Motorola V635

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 5.00

Tudás: 2.00

Minőség: 6.00

Értékelés: 4.33 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Megjelenés

A Motorola a V635-ös telefon kialakítása során sem akart eltérni a már jól bevált kagylóformától. Mindettől eltekintve elegáns kinézetű telefont vehettünk a kezünkbe. Hátlapja és az előlap egy része alumíniumból van. A felső része az alumínium szélen túl fekete színű, itt találhatjuk a 96*80 pixeles cstn külső kijelzőt, ami 4096 szín megjelenítésére képes. Napfényben nem a legjobban látható. Az idő, a hívások és belső háttérkép is megjelenik rajta. A kijelző felett található a 1,3 megapixeles kamera és a mobilfény is. A telefonhoz kaptunk egy memória kártyát is. A Transflash kártyát a felső alumínium fedél lehúzása után tudjuk behelyezni, s mindezt kikapcsolás nélkül is megtehetjük.

Kijelző

A kijelző 176*220 pixel maradt, de már 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A kijelző jó minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. Menüjét a 3*3-as ikonos nézet helyett lista nézetben is megtekinthetjük. A készülék egyik hiányossága, hogy nem állíthatjuk a betű méretét, viszont elég nagyok a betűk, és jól látszódnak. Témák segítségével át lehet szabni a menü kinézetét is.

Akkumulátor

Az akkumulátor 820 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 8 óra beszélgetésre, és 200 óra készenléti időre elég. A teszt során egészen jól bírta, a tesztelés alatt csak egyszer kellett feltölteni.

Csengőhang

24 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására alkalmas a készülék, de akár mp3 hangot is beállíthatunk csengőhangnak. A hangok jól szólnak, az MP3 lejátszás minősége a legjobbak között van. A csengőtárunkat wapról és Bluetooth-on keresztül is bővíthetjük. Lehet midi, mp3 vagy AMR is. A csengőhangon kívül különböző eseményekhez is hozzá tudjuk rendelni őket.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk. A telefonszámok csoportosíthatóak, lehetőség van arra, hogy a gyárilag beépített 4 kategóriába soroljuk a neveinket, de új csoportok is létrehozhatóak. Egyénekhez és csoportokhoz is rendelhetünk csengőhangot. Rendezhetjük a neveket név szerint, szám szerint vagy akár email szerint is, és nézhetjük őket lista nézetben is.

Üzenetek

SMS, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. Hogy mennyi SMS vagy MMS tárolására képes a telefon az nem derül ki, de százalékos mutató mutatja mennyi van még hátra a szabad helyből. Van karakter számláló is. Max 450 karakter lehet egy üzenet hossza. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testre szabhatjuk a kezelőfelületet. A betűt méret kivételével szinte mindent beállíthatunk, hogy az eseményekhez milyen hang szóljon, a idő és dátum hol jelenjen meg a kijelzőn, programozhtajuk a gombokat és a szoft billentyűket. A navi gombokhoz is rendelhetünk funkciókat. A kontraszton kívül a világítást is beállíthatjuk. Tetszett, hogy nem lép ki állandóan a menükből a készülék egy bizonyos idő után.

Alkalmazások és extrák

Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre. A fájlokat egyesével kijelölve illetve összeset kijelölve is lehet műveleteket végrehajtani. (másolás, átmozgatás, törlés stb...)
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető, ismétlődés. Különlegesség, hogy egy JAVA alkalmazást is elindíthatunk időponthoz rendelve.
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy egyszerű általános számológép memória funkcióval felturbózva.
Hangfelvétel: készíthetünk hangfelvételt, amennyiben benyomjuk a készülék oldalán található gombot.
Motomixer: a mono hangok helyett ezzel szerkeszthetünk magunknak egyedi csengőhangot. Az alapsávot kiválasztva mixelhetünk hozzá hangszereket.
MP3 lejátszó: újdonság a készülékben, mivel van benne memória kártya és tudja kezelni az mp3-akat is, ez egy kihagyhatatlan funkció lett volna. Érdekes megoldás, hogy az MP3 lejátszó JAVA alapú. Így egy kicsit lassú, de szépen szól és az alapvető funkciókat el tudja látni.

Kommunikáció

Kommunikációja a kábelen kívül a Bluetooth-ra is kiterjed. A Bluetooth nincs korlátozva, tehát a Headset-en kívül csengőhangokat, képket és videókat is küldhetünk rá.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható.

Fényképező

Maximálisan 1280*960-as képet képes készíteni . Viszonylag könnyen kezelhető a fényképező modul. A nyilakkal tudunk nagyítani , illetve a fényerőn állítani. A menüben állíthatunk fehér egyensúlyt, expozició időt is. Be lehet állítani, hogy folyamatosan világítson a mobilfény vagy csak fényképezéskor. Mikor megnyomjuk a fényképezés gombot, akkor világosabbra vált a fény. A képek kissé homályosak és életlenek, hiába 1,3 megapixeles.

Videó

A telefonnal készíthetünk 176*144 vagy 128*96 felbontású MPEG4 videó fájlokat hanggal együtt.

Memória

A telefonban 5 megabyte memória áll rendelkezésünkre, amit a T-Flash memóriával is bővíthetünk. Így garantált, hogy egy ideig nem fog elfogyni.

WAP

Class 10-es, a böngészõje a 2.0-as WAP szabványt támogatja, ezenfelül az új EDGE technólógiával gyorsabb adatátvitelt is elérhetünk. Lehetõség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, témák letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Megfelelő gyorsaságú a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak, kár hogy ilyen kicsi a kijelzője.. Kezeli az xHTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is.

Amit érdekesnek találtunk:
  • Szépen szólnak az Mp3-ak
  • A memória betétele
  • Szép és elegáns külső


Amit érdemes lenne változtatni:
  • Auto fokuszos kamera
  • Nyitott állapotban a külső kijelzőre az órát írja ki inkább az operátor logó helyett
  • Nagyobb felbontású kijelző


Ami nagyon tetszett:
  • Mobil fény és nagy felbontású fényképező
  • Mp3 lejátszó és a stereo headset
  • Alumínium borítás


A tesztelés során készített képek:

Összegzés

Igényes kinézetű telefon, sokrétű funkcióval. A szokásos Motorola design mellett egy nagy tudású készülék remélhetőleg kedvező árral. Akár üzletembereknek is ajánlott.

2005. június 20.

 
Köszönjük a Motorola támogatását tesztünkhöz.