Nokia 6555

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.80

Tudás: 8.00

Minőség: 8.40

Értékelés: 8.07 | Szavazatok: 5Megjelenés

Egyes telefonok készhezvételekor első ránézésre olyan, mintha másik márka lenne a kezünkben. Jelen esetben a Motorola ugrik be. De kinyitva egy Nokia felirat fogad minket. Az elegáns készülék matt fekete műanyag borítással rendelkezik. Kellemes tapintású és a billentyűzetet is jó lehet kezelni. Nyitott állapotban egy szép analóg óra látszik a külső kijelzőn. Sajnos becsukva nem. USB csatlakozója ugyan olyan újfajta mint az N81-é. Belső kijelzője közepes méretű, de jó minőségű, szépek rajta a színek.

Kijelző

A kijelző egyik átlagos felbontásával büszkélkedik: 320*240 és mindez 16 millió színben. Napfényben és fényképezéskor is igen szép és jól látható. Ez a telefon az új S40-es platformra épül. Ez látszik a kijelzőn is. Alapállapotban szokványos a kijelző elrendezése, de be is kapcsolhatjuk az aktív készenlétet, ilyenkor látszódhat. A külső kijelző 128*160-as felbontással büszkélkedhet, mindezt 262 ezer színben.

Akkumulátor

Az akkumulátor 1020 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez 6 óra beszélgetésre, és 260 óra készenléti időre elég. Ha jobban használjuk, azért nem árt majd 2-3 naponta töltögetni.

Csengőhang

64 szólamú polifonikus sztereó dallam megszólaltatására alkalmas a készülék. De akár mp3 vagy aac hangot is beállíthatunk csengőhangnak. Egész szépen és hangosan szólt. Headset segítségével akár mp3-t is hallgathatunk, szerencsére memória kártyával bővíthető.

Telefonkönyv

A telefonkönyvre nem eshet semmiféle panasz. 1000 nevet tárolhatunk, egy névhez több bejegyzést is lehet tárolni. Névhez rendelhetünk képet és csengőhangot is egyaránt.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. A szövegbevitel a jog dial gombbal lehetséges, kissé körülményes, néha lassú. Bár ez tőlünk is függ mennyire gyorsan tudjuk tekergetni. De természetesen megszokható. MMS-nél képeket, dallamokat és szöveget is szúrhatunk be.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testre szabhatjuk a kezelőfelületet. Beállíthatjuk, hogy milyen legyen az alapértelmezett csengőhangunk, sms hangunk ami akár mp3 is lehet. Kedvenc háttérképünket is beállíthatjuk, igaz, elég kicsiben fog látszódni.

Extrák

Media lejátszó: használhatjuk mp3 lejátszónak is a hozzá adott headsettel, persze memória kártyát ne felejtsünk el venni hozzá.


Kommunikáció

Kommunikációja szélesköru a külvilággal. Van benne bluetooth 2.0, GPRS class 10, EDGE, 3G és Bluetooth 2.0-val kapcsolódhatunk rengeteg eszközhöz, mint pl: headset, másik telefon, írányíthatjuk a számítógépünket.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható.

Fényképező

Fényképezője 1,3 Megapixeles, 1280x960 pixeles képeket készít. Minőségében elég közepesnek mondható. A telefon kijelzőjén viszont kifejezetten jól mutatnak, még a színek is szépek, nem pedig fakóak.

Videó

Videót 176*144 vagy 128*96 felbontásban rögzíthetünk.

Memória

A telefonban alapból 30 megabyte memória van. Ezt bármire felhasználhatjuk, és transflash (microSD) kártyával bővíthetjük is! Ehhez csupán a hátlapot kell levennünk meg az akkut!

WAP

A böngészõje a 2.0-as wap szabványt támogatja. Lehetõség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére. Sebességre sem lehet panaszunk, mert támogatja a gprs és az edge és 3G szabványt is.

Amit érdekesnek találtunk:

 • szép desing
 • 16 millió színű kijelző
 • Tenyérbe illő méret
 • vékony

Amit érdemes lenne változtatni:

 • jobb minőségű kamera
 • auto fókusz
 • HSDPA támogatása
 • rádió
Ami nagyon tetszett:
 • nagyon jó kijelző
 • szép hangzás
 • kényelmes billentyűk


Összegzés

Elmondhatjuk róla, hogy egy kellemes telefon. Közepes tudással, külsejét tekintve inkább nőknek ajánlható. Kicsit hiányzik belőle a rádió, meg egy jobb kamera.

2008. február 6.

 
Köszönjük a Nokia támogatását tesztünkhöz.