Motorola V70

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 10.00

Tudás: 10.00

Minőség: 10.00

Értékelés: 10.00 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Az amerikai mobilgyártó egy újabb korszakváltó, az eddigiektõl jelentõsen eltérõ megjelenésû mobilcsodával rukkolt elõ. A 'V' széria legifjabb tagja az európai piac számára a nemrég megrendezett hannoveri kommunikációs kiállításon, a CeBIT-en nagy sikerrel mutatkozott be. Az anyaországban is jócskán kijutott a csillogásból, ugyanis az Oscar-díj átadáson a várományosokat a cég szintén e készülékkel ajándékozta meg. Természetesen 'szinte' mindezekkel egy idõben itthon is letette kéznyomát a V70-es; a 'Design 2002' kiállításon csodálhatták meg az érdeklõdõk a 'kis ékszerdobozt'.

Napjainkban reneszánszát élõ félbe hajtható telefonok után, a Motorola egy meglepõ, mindemellett igen praktikus megoldással állt elõ. Az elõlap bármely irányban elfordíthatóvá tételével, valamint a kör alakú króm kijelzõvel feladta a leckét a többi vállalat formatervezõinek. Elegáns, divatos megjelenését még a kék 'elektró-fényû' háttér és billentyûvilágítás teszi hangsúlyosabbá. Az unikumnak számító külsõ alatt egy a Motoroláktól megszokott, felhasználói tapasztalatokra alapuló menürendszert találunk Hasonlóan a régebbi típusokhoz a menü sorrendje felcserélhetõ és így teljesen testre szabható. A kényelmet és az egyszerû kezelhetõséget segítõ hasznos funkciók széles választékát tapasztalhatjuk. Például az egyes hívások elõtt beállítható a hívószám kijelzés tiltása/kijelzése, valamint lehetõségünk adódik a menükészlet animálására, vagy a megnagyobbítható kijelzésre avagy a 'zoomolásra'. Szintén nagyon gondos tervezésre utal az is, hogy üzenetet küldhetünk olyanoknak is akiket nem tároltunk a memóriában, hanem csak a fogadott/ nem fogadott hívásokban találhatunk meg. Mellesleg jócskán van helyünk a számok elraktározására is az 500 név számára elegendõ telefonkönyvben. A bejövõ hívásokhoz választhatunk az öt féle vibrálás vagy a 32 féle csengetés közül (természetesen a saját dallamok megadására is 'akad' jócskán lehetõség). Szórakoztatásunkról három jól ismert Motorola játék gondoskodik, amelyek közül stílusához a'Black Jack', azaz a '21' illik talán legjobban. Inkább furcsa mintsem szükséges, de a játékokhoz a telefon nem ír belsõ magyarázó utasítást. Ezt viszont más funkcióknál nem tapasztalhatjuk, sõt éppen ellenkezõleg, folyamatosan megjelenik egy kiírás a kijelzõn amikor merül vagy már alacsony az akkumulátor töltöttsége. A hagyományokhoz hûen a V70-esnél is a térerõ semmilyen helyzetben nem hagy minket cserben. Alapcsomag része az extra akkumulátor, a bõrtok, és a headset ami nélkül a telefon becsukott állapotban passzív .

 

Amit érdekesnek találtunk:

 • Az eddig megszokott 'smart' gombot a hanghívás váltja fel.
 • A gyártó a fém borítás mellett mûanyagot is használt a kivitelezéshez (a középlapnál valamint a kártya tartónál).
 • A 'menü' behívó gomb kinézetén is történt újítás, mostantól a felirat képe egy 'T' betû-szerû gombbal érhetõ el.
 • A felcserélt hívás indító/megszüntetõ gombok (ami Motorola rajongóknak természetesen nem új).

 

Amiken még érdemes lenne javítani:

 • Nincs infra port a készüléken
 • Sajnos a naptár kissé nehezen kezelhetõ, nincs dátumhoz ugrás.
 • Hiányzik a diktafon.

 

Ami nagyon tetszett:

 • A gyönyörû megjelenés, és méret.
 • Gyors modem: GPRS
 • Aprólékos, valutakonverterrel is ellátott számológép.
 • Hangtárcsázás
 • Teste szabható menü
 • A billentyûzet ergonómikus kialakításának köszönhetõen könnyû a gombokat használni.

 

Összegzés:

A 'luxus' kategória minden bizonnyal legformásabb és legújabb tagja. Fõleg esztétikájával bûvöli el majd közönségét ez a reprezentatív készülék. A Motorolára jellemzõ aprólékos kivitelezés és számtalan hasznos funkció jellemzi. Három különbözõ színben kerül forgalomba nemsokára Magyarországon is.

 
Köszönjük az Centrum GSM (Teréz Udvar 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel.: 06-20-379-4060) támogatását tesztünkhöz.