Motorola V620

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 4.00

Tudás: 3.50

Minőség: 4.50

Értékelés: 4.00 | Szavazatok: 2


Más tesztet is olvasna? Katt ide! Más tesztet is olvasna? Katt ide!


Külső

A hagyományos vings formavilágot képviselő, szétnyitható Motorola V620 első pillantásra emlékeztetethet minket a korábbi nagy kedvenc V60-ra . Ez nem véletlen, hiszen valójában a Motorola maga is, a V60, V60i ráncfelvarrott- utódjának tekinti a V600-as sorozatot. Hasonló a fémszerkezet, egyedi kidolgozás, a nyíló résznél lévő vastag króm papucs pedig amellett, hogy megbízhatóságot sugall, bele is olvad a designba. A fekete előlap elegáns, és egyedi, a króm szegélyek kiemelik az apró részleteket, a fekete fényes plexi, pedig az egésznek ad valami extravaganciát. A probléma forrása is ugyanebben a fényes plexiben keresendő, ugyanis ez nagyon könnyen karcolódik, ráadásul a legapróbb nyom-karcolás is meglátszik rajta rendesen.
A külső kijelző viszonylag kis méretű, és egy nagyon karakteres kék színben világít. A külső kijelző jól látható, optimális kialakítású, főleg a rajta elhelyezett információk tekintetében (óra, hívásinfók, töltöttség, stb). A belső színes kijelző 176 x 220 pixel és 65 000 színével már szinte mindent vizuális „élményt” élvezhetően ad vissza.
A Motorola logoval szimmetrikus a kör alakú tükör, és rögtön ebből kerekedik ki a digitális kamera is.

Kamera

A kamera videófelvételre is alkalmas, 1,3 megapixeles VGA rendszerű, és 640 x 480-as képek készítésére is ad lehetőséget. Van 4x zoom, élesség, fényerő állítás, időzítő, és sorozatkép funkciók. Mindez, pedig egy gombbal is elérhető. (oldalt van a kameraindító gomb) A videók is elég jó minőségi szintet érnek el, de maximális befogadó képesség a 100kb- 12másodperc. Képes mpeg3-4 fájlokat kezelni a rögzítő.
A kamera elhelyezése picit problematikusnak tűnt számunkra, gyakori eset volt a teszt során, hogy egy- egy ujjunk odakeveredett az optika elé.

Belső

Az alapbeállítás szerinti 3x 3 as kiosztású menürendszer, akár lista nézetben is megtekinthető. Az amerikai gyártó mindig alkalmazkodó volt a felhasználók természetes igényeihez, ezért a menü kinézete és elemei itt is jól testre szabhatók. Az ikonok egyszerűek, de színesek és animáltak a könnyű navigáció érdekében. Sajnos, nincs belső memória kártya, vagy bővíthetőség, ezért az alapmemóriával kell beérnünk, ami 5,8 MB, és természetesen dinamikus felosztású.
A telefonkönyv szinte minden igényünknek megfelel, legyen ez csoportosítás, adatmódosítás, testre szabás, vagy hanghívás. Az üzenetek alatt SMS, EMS, IMAP/POP3, MMS-t, lánc SMS-t, találhatunk. Minden funkcióhoz előre definiált üzenetek is tárolhatóak, melynek határa a dinamikus tároló kapacitás. Az üzenetek megírásában még az Itap program is segítségünkre van. A naptár és irodai funkciók összképe is profizmust sugall. A határidők és time manager lehetőségek, igényes kivitelben, sok funkcióval segítenek, pl. a naptár kezdő-vég időpontja, a találkozók részletes betáplálása, hozzá illeszthető alkalom, hangjelzés, ismétlési lehetőségek.
A képek, animációk, hangok tekintetében is elsővonalas a v620. A hangok értelemszerűen a csengőhangokban mutatkoznak meg, MP3 minőséget kezel beépítve, de van lehetőség a diktafon miatt más típusú hangokat is használni. Persze, hogy a sornak ne lehessen vége, van egy moto mixer alkalmazás is, ami „kezdő dj” programként fogható fel.
A játékot közepesnek mondanánk, ugyanis a nosztalgikus érzéseket keltő TOP GUN repülős lövöldözős, program sem minőségileg, sem mennyiségileg nem ad túl sok élményt. Ebben a menüben találhatjuk meg a régi sláger mot fun packot is, ami a meglévő képeink módosítgatásáról, más keretbe helyezéséről, vagy pl. piktogram szerű bajusz hozzáadásáról szól. Persze igényes programok, zenék, képek letöltésének elérése végett van GPRS, WAP 2.0, JAVA is. Kommunikációra pedig Bluetoothot is beépítette a Motorola.

Amit érdekesnek találtunk:
 • Egyedi megjelenés
 • Kiválló „remake” V60
 • Érdemes tokban tartani, mert könnyen karcolódik
 • Fémes hatású- igényes kivitel
 • A külső kék kijelző
 • Külső nagy tükör
 • Töltésnél pl. a Motorola logo körül egy „glória” világítás jelenik meg.


Amin érdemes lenne változtatni:
 • Nincs Infra
 • Nem bővíthető a memória
 • A kamera elhelyezkedése nem optimális
 • 700 Mh akku, lehetne erősebb.


Ami nagyon tetszett:
 • VGA kamera
 • 65 000 színes kijelző
 • Testreszabhatóság
 • 4sávos !!! 850/900/1800/1900
 • Bluetooth,
 • Stabil anyagok
 • MP3
 • 5,8 Mb memória


Összegzés:

Testreszabhatósága 5 + , Egy nagyon erős image-ű, határozott koncepciójú telefon a v620. Ha nem is annyira innovatív, mint a v60, de mindenesetre mindent tud, amit várunk tőle. Jó minőségű, mind a külső, mind a belső. Azok számára akik nem idegenkednek, sőt… a Motorola telefonoktól, mindenképpen ajánlható, de azoknak is, a közép kategóriás, mindennapi használatot előnyben részesítő telefonokat kereső-felhasználók számára is bátran ajánlható.
 
Köszönjük a Motorola támogatását tesztünkhöz.