Motorola V3x

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat



Szavazás

Külső: 7.56

Tudás: 7.89

Minőség: 6.78

Értékelés: 7.41 | Szavazatok: 9

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


OLVASÓI TESZT



Megjelenés

A Motorola V3x az első olyan 3G (UMTS) készülék, melyet örömmel veszünk majd kézbe. A külső kijelző három sorban mutatja a fontosabb adatokat. Mutatja az akku töltöttséget, a térerőt, a dátumot és az aktuális időt. De láthatjuk azt is, ha valaki éppen keres, vagy ha üzenetünk érkezik. E kijelző felett található a 2 megapixeles kamera. Jobboldalra fordítva a telefont találunk egy hangerő szabályzó gombot és egy okos gombot is, mely utóbbival és a hangerő szabályzó gombbal becsukott állapotban tudjuk beállítani a hang stílusokat. Ugyanitt található még egy mini USB csatlakozó is melynek jó hasznát vesszük, ha számítógéphez kapcsoljuk mobilunkat. A hátlap jól zár de könnyen levehető. A készülék masszívnak tűnik, mégis jól mutat.

Belső

A 800 mAh akkumulátor gyári adatok szerint 2,5 óra beszélgetést, ill. 250 óra készenléti időt biztosít. Ez átlagos használattal 2-3 napot fog majd bírni.
Kinyitva a készüléket egy 240*320 pixel méretű 262 ezer szín megjelenítésére képest kijelző fog elénk tárulni. A kijelző minősége jó, mivel a billentyűzet jobb felső részében egy fényérzékelő található, mely biztosítja a külső világításnak megfelelő élesebb, jobb színeket és a jobb láthatóságot napfényben is. A kijelző nagyon szépen megtervezett, kiosztása is megfelelő. A navigációs gomb ennél a típusnál már jóra sikeredett. A készülékben egy i250es chip dolgozik. A hátoldalon elhelyezett hangszóróknak köszönthetően jó minőségben, maximális hangerőn se torzítanak a hangok, zenék. A készülék tökéletesen kezeli az mp3-akat. A menü szerkezete, felépítése megszokott. Változtathatóak a témák, és újat is letölthetünk a telefonra. A telefon nem rendelkezik Infraportal de Bluetooth kapcsolaton keresztül kiválóan alkalmas fájlok küldésére és fogadására (kép, csengőhang, mp3, videó). Ezenkívül alkalmas Java programok futtatására is, melyet a WAP-ról vagy Opera Mini alkalmazásával a netről tölthetünk le.
A telefon alapból 64 MB memóriával rendelkezik, mely tovább bővíthető TransFlash kártyával 512 MB ig. Ezáltal megfelelő háttértárral rendelkezhet.

Telefonkönyv

Telefonkönyvében a nevekhez fotókat is választhatunk. Elég érdekes látvány, mikor valaki hív és a fényképe jelenik meg a kijelzőn. Bejegyzések kibővültek a becenév, URL cím és a születésnappal. A születésnapot automatikusan bejegyzi a telefon a naptárba is. Maximálisan 1000 nevet tudunk eltárolni a memóriában, és ha akarjuk minden kapcsolatunkhoz egyedi csengőhangot rendelhetünk.

Üzenetek

Küldhetünk SMS-t, MMS-t, EMS-t. Tárolható SMS-ek száma 300 darab. Küldhetünk képeket, hangokat, szöveget, maximum 5 oldalt. MMS mérete nem haladhatja meg a 100 kbyte-ot. Lehet küldeni videót is. A beépített e-mail klienssel küldhetünk és fogadhatunk e-maileket max. 65 KB ig.

Testreszabhatóság

A telefonon alapból a Vodafone menüje látható. Amennyiben kártyafüggetlen a készülékünk úgy ez megváltoztatható, ehhez azonban nem árt egy WAP előfizetés is. A menüpontok között a hívás lista az utolsó 20 hívás adatait rögzíti. Beállíthatjuk saját telefonszámunkat, azt, hogy hány másodpercenként jelezzen a telefon, de a hívás beállításokat is itt érhetjük el. Természetesen megmaradt a lehetőség a színek beállítására, amivel bőségesen rendelkezik a telefon. Csengőhangok kiválasztásánál választhatjuk, hogy egyszerre rezegjen és csörögjön a telefon.

Alkalmazások

Órája, riasztása és naptárja kiváló. A Videó felvételnek csak a memória szab határt. A játékok közé kerültek a képek, hangok, videók, a java. Támogatott képformátumok: jpeg, gif, animált gif, bmp, png. Hang formátumok: midi, amr, wav. Videó formátumok: 3GP, MPEG4. Támogatja a java Midp2.0-át és alapból tartalmaz néhány játékot. Mivel a kijelzője 240*320 pixel, azért a játékok élvezhetően futnak rajta.

Fényképező

Maximálisan 2 MP-es felbontást használhatunk. Fényképeink mérete lehet: 240*320, 480*640, 1.2 MB, ill. 2.0 MB. Több lépésben állíthatjuk a kép minőségét, az exponálási időt automatikusan vagy manuálisan is, és van külön otthoni és irodai lehetőségünk is a fényforrások különbözősége miatt. A 8x-os zoom mindig használható nem csak kisebb felbontásban. A videó felvételek lehetnének jobb minőségűek.

Videó

Videót 3GP formátumban, sztereó hanggal a memória függvényében készíthetünk. Telefon kijelzőjén egészen élvezhető.

Memória

A Motorola V3x 64 Megabyte memóriát tartalmaz, mely tovább bővíthető TransFlash kártyával 512 MB ig. Ezáltal megfelelő háttértárral rendelkezünk.

WAP 2.0

A böngészője GPRS Class 10-es, és a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, videók letöltésére. Megjeleníti a színes jpeg, gif, animált gif, bmp, png képeket is. Mindezt a standard formátumokban.

Amit érdemes lenne változtatni:
  • Több alap memória
  • Kisebb fogyasztású kijelző
  • 1 GB os Memória kártyatámogatás


Ami nagyon tetszett:
  • Nagyon jó szövegbevitel
  • Szép design
  • Jó WAP böngésző


Összegzés

Egy nagy tudású készülék, remek árral.




2006. szeptember 27.
 
A fenti teszt olvasónk írása. Az elemzésben szereplő megjegyzések függetlenek a Telefonguru véleményétől.