Motorola T720i

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 10.00

Tudás: 10.00

Minőség: 10.00

Értékelés: 10.00 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Nem olyan régen teszteltük a Motorola t720-at, de szinte ezzel egy idoben már lehetett is hallani a felreppeno híreket arról, hogy hamarosan piacra dobják a telefon „i” verzióját is. Az, hogy ez a kis betu mit is jelent azon kívül, hogy jelentosen megemelkedett a telefon piaci ára, azt a következo tesztben olvashatják. Természetesen tesztünk elsosorban a változásokat hivatott bemutatni, ezért ajánljuk figyelmükbe a t720-ról szóló írásunkat is.

Külso lényegét tekintve a készülék nem sokat változott, hasonlóan - ha nem méginkább - elegáns és extravagáns. Szögletes vonalvezetése mintsem változott. A külso kijelzo mérete, színe és megjelenése is tartósnak látszik, azt az apró designolást eltekintve, hogy három ici-pici narancssárga pötty jelzi „én már nem ugyanaz a motorola vagyok!”. Külso kijelzoje zöld és ott csak a legfontosabb szövegek jelennek meg: pl. nem fogadott hívások, akku lemerült, vagy alapállapotban, a pontos ido és a dátum. Belso kijelzoje pedig maradt színes. A 4096 szín a 120x160-as képernyon talán kicsivel professzionálisabb lett, az elodjénél sem volt silány a tft monitor, de most még élénkebb képeket tud megjeleníteni. Árnyalatokkal ugyan, de világosabb lett az ezüst elolap, és a kék kiadást sem tudjuk mostantól megvásárolni. Nagy hibája - miszerint kissé „fejnehéz” - még mindig kiküszöbölésre vár.

Természetesen a belso ennél sokkal több újdonságot tartogatott a számunkra. A menü felépítése ugyanaz, de a kis animációs ikonok sikeresen változtak. Bekerült a kis traktor ikon is, aminek mind nagyon örültünk. Ezt a készülék navigációs billentyujének lefelé nyomásával érhetjük el. A menü Ericsson t68-ra emlékezteto kis ikongyujteménybol áll össze, ezen fo kategóriák közül kell kiválasztanunk a nekünk kellot, vagy az utolsó „tovább” megnyomásával érhetjük el a listaszeru felsorolást. A telefonkönyv 500 nevet tárolhat el és fuzhetünk hozzá egyéb információkat. Az üzenetekbe az SMS, az összefuzött SMS és az EMS mellé felkerült a palettára a mostanában sokat reklámozott MMS is. Ennek kiaknázatlan elonyeirol már több cikkünkben tettünk említést, de mindenesetre a multimédiás üzenetküldést, valamint a szinte korlátlan író felületet fontosnak tartjuk elmondani. A naptár remekül használható és a színeket a legtökéletesebb módon használja ki. Gyári alkalmazások mellett a www.hellomoto.com oldalról tudunk JAVA alkalmazásokat letölteni vagy managerünk segítségével a kis tamagocsinkat tanítani. Lehetoség van az irodai programok sokaságát idorol-idore bovíteni, vagy éppen játékoknál is tudjuk hasznosítani a tudást. Ami meglepo, hogy a mellékelt kamera - ami az „i” igazi változtatása - a játékok almenüben található meg. Sajnos csak innen tudjuk aktiválni a fényképezogépet, a tartozékról sajnos nem. Elonye viszont, hogy 180 fokban elfordítható, a monitoron folyamatosan ellenorizheto (kis csúszással) a kép. Viszont csak magunkat tudjuk lefotózni, vagy azt, aki felé a készüléket tartjuk. Minoségérol csak annyit, hogy nem feltétlenül érdemes vele megkeresni a National Geographic-ot. Nem valószínu, hogy nekik is ez ugrik be a minoség szó hallatán. Viszont otthoni játékhoz megfelel a tudása. Polifonikus csengohangok, kellemes animációk, letöltheto képek, hátterek azonban tökéletes minoségben és mennyiségben találhatóak meg a telefonban és ha ez nem lenne elegendo, még mindig ott a GPRS.

Amit érdekesnek találtunk:
 • Lényegében semmit sem változott külseje.
 • Nincs Infra port.
 • A kamera a telefon felé áll.
 • Megszunt a színválaszték az elolapok terén.
 • A telefon belso felén fel van tüntetve a T720i felirat.
 • Kicsivel világosabb elolap.


Amin érdemes lenne változtatni:
 • Fo hibák közé tartozik, hogy nem értelmezi a 64kb-os kártyát (pl. WESTEL MENÜK).
 • Csak Motorolákkal kompatíbilis az EMS.
 • A fényképezogép nehezen csatlakoztatható, gyenge minoségu, lassú reagálású.


Ami nagyon tetszett:
 • Színes kijelzo
 • Külso display
 • GPRS
 • JAVA letöltés
 • Fényképezogép (maga az ötlet)
 • Hangrögzítés, hanghívás
 • Animált menürendszer
 • MMS


Összegzés:
Nehéz lenne a sok kritika ellenére azt mondani, hogy a készülék nem jó, vagy nem elégítené ki a legteljesebb mértékben az elvárható igényeket. Természetesen több mint csodálatos, hogy egy színes kijelzos, MMS-es, digitális készüléket mutathatunk be, csak az igazság az, hogy nem tunik akkora durranásnak a változás, ami megéri a közel 50 ezer forintos különbözetet.
 
Köszönjük az Centrum GSM (Teréz Udvar 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel.: 06-20-379-4060) támogatását tesztünkhöz.