myPhone 6680 Share

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 8.29

Tudás: 7.57

Minőség: 8.57

Értékelés: 8.14 | Szavazatok: 7

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


myPhone 6680 Share – fémes dual SIM szinte ingyen 

Azt kell mondjam, hogy tudás szempontjából majdnem teljesen egyezik a készülék a rendkívül olcsó kistestvéréével, a myPhone 3010 Red Classic-kal – igen, természetesen ez a mobil is dual-SIM kezelésére képes –, helyenként többet tud, ám a külső és a menü igencsak pofásabbra sikeredett. A kis dobozból kicsomagolva egy perc alatt elkapott az instant-get érzés. Ezt persze nem a szokásos tartozékok – sztereó headset, hálózati töltőfej és az USB kábel – váltotta ki, hanem maga a készülék, amely a Speedshoptól érkezett.

/txt/hirek/kepek/kij1 440_20101028.jpg

A 6680 ugyanis sokkal elegánsabb, minőségibb a kistesójánál, ez persze az árban is meglátszik. A 95 gramm tömegű telefon egy része fémből készült, amely szokatlan ebben a kategóriában. Így fémből van a hátlap fele, az, amelyik az akkumulátort rejti. A szürke készülék hátlapjának másik része műanyag, itt az 1.3 megapixeles kamera objektívje foglal helyet egy mobilfény és a hátlapi hangszóró társaságában. Körbefut az egész készüléken egy keret, amely ezúttal recés, nyilvánvalóan a jobb kézben fogásért, hogy véletlen se tudjon kicsúszni a kezünkből, ez szimpatikus.

/txt/hirek/kepek/kij2440_20101028.jpg

Jobb oldalon, a keretbe ágyazva található a microSD kártya slotja, valamint az USB aljazata, mindkettőt gumi védi a portól. Ezen kívül körben legfeljebb a bal felső sarok említésre méltó, itt ugyanis egy kihúzható antenna látható, mint amit régebben a kínai mobiloknál is megszoktunk, ez alapján azt mondom, hogy tévéadás vételére is alkalmas a készülék, csak épp nem tudom, hogy hogyan, elvégre alkalmazást erre vonatkozóan nem rejt a menü.

/txt/hirek/kepek/kij3440_20101028.jpg

Az előlapon egy 2.2 colos kijelző foglal helyet, ennek felbontása ismeretlen, én a 176×220 pixelre tenném le a voksomat (összehasonlítva legalább a SonyEricsson K810 mobilom megjelenítőjével). A doboz tájékoztatójával ellentétben ez nem érintős és a bal felső sarokban ugyebár a kis mütyür nem stylus.

A kijelző alatt a szokásos elrendezésben találhatók a gombok, ezek jó nyomáspontúak és egyszerű őket kezelni, nem mellesleg még a gombsor is minőséginek néz ki. Az egész mobilon sehol egy rossz illesztés, nincs nyekergés, az ember el se hiszi, hogy myPhone márkájú telefont tart a kezében.

/txt/hirek/kepek/kij4440_20101028.jpg

Bekapcsolva a telefont, ugyanaz a menüelrendezés fogad mint az előbb is említett tesón, ám lényegesen minőségibb kivitelben, sokkal átgondoltabbnak tűnik a menü, nem utolsósorban fényéveket javítottak a grafikán. Nem túl meglepő módon ezúttal is egy neves gyártó, már befutott kezelőfelületét másolták le, most aktuálisan a Nokia új S40-es GUI-járól van szó.

Így a főképernyőn látható a naptár, valamint hat gyorsikon (üzenet írása, böngésző, zenelejátszó, multimédia, fájlkezelő és ébresztő), ezek sorrendje nem módosítható, így kissé kevesebbet kapunk mint a nagy név modelljei esetében.

/txt/hirek/kepek/kij5440_20101028.jpg

Egyébiránt a főképernyőn látható mind a két aktuális SIM térereje, az idő, a dátum, a nap és az akkumulátor töltöttsége, ahogy kell. A menübe belépve látszik a letisztultság, egyszerű ikonok, háromszor hármas elrendezésben, viszont mókás a bal felső sarokban a tipikus Symbian rendszerben található Menü ikonja.

/txt/hirek/kepek/k1_20101028.jpg

A készülék teljesen külön kezeli a két SIM kártya híváslistáját, valamint van hívásidő emlékeztető, hívásidő kijelzése, kérhető gyorshívás a telefonkönyvi kontaktokhoz, valamint akad hangmodulátor, amely igen jó szórakozás lehet. A telefonkönyvébe maximum ezer kontakt fér el, a plusz mezők száma bőven elég. Meglepő, hogy a csengőhangot is a telefonkönyvben kell megadni, nem a beállításokban, bár adott a lehetőség a különböző nevekhez egyedi hang tárolására is.

Üzenetek esetében nemcsak SMS-t, de MMS-t is kezel a készülék, valamint chatelhetünk is rajta. Egy adott üzenetet több címzettnek is elküldhetünk vagy menthetünk, valamint üzenet írásakor gépelésnél a különböző billentyűk lenyomva tartásával láthatók.

/txt/hirek/kepek/k2_20101028.jpg

/txt/hirek/kepek/k6_20101028.jpg

A szervező funkció rejti a heti vagy havi nézetű naptárat, a feladatok listáját, a teljeskörű ébresztőt, amelyből öt áll rendelkezésünkre, valamint itt az alapfunkciós számológép, a világóra, az e-könyv olvasó és a Bluetooth is. A myPhone 6680 természetesen többféle, személyre szabható profilt is tartalmaz, úgymint általános, értekezlet, szabadban, fedett helyen, Bluetooth és fülhallgató.

A myPhone 6680-ban van böngésző is, ám mivel csak GPRS áll legfeljebb rendelkezésre, így nem valószínű, hogy sokat használnánk, mivel eszméletlen lassú így az internetezés. A telefon képes egyszerre mindkét SIM-et hálózaton tartani, de ezek bármelyikét igény szerint le is tilthatjuk (például a céges hívásokat hétvégén).

/txt/hirek/kepek/k3_20101028.jpg

Ami a kamera tudását illeti, az 1.3 megapixeles objektívtől nem dobunk hátast, de alap fotózásra megteszi. A lehetőségek között elérhetők olyan opciók mint a fehéregyensúly, effektek, mobilfény bekapcsolása, zárhang, kontraszt, villogásmentesség, időzítő és sorozatképek készítése. Videót is rögzíthetünk a készülékkel.

/txt/hirek/kepek/k4_20101028.jpg

A myPhone 6680 zenelejátszója képes kezelni listákat, tud ismétlődni, van benne véletlenszerű lejátszásra lehetőség, fut a háttérben, támogatja a sztereó Bluetooth headseteket, és még a dalszövegeket is kiírja (ha előre feltöltjük rá). A zenei részt FM-rádió egészíti ki, amely nemcsak automatikusan megkeresi és elmenti a csatornákat, de fel is vehetjük a rádióadást .amr vagy .wav kiterjesztésben.

/txt/hirek/kepek/k5_20101028.jpg

Összegzésként csak azt tudom mondani, hogy aki számára a legfontosabb a megfelelő megjelenés és a dual SIM használat egy telefon esetében és nincs szüksége operációs rendszerre, navigációra, egyéb úri huncutságokra, annak ettől a fémes modelltől nincs jobb választása a piacon, messze magasan veri a hasonló kategóriájú telefonokat. Ennek ellenére azért gondoskodik a szórakoztatásról a rádió, a zenelejátszó és a kamera segítségével. A myPhone 6680 Share-t ilyen ár-érték arány mellett csak ajánlani tudom!

A myPhone 6680 Share tesztkészüléket a Speedshop biztosította, amelyet ezúton is köszönünk!