Nokia 6131

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.49

Tudás: 6.84

Minőség: 7.32

Értékelés: 7.22 | Szavazatok: 37Megjelenés

Úgy néz ki a Nokia design terén nem ismer lehetetlent, és normális szép külsővel megáldott mobilokat is képes gyártani. Röviden összefoglalva, designos, szép és jól használható. Ezek jellemzik a Nokia legújabb készülékét a 6131-t. Közelebbről szemügyre véve egy kagyló telefon tárul elénk, kellemes tapintású, fekete színű boritással. Szép karcsú darab. A finom fomát ezüst csíkok szakítják meg, belesimulva a készülékházba. A hátulja gumirozott borítású, kifejezetten kellemes a tapintása. A készülék elején található egy nagy méretű külső kijelző, és egy 1,3 Mpixeles kamera, az oldalán a hangerő és fényképező gombok találhatóak, mellyel természetesen tudunk önarcképet is csinálni. A kijelző felnyítását egy gomb segíti, melyet megnyomva kipattan a kijelző. De először nem árt óvatosan csinálni amíg meg nem szokjuk, mert könnyen a földön landolhat a fényképező. Kinyitva a készüléket egy csodás kijelző tárul elénk. A billentyűk szintén kényelmesek és jól használható a navigációs gyűrű is.

Kijelző

A kijelző napjaink egyik legjobb felbontásával büszkélkedik: 320*240-es méretben 16 millió színt képes megjeleníteni. Napfényben és fényképezéskor is igen szép és jól látható. Ez a telefon az új S40-es platformra épül. Ez látszik a kijelzőn is. Alapállapotban a kijelzőn látszanak az utoljára használt menüpontok (mint egy smartphone-on), az esetlegesen hallgatott rádió állomás neve és az aznapi teendőink. A külső kijelző 128*160as felbontással büszkélkedhet, 262 ezer színnel.

Akkumulátor

Az akkumulátor 820 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez 3 óra beszélgetésre, és 240 óra készenléti időre elég. Ha jobban használjuk, azért nem árt majd 2-3 naponta töltögetni.

Csengőhang

64 szólamú polifónikus sztereo dallam megszólaltatására alkalmas a készülék. De akár MP3 vagy AAC hangot is beállíthatunk csengőhangnak. Egész szépen és hangosan szólt. Headset segítségével akár MP3-t vagy rádiót is hallgathatunk. Memóriakártyával bővíthető a telefon, így nincs akadálya a letöltéseknek.

Telefonkönyv

A telefonkönyvre nem eshet semmiféle panasz. 1000 nevet tárolhatunk, egy névhez több bejegyzést is berakhatunk. Névhez rendelhetünk képet és csengőhangot is egyaránt.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. A szövegbevitel a jog dial gombbal lehetséges, kissé körülményes, néha lassú. MMS-nél képeket, dallamokat és szöveget is szúrhatunk be.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testreszabhatjuk a kezelőfelületet. Beállíthatjuk, hogy milyen legyen az alapértelmezett csengőhangunk, sms hangunk ami akár MP3 is lehet. Kedvenc háttérképünket is beállíthatjuk, igaz, elég kicsiben fog látszódni.

Extrák

Rádió: fejhallgató segítségével hallgathatjuk.
Media lejátszó: használhatjuk MP3 lejátszónak is a hozzá adott headsettel, persze memória kártyát ne felejtsünk el venni hozzá.


Kommunikáció

Kommunikációja széleskörű a külvilággal. Van benne bluetooth 2.0, GPRS class 10, EDGE, és még infra is! Bluetooth-szal kapcsolódhatunk rengeteg eszközhöz, mint pl: headset, másik telefon, írányíthatjuk a számítógépünket.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Itt találtam az egyik érdekes dolgot a telefonban, még pedig egy flash alapu játékot. Hát kérem szépen haladunk a korral!

Fényképező

Fényképezője 1,3 Megapixeles, 1280x960 pixeles képeket készít. Minőségében elég közepesnek mondható. A telefon kijelzőjén viszont kifejezetten jól mutatnak, még a színek is szépek, nem fakóak.

Videó

Videót 176*144 vagy 128*96 felbontásban rögzíthetünk.

Memória

A telefonban alapból 11 megabyte memória van. Ezt bármire felhasználhatjuk, és transflash (microSD) kártyával bővíthetjük is! Ehhez csupán a hátlapot kell levennünk, és az akku kivétele nélkül be tudjuk helyezni a kártyát

WAP

A böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére. Sebességre sem lehet panaszunk, mert támogatja a GPRS és az EDGE szabványt is.

Amit érdekesnek találtunk:

 • Szép desing
 • 16 millió színű kijelző
 • Tenyérbe illő méret
 • Az ára

Amit érdemes lenne változtatni:

 • Jobb minőségő kamera
 • Autofókusz
 • 3G támogatása
Ami nagyon tetszett:
 • Nagyon jó kijelző
 • Szép hangzás
 • Kényelmes billentyűzet
 • Nagy tudás


A tesztelés során készített képek:Összegzés

Úgy gondolom, amit telefonból ki lehetett hozni, azt megtették a nokiások, nagy kijelző, bőséges kapcsolódási lehetőség, multimédia, bővíthető memória és mindez elfogadható méretben. Inkább férfiaknak ajánlott.

2006. június 29.

 
Köszönjük a Nokia támogatását tesztünkhöz.