Nokia 7310 Classic

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 6.00

Tudás: 5.50

Minőség: 6.50

Értékelés: 6.00 | Szavazatok: 4


Megjelenés

Megint egy újabb, stílusosan szép Nokia telefon. Bár egy kicsit mintha megkopott volna, a régebbi dísztelefonokhoz képest. Anyaga kicsit "műanyagosra" sikeredett, viszont cserébe cserélhető az elő és hátlap. Az eredeti hátlap ami rajta volt az kék színű, de mellé csomagoltak egy rózsaszín változatot is. Kicsit nehézkes eltávolítani a hátlapot. Vigyázzunk, mert akksi kivétele nélkül elég körülményes betenni a SIM kártyát! Az előlap gyönyörű szép fényes, jól tükröződik rajta minden, persze napfényben semmi nem látszik rajta :) A készüléket egyébként kellemes fogni, a mai trendnek megfelelően vékony és könnyű is.

Kijelző

A kijelző felbontása 320*240 és mindez 16 millió színben. Napfényben elég gyenge, de egyébként jó minőségű. Ez a telefon az új S40-es platformra épül. Ez látszik a kijelzőn is. Aktív készenlét módban a kijelzőn látszanak az utoljára használt menüpontok (mint egy smartphone-on), az esetlegesen hallgatott rádió állomás neve, az aznapon lévő teendőink, és egy sáv, ahova a jegyzeteinket menthetjük.

Akkumulátor

Az akkumulátor 860 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez 4 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. Hacsak nem hallgatunk rajta egész nap zenét, jó pár napig húzhatja az akksi.

Csengőhang

64 szólamú polifónikus monó dallam megszólaltatására alkalmas a készülék. De akár mp3 vagy aac hangot is beállíthatunk csengőhangnak. Egész szépen és hangosan szólt. Headset segítségével akár mp3at vagy rádiót is hallgathatunk, szerencsére microSD kártyával bövíthető.

Telefonkönyv

A telefonkönyvre nem eshet semmiféle panasz. 2000 nevet tárolhatunk, egy névhez több bejegyzést is lehet tárolni. Névhez rendelhetünk képet és csengőhangot is egyaránt.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. MMS-nél képeket, dallamokat és szöveget is szúrhatunk be.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testre szabhatjuk a kezelőfelületet. Beállíthatjuk, hogy milyen legyen az alapértelmezett csengőhangunk, sms hangunk ami akár mp3 is lehet.

Extrák

Rádió: fejhallgató segítségével hallgathatjuk.
Media lejátszó: hallgathatunk mp3-t
Flash lite 2.1 : flash alapú programokat futtathatunk, persze nem árt ha méretei megegyeznek a készülékkel.


Kommunikáció

Kommunikációja kicsit korlátozott, van benne bluetooth 2.0, GPRS, EDGE. Infra nincs rajta. A bluetooth támogatja a stereo headset-et is.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható.

Fényképező

Fényképezője 2,0 Megapixeles, 1600x1200 pixeles képeket készít. Sajnos fix focusos, ami még önmagában nem lenne baj, de jó pár másodpercbe telik, mire elmenti a képet.

Videó

Videót max 176*144 felbontásban rögzíthetünk de ezt is csak 15 fps-el.

Memória

A telefonban alapból 32 megabyte memória van. Max 4 Gb-ig bövíthetjük microSD kártyával.

WAP

A böngészõje a 2.0-as wap szabványt támogatja. Lehetõség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére. Sebességre sem lehet panaszunk, mert támogatja a gprs és az edge szabványt is.

Ami nem tetszett:

 • Rossz minőségű kamera, nincs benne autofocus és led vagy flash vaku
 • Napon nem látható a kijelző
 • nem támogatja a 3G, HSDPA hálózatokat
 • nagyon lassú kép mentés fényképezéskor
Ami nagyon tetszett:
 • Cserélhető fedlapok, érdekes mintázattal
 • Jó, hogy bövithető a memória
 • Kényelmes billentyűk

A tesztelés során készített képek:


 • fa
 • park
 • akvárium
 • repülő


  Összegzés

  újabb divattelefon de ennek már cserélhetők a fedlapjai is. Inkább szép mint jó. Tudja az alapokat amit tudnia kell, de semmi kiemelkedőre ne számítsunk és lehetőleg ne használjuk napon, mert azon kivül, hogy a fény a szemünkbe villan nem sokat fogunk látni a kijelzőből.

  2008. október 7.

 •  
  Köszönjük a Nokia támogatását tesztünkhöz.