myPhone 8825 TV

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 1.00

Tudás: 1.00

Minőség: 1.00

Értékelés: 1.00 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


myPhone 8825: két SIM-mel

Szerkesztőségünkben járt a lengyel gyártó egyik új modellje, az egyszerre két SIM kezelésére is használható myPhone 8825. A myPhone név nem ismeretlen már a Guru olvasói számára, hazánkban a Speedshopnál lehet hozzájutni a mindig kártyafüggetlen, változó anyagminőségű, ám garanciális és jellemzően alacsony tudású, cserébe alacsony árú modellekhez. A /txt/hirek/kepek/speedshop_20111026.jpg tól érkezett gyári dobozban a telefon mellett megtalálható töltőfej kábellel, adatkábel (egyedi csatlakozóval sajnos) és egy beszélgetésre vagy zenehallgatásra is használható headset. Maga a myPhone 8825 114,2 x 50 x 13,8 mm fizikai méretekkel rendelkezik, a mérlegen 105 grammot nyom, így normális súlyúnak mondható. Ez utóbbi a fém hátlapnak és keretnek köszönhető, minőségi érzetet biztosít. A dizájn a megszokott, régi „tábla” – na nem úgy… - kialakítás, a billentyűzet és összességében a külső is a Nokia készülékeire emlékeztet, de nem veszélyesen.

Ahogy már említettem, a telefon hátlapja fémből van, csíkos díszítést kapott, a fedlapon halványan a myPhone felirat olvasható, a hangszóró dupla rácsot kapott, a kamerát pedig ezüst keret emeli ki tükör funkcióval. A készülék jobb oldalán, gumival fedve rejtőzik a töltőcsatlakozó és a Nokia töltőhely, a vékonyabbik típussal ugyanis tölthető a mobil nagy meglepetésre, a 3.5 mm-es jack dugó pedig a myPhone 8825 tetején kapott helyet. A bal felső sarokban a kihúzható kis valami nem stylus, mivel nem érintőképernyős a telefon, az az antenna a tévéhez. A csuklópánt rögzítő része alul bújik meg.

Az előlap nagyobbik részét a 2.4 colos, 240×320 pixel felbontású nem érintős kijelző foglalja el, ezúttal TFT LCD alapokon. A megjelenítő felett az előlapi hangszórót egy rács takarja, a kijelző alatt pedig a myPhone log látható. A gombkiosztás szokásos, a navigációs rész gombjainak elhelyezése erősen utal a régi Symbianos okostelefonokéra, bár ott más funkcióban láthattuk őket.

A főképernyő elég információval szolgál a fontos dolgokról, így dátum, idő, mindkét SIM hálózata, térereje. A kijelző alatti négy navigomb szabadon programozható. A myPhone 8825 menüje listás nézetű egyszerű változat, de nem is várható más egy MTK platformot kapott modelltől. Jópofa a kikapcsolható menüeffekt, amely látványossá teszi a használatot, cserébe be is lassítja a készüléket. A telefonkönyv ötszáz név tárolására alkalmas, megadható melyik tárhely legyen az elsőleges, a SIM vagy a telefon. A dual SIM beállításoknál kérhető hogy csak az egyik vagy másik kártya legyen aktív, esetleg mindkettő vagy repülő módot használjon, így mindenki megtalálja az igényének megfelelő opciót (és nem utolsósorban a céges hívásokat így egy pillanat alatt ki lehet iktatni). A telefon dual standby üzemmódra képes, tehát mindkét SIM-et egyszerre tartja hálózaton, nem kell kapcsolgatni a két kártya között. A hívásindítás sem nehéz, mivel két zöld gomb van az előlapon. Extra funkcióként tetszett a ki- és bekapcsolás időzíthetősége, tekintve hogy ez nem okostelefon, képes erre az opcióra.

Multimédia címszó alatt találjuk az analóg tévét, amely meglepő módon tényleg működik, az első tíz percben hatalmas vigyorral az arcomon rohangáltam a lakásban, hogy honnan jó a vétel, majd rá kellett jönnöm, hogy bár a képet akár tűélesen is be tudja hozni (!), sajnos a hanggal már nem boldogul, egyszerűen túl gyenge a vevője hozzá. Némafilmnek viszont tökéletes. Az 1.3 megapixeles - 1280×1024 – képpont felbontású fotók készítésére alkalmas kamera nem egy nagy durranás, végszükség esetére viszont jól jön, ugyanez igaz a videorögzítőre is, hiszen a 220×176 pixeles egérmozival nem sokra megyünk. Igaz, a „led csúcsfény” megnevezés kiveri a biztosítékot a jó értelemben, hiszen már a név is mulatságos és akkor vált át ez nagy röhögésbe, amikor rájövünk, hogy nincs is vaku a hátlapon. A multimédiás funkciókat erősíti még az igen szerény képességekkel ellátott zenelejátszó, a galéria, a videofelvevő és -lejátszó, a hangrögzítő, valamint az FM-rádió, amely első használatkor meg tudja viccelni az embert, egyébként okos programról van szó, hiszen adott a kézi és automata keresés és az adásrögzítés is.

A játékok között három játékot találunk, felhasználói profilból hatot, ezek aktiválása és beállítása a régi Nokia mobilokéval egyezik. A Szervező rejti az ébresztőket, ebből hat áll rendelkezésre, mind tud ismétlődni és szabadon választható a szundi ideje, de itt találjuk még a fájlkezelőt és a mentett feladatokat is. Az Extrák alá rejtették a napi és havi nézetű naptárat, a Bluetooth elérést, az egyszerű számológépet, a mértékegység- és pénznem átváltót, a stoppert és a világórát. A telefonban ne keressünk netböngészőt, ennek megfelelően csak GSM modulról beszélhetünk. A hátlap alatti akkumulátor 800 mAh-s, nem túl sok nyomkodással (ezt?) lazán elvan öt napig két SIM-mel. Összességében elmondhatjuk, hogy a myPhone 8825TV „személyében” egy jól összerakott telefont köszönhetünk, amely alap funkciókkal és két SIM rendelkezésre állással tud hódítani. Keveset tud, de azt jól, ha semmilyen más elvárásunk nincs egy telefonnal szemben mint az egyszerre két SIM kezelése, akkor megtaláltuk a következő mobilunkat.

A myPhone 8825 TV készüléket a teszthez a /txt/hirek/kepek/speedshop_20111026.jpg  biztosította, amelyet ezúton is köszönünk.