetünk.

Memória

A telefonban alapból 10 megabyte memória van. Ezt bármire felhasználhatjuk, de sajnos bővíteni nem lehet, pedig milyen jó kis mp3 lejátszó is lehetne!

WAP

A böngészője a 2.0-as wap szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére. Sebességre sem lehet panaszunk, mert támogatja a gprs és az edge szabványt is.

Amit érdekesnek találtunk:

 • szép desing
 • becsukott állapotban nem lehet kezelni
 • szép huzat, boritás

Amit érdemes lenne változtatni:

 • Jobb minőségű kamera
 • Bővíthető memória
 • Auto fókusz
 • Az ára
Ami nagyon tetszett:
 • Nagyon jó kijelző
 • Szép hangzás
 • Kényelmes billentyűk
 • Bőr felület


Összegzés

Tipikus desing telefon, főleg inkább nőknek. Kiemelkedő kijelző, szép hangzás, nagy tudás, egy kis problémát a memória mennyisége okozhat.

2006. május 22.

 
Köszönjük a Nokia támogatását tesztünkhöz.

Több telefon tesztre vágyik? Kattintson ide! Több telefon tesztre vágyik? Kattintson ide!