myPhone 3010
4

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 6.50

Tudás: 4.00

Minőség: 8.00

Értékelés: 6.17 | Szavazatok: 2

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


myPhone 3010 – olcsó dual SIM

A Speedshop jóvoltából került hozzánk a myPhone 3010 Red Classic nevű mobil. Nem egy myPhone telefon járt már nálunk és közös jellemzőjük a gyenge anyagminőség és a nagyjából sztenderd belső, valamint a tényleg olcsó ár. A bevallottan Kínában készült telefon legfőbb tudása a dupla SIM kártya-kezelés. A pici dobozban találjuk a szokásos töltőt, a sztereó headsetet, valamint egy picike microSD kártyaolvasót. Váó!

Már maga a doboz is a legfontosabb tulajdonságokat emeli ki, ezek eddig a microSD bővíthetőség, a dupla SIM kezelés, az MP3 lejátszó, valamint a diktafon. A 77 gramm tömegű készülék 900 és 1800 MHz-es hálózaton működőképes, fizikai méretei pedig 106 x 45 x 15 mm.

/txt/hirek/kepek/kulso1 big_20101025.jpg

/txt/hirek/kepek/kulso2_20101025.jpg

Ami a külsőt illeti, teljesen szokványos telefonról van szó, tábla kialakítással. Az akkumulátor alatt található nemcsak a két SIM kártya, de a microSD foglalata is, így egy kicsit macerás a csere, főleg hogy nem jár a mobilhoz adatkábel, viszont legfeljebb zenéket fogunk a memóriába pakolni, így nem annyira vészes a helyzet.

A műanyag hátlapot pöttyökkel próbálták vonzóbbá és kevésbé csúszóssá tenni, egyébként csak a hangszóró és a myPhone logo látható, kamera nincs egyáltalán a 3010-ben.

/txt/hirek/kepek/kulso3_20101025.jpg

A telefon bal oldala üres, a jobb oldalán mindössze egy gombot találunk, ez a fenti LED-es zseblámpát hivatott bekapcsolni. Cuki funkció. Alul a rendszercsatlakozó és a headset aljzata található. Az előlap felső részét az 1.8 colos kijelző foglalja el, amely ismeretlen felbontású, bár én a 160×128 képpontra teszem le a voksomat.

Alatta a megszokott navigációs gombok láthatók, természetesen két hívásfogadó, -kezdeményező billentyűvel a két SIM miatt, valamint alul a jó nyomáspontú, bár kissé kemény és ritka rosszul megvilágított numerikus gombsor. Az alapvetően fekete színű telefont jól feldobja a bordó keret körben és a szintén bordó, négy irányban szabadon programozható navigációs gomb.

/txt/hirek/kepek/kulso4_20101025.jpg

A telefonkönyvben 800 névjegy fér el, egy-egy kontakthoz elmenthető név, szám, otthoni szám, cégnév, e-mail cím, irodai szám, faxszám, születésnap, hang és hívócsoport.

Multimédia címszó alatt a fájlkezelő (belső memória fél megabájt, hát ettől se megyünk a falnak), az audió- és videólejátszó bújik meg (amelyek egy az egyben a régi Windows Media Playernek néz ki) a diktafon, az FM-rádió, a rádióadás-rögzítésének ütemezése (.wav vagy .amr kiterjesztésben tud felvenni), valamint a dallamszerkesztő mellett. Természetesen van a telefonban ötféle profil is, amelyeket testre szabhatunk, a menete a Nokia módszerére hajaz.

Az Alkalmazások között lelhetünk rá a stopperre, a számológépre, valamint az e-könyv olvasóra. Ébresztőből öt áll rendelkezésünkre, tud ismétlődni a kívánt napokon és még szundi funkció is van benne.

/txt/hirek/kepek/kij1_20101025.jpg

/txt/hirek/kepek/kij2_20101025.jpg

Helyenként furcsa a szoftver, mert például a fájlkezelő és az e-book olvasó két helyen is megtalálható, valamint a telefonkönyv beállításai is elérhetők a beállításokon belül IS, ráadásul rossz néven. Ennek ellenére magyar nyelvű a telefon, tehát egy szavunk sem lehet, inkább legyen kétszer valami mint egyszer sem. Ja, hogy így nem kelt minőségi benyomást? Na bumm, ennyi pénzért…

/txt/hirek/kepek/kij3_20101025.jpg

/txt/hirek/kepek/kij4_20101025.jpg

/txt/hirek/kepek/kij5_20101025.jpg

A beállítások alatt látható a dual SIM beállítása, lehet egyszerre csak az egyik, mindkét kártya aktív vagy egyik sem, van offline mód. Nagyon jó ez a beállítási lehetőség, hiszen sokszor van, hogy csak az egyik kártyánkat szeretnék használni, például hétvégén a cégest kikapcsolnánk, de nem akarjuk állandóan kiszedni a telefonból. Bruttó 10 990 forintos árával a myPhone 3010 Red Classic egyszerűen verhetetlen a maga kategóriájában.

A myPhone 3010 Red Classic tesztkészüléket a Speedshop biztosította, amelyet ezúton is köszönünk.