Nokia 6070

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.61

Tudás: 7.07

Minőség: 8.11

Értékelés: 7.60 | Szavazatok: 28OLVASÓI TESZT:
Rövid bevezető:

A Nokia 6070-es telefont több szolgáltatónál meg lehet venni, de vajon megéri-e? Előjáróban annyit nekem volt, de soha többet nem lesz. Továbbá szeretném az elején leszögezni, hogy ez a teszt a műszaki adatokon kívül csak a saját véleményemet tartalmazza.


Megjelenés

Klasszikus forma, melyről a logo nélkül is látszik, hogy Nokia telefonunk van. Egyszerű, elegáns formatervezés. Ha valaki nem akar kitűnni a mobiljával, annak kitűnő választás. Mérete 105,4 x 44,3 x 18,6 mm és majd 90g, ami szintén a telefon átlagosságára utal. Nagy billentyûzete jó tapintású és könnyen nyomható, mely megkönnyíti az sms-ek írását. Az összeszerelés minősége jó, talán a felhasznált műanyagok kicsit gyengének tűnnek. De nálam nem borult a telefon így ez csak vélemény.

Kijelző

A telefon 128 x 160 képpontos passzív mátrixos kijelzõvel rendelkezik, amely max. 65 536 színárnyalatot jelenít meg. Ez talán így nem sokat jelent, ezért inkább a műszaki adatok helyett beszéljünk a “kínos valóságról”. A telefon kijelzőjének méretével nincs is probléma, de annak minősége és élvezhetősége erősen megkérdőjelezhető, amely a passzív mátrix típusú felépítés miatt van. (Nokia 5410i telefonoknál hasonló a kijelző és a minőség is.) Ezt még tetőzi a gyenge színvilág is. Véleményem szerint ez a telefon leggyengébb pontja, amely nem hanyagolható el annak tükrében, hogy a telefon egyik legfontosabb eleme a kijelző.


Fényképező

Beépített VGA kamera, amely alkalmas fényképezésre és videofilmezéshez is. A kép minősége miatt inkább csak játékra alkalmas mintsem nyomtatásra.

Menü

Könnyen és egyszerűen használható menürendszer, melyben minden a helyén van, mondhatnám tipikus Nokia, avagy tökéletes. Szeretném kiemelni, hogy nagyon jó témák tölthetők le a felhasználói felületre.

Csengőhang, hangminőség:

Könnyen és egyszerűen használható menürendszer, melyben minden a helyén van, mondhatnám tipikus Nokia, avagy tökéletes. Szeretném kiemelni, hogy nagyon jó témák tölthetők le a felhasználói felületre.

Multimédia:

Az FM sztereó rádió könnyen kezelhető és a telefonhoz kapott fülessel szépen szól. Azért érdemes odafigyelni, hogy mennyit használjuk a rádiót, mert gyorsan meríti az akumlátorunkat.

Csatlakozás

Sajnos csak infravörös port áll rendelkezésünkre, a számomra kedveltebb Bluetooth hiányzik belőle. Viszont az infra könnyen használható, minden esetben tudtam kommunikálni másokkal.

Memóriafunkciók

A készülékben összesen 16 MB memória, nekünk ebbõl 3,2 MB marad, amely elégséges a pár fénykép és csengőhang mellett egy-egy játék tárolására is.

Akkumulátor

A készülékhez jól illeszkedik a BL-5B típusú akumlátor, melynek beszélgetési ideje 3 óra. Átlagos használat mellett (havi 200 perc), heti egy töltés (2-3 óra) elegendő számára.

Előnyök:

 • Kiváló menürendszer
 • Kellemes tapintású és pontos billentyűzet
 • Igényes hangok, hangzás (kategóriájában)


Hátrányok:

 • Kijelző élvezhetősége!!!
 • Bluetooth hiányzik
 • Ár / tudás (fejlettség) arány


Összegzés

Nem egy rossz telefon, de a Nokia márkanevet nem fogja öregbíteni. Amiben tükröződik a „NOKIA érzet” (bocsánat a csúnya szókifejezésért), a kiváló összeszerelés és a harmónia, amit tükröz ez a készülék. Ha valaki kizárólag telefonálásra használja mobilját, annak nyugodt szívvel ajánlom. Aki viszont szereti szabadidejében is nyomkodni kedvenc mobilját annak inkább (hasonló árkategóriában és márkában) egy Nokia 6020-as telefont ajánlom, melynek tulajdonságai hasonlóak, viszont a kijelzője tisztább és élvezhetőbb.

2007. május 6.

        Szűcs Gábor
 

Több telefon tesztre vágyik? Kattintson ide! Több telefon tesztre vágyik? Kattintson ide!